Előző
Következő
|
Krumplis pogácsa |
2019-09-04 10:32:11 |
:1 kg finom liszt, 4 kiskanál só, 2 tojás, 1,5 dl tej kb 6 dl tej, 5 dkg élesztő felfuttatva 1,5 dl langyos tejben pici cukorral. 4 drb főtt krumpli és 25 dkg margarin. A krumpli és a margarinon kívül az alapanyagokat bedagasztjuk és nagyon jól kidolgozzuk a tésztát.. Gyurodeszkan kinyujtjuk amekkorara csak lehet, és ra reszeljük a krumplit és a margarint.. Feltekerjuk, mint a bei... |
Használd kellő tudatossággal és rendeltetésszerűen a lisztek |
2014-03-23 12:45:22 |
Liszthatározó: mi a különbség a teljes kiőrlésű és a Graham-liszt között? Használd kellő tudatossággal és rendeltetésszerűen a liszteket! Az elmúlt években az elhízás és a cukorbetegség, valamint egyéb, súlyproblémákkal összefüggésben álló egészségügyi problémák okát egyre többen látják a finomított szénhidrátokban. Ezzel párhuzamosan megnőtt az igény a természetes cukorpót... |
Sikertörténet |
2012-09-22 16:40:07 |
Sikertörténet: "Látni akartam, ahogy felnő az unokám" - Sára már 40 kilót fogyott egészsége érdekében Sára 50 éves, és jelenleg 110 kilót nyom. Életmódváltással már 40 kilót fogyott, és egyre jobban érzi magát a bőrében. Mivel sosem volt az a diétázós, vékony típus, és nagyon szeretett enni, Sára sokat hízott az évek során. A felszaporodott kilók viszont jó ideig nem zavartá... |
Lencsefasírt receptje: |
2010-04-12 07:22:39 |
Hozzávalók: 20 dkg lencse 10 dkg durumliszt 15 dkg lilahagyma 2 evk. apróra vágott petrezselyem ízlés szerint TAMARI, majoránna, kakukkfű Elkészítés: Áztassuk a lencsét hideg vízben hat órán át. Közben a felkockázott hagymát pirítsuk meg egy evőkanál olajon. Húzzuk félre a tűzhelyről, majd keverjük hozzá a petrezselymet. Főzzük puhára a lencsét. Háromnegyed részét turm... |
Cukkinifőzelék |
2009-11-13 00:34:12 |
Hozzávalók: 1,5 kiló cukkini, 1 fej vöröshagyma, 2-4 gerezd zúzott fokhagyma, 2 ek. olaj, só, 2 dl kefir vagy aludttej, 1 ek. durumliszt (teljeskiőrlésű búzaliszt), pirospaprika, kapor, csemegeecet. A cukkinit meghámozunk, kettévágjuk, belsejét kikaparjuk, legyaluljuk, kicsit besózzuk, és 20 percig állni hagyjuk. Ezután 1 fej vékony szeletekre vágott vöröshagymát 2 ek. olajon... |
Francia import lila krumpli. |
2009-11-07 10:12:39 |
Nagyon érdekes, hosszúkás-göcsörtös formájú ez a francia import krumpli. A külseje majdhogynem fekete, belül pedig sötétlila. Héjában főztem meg kb. fél kiló krumplit, még forrón lehámoztam, majd krumplinyomón átnyomtam. Gyönyörű erős színe volt még ekkor is. Mikor langyosra... |
almás s. ahogy én csinálom :-) |
2009-08-23 14:55:27 |
3 egész tojást kikeverek 15 nádcukorral,majd hozzáadom a lereszelt almát, nem csavarom ki a levét! Belekeverek a masszába 8 kisebb evőkanál olivaolajat/sütéshez-főzéshez használatosat/ És kimérek 20 dkg rizslisztet 10 dkg durumlisztet,belekeverem az 1 teáskanál fahéjjat és szódabikarbónát. Jól összedolgozom a lágy masszát és sütőpapírral kibélelt üvegtálba teszem,majda tetejét meg... |
Fuzáriummal szennyezett duruml |
2009-06-29 18:16:18 |
Fuzáriummal szennyezett durumlisztet vont be a hatóság 2009. június 27. 19:04 MNO Egy bajai székhelyű cég két, különböző fogyaszthatósági idejű egy kilogrammos durumlisztjét bevonták, mert a készítményekben a fuzáriumgomba egyik toxinját találták AZ élelmiszerbiztonsági vizsgálatok során - közölte Süth Miklós o... |
Parajleves |
2009-05-21 00:48:35 |
Hozzávalók: 5 dkg durumliszt (teljes kiőrlésű), 2 ek. olaj, ételízesítő (Vegeta), 30 dkg paraj (spenót), 1 fej vörös- és 3 gerezd fokhagyma, késhegynyi szerecsendió, tejföl ízlés szerint, puffasztott durumbúza (kemény szemű búzafajta). A durumlisztet szárazon éppen csak megpirítjuk, majd 2 ek. olajat adunk hozzá. 1,2 liter, ételízesítővel fűszerezett vízzel felöntjük, és kb... |
Előző
Következő
|
|