Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533129 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 47
Előző Következő
3 hasznos tipp, mihez kezdj a savanykás ribizlivel! 2018-06-27 23:56:10
3 hasznos tipp, mihez kezdj a savanykás ribizlivel! Beértek a hazai bokrokon a kellemesen savanykás piros, fekete és fehér bogyók. Szemezgesd le a vitamindús ribizlifürtöket, vagy használd fel egészben! Dekorálj vele édességeket! A ribizli jól mutat süteményen, tortán, pudingon , pohárkrémen vagy fagylaltkehely és parfé tetején. A friss fürtöt szűrőkanálban tartsd...
Az Ausztrál citrom vagy Kaviárcitrom 2018-02-06 21:48:02
Ausztráliában honos és Dél-Afrikában is tenyésző cserje, vagy kis fa termetű növény. Apró levelei 1-2 cm-esek. Ágain, hajtásain nagy tövisek fejlődnek. Termése hosszúkás, hengeres 2-3 x 7-10 cm-es. A fényes héj színe a zöldből kiindulva a sárgától a piroson keresztül a vörö...
Az ősz kedvence. Miért együnk sok szőlőt? 2017-09-11 23:47:03
Az ősz kedvence. Miért együnk sok szőlőt? A pirostól a lilán át, egészen a fehérig, és már-már szinte feketéig számtalan színárnyalata és felhasználási módja van a szőlőnek. Ehetjük nyersen, befőttnek, dzsemnek, szőlőléként és még sorolhatnánk. Egészségünkre gyakorolt hatása pedig legalább ennyire számottevő. ...
5 dolog, amit nem árt tudni a szilvaszezon kezdetén 2016-09-07 19:20:49
5 dolog, amit nem árt tudni a szilvaszezon kezdetén Már megint hull a szilva a fáról! Nem mindegy azonban, hogyan, mikor és milyen fajtát szedsz nyers fogyasztásra vagy lekvárfőzéshez. 1. A Szedd Magad akcióban számos helyen magad gyűjtheted be a házi befőzéshez, lekvárfőzéshez, fagyasztáshoz szükséges nagyobb mennyiséget. Előzőleg érdeklődj a megadott elérhetőségeken. [...
Beköszöntött az uborkaszezon! 2016-07-27 16:13:36
Noha tombol a nyár, aki csak teheti, a szabadságát tölti, a mezőgazdaságból élőknek azonban most is szezon van: uborkaszezon, de nem átvitt értelemben. A kecskeméti piacon óriási a választék: temérdek friss zöldség és gyümölcs kínálja magát. ...
Az ősz kedvence. Miért együnk sok szőlőt? 2015-09-15 16:39:18
A pirostól a lilán át, egészen a fehérig, és már-már szinte feketéig számtalan színárnyalata és felhasználási módja van a szőlőnek. Ehetjük nyersen, befőttnek, dzsemnek, szőlőléként és még sorolhatnánk. Egészségünkre gyakorolt hatása pedig legalább ennyire számottevő. A szuperélelmiszerként is emlegetett kedvenc őszi gyümölcsünk 8000 éve ismert, ekkor ültették először. Azóta...
A ribizli 2015-04-08 14:48:15
Ribizli: belsőleg tumor ellen, külsőleg bőrgyulladásra Miért ennénk ribizlit, amikor sokkal kényelmesebben fogyasztható gyümölcsök is vannak? Mondjuk, C-vitaminjáért, antioxidáns színanyagaiért, növényi rostjaiért. Ételnek sem megvetendő, de gyógyszernek kifejezetten kellemes! Ismerjük...
Már mindent hamisítanak?? 2014-10-16 18:47:21
Egészségkárosodást okozó ,,hamis" áfonya Győr megyében Ismét megjelent Győr-Moson-Sopronban a piacokon a ,,hamis" áfonya - hívta fel a figyelmet a megyei kormányhivatal növény- és talajvédelmi igazgatósága. Az ebszőlőként ismert - fekete héjú, de zöld húsú - növény termése könnyen összetéveszthető a fekete áfonyáéval, de azzal elle...
Az ősz kedvence. Miért együnk sok szőlőt? 2014-09-29 22:16:58
Az ősz kedvence. Miért együnk sok szőlőt? A pirostól a lilán át, egészen a fehérig, és már-már szinte feketéig számtalan színárnyalata és felhasználási módja van a szőlőnek. Ehetjük nyersen, befőttnek, dzsemnek, szőlőléként és még sorolhatnánk. Egészségünkre gyakorolt hatása pedig legalább ennyire számottevő. ...
Az ősz kedvence. Miért együnk sok szőlőt? 2014-09-26 11:45:48
A pirostól a lilán át, egészen a fehérig, és már-már szinte feketéig számtalan színárnyalata és felhasználási módja van a szőlőnek. Ehetjük nyersen, befőttnek, dzsemnek, szőlőléként és még sorolhatnánk. Egészségünkre gyakorolt hatása pedig legalább ennyire számottevő. A szuperélelmiszerként is emlegetett kedvenc őszi gyümölcsünk 8000 éve ismert, ekkor ültették először. Azóta eg...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.