Nagykőrösi receptek |
2017-01-26 10:57:51 |
Karácsonyi receptek szeretettel Édesítsük meg az ünnepeket néhány finom süteménnyel! Fogadják szeretettel a Nagykőrös Polgármesteri Hivatal munkatársaitól és hozzátartozóiktól Dr. Cziráné dr. Kőházi-Kis Tímea, az Arany János Református Gimnázium, Szakképző Iskola és Diákotthon igazgatóhelyettese ezt a finomságot is elkészíti Karácsonykor. Mézestekercs Elkészítési i... |
Édes, karácsonyi finomságok... |
2011-12-11 22:10:49 |
Egy nagyon kedves Barátomtól kaptam az alábbi recepteket, melyeket hálásan köszönök és megosztom mindannyiótokkal Köszöntô A hideg ôszi idô beálltával, a borús, esôs napok sűrűsödésével ki ne gondolna szívesen a közelgô ünnep... |
szeretettel |
2011-05-17 17:33:09 |
ELSÕ RÉSZ HOL TEREM A MAGYAR VITÉZ? 1 A patakban két gyermek fürdik: egy fiú meg egy leány. Nem illik tán, hogy együtt fürödnek, de ők ezt nem tudják: a fiú alig hétesztendős, a leány két évvel fiatalabb. Az erdőben jártak, patakra találtak. A nap tüzesen sütött. A víz tetszett n... |
Luca beiglije |
2010-11-19 05:34:06 |
1 kg liszt, 12 dkg cukor, 55 dkg vaj, 3 tojás sárgája, 5 dkg élesztő, só. Este meggyúrni és letenni a kőre, nem meleg helyre. Kis tej élesztőhöz. Másnap átgyúrni és elosztani 6 felé. Töltelék: 55 dkg dió, 55 dkg mák, zsír nélkül, a dió alá prézli. 1 merőkanál tejbe belefőzni a vaniliát, szegfûszeget, fahéjat, citromhéjat, bele 55-55 dkg cuk... |
Édesanya beiglije |
2010-11-19 05:33:44 |
1 kg liszt, 40 dkg zsír 3 tojás sárgája, 3 dkg élesztő, 1/2 dl rum, 6 evőkanál cukor, só - lisztet zsírral összemorzsoljuk, 6 evőkanál cukorral elkeverjük az élesztőt, a 3 sárgát, a 1/2 rum felét és annyi tejfelt, hogy derelye keménységû tésztát kapjunk a lisztet összegyúrjuk, 1 citrom leve. A tésztát este gyúrjuk, hideg helyen pihen. Másnap az este... |
Zöldbabsaláta télire |
2010-11-05 03:57:44 |
Zöldbabsaláta télire .................... Tisztítsunk meg - lehetőleg zöldhüvelyû - 2 kg zsenge hüvelyes babot. Vegyünk 8 póré- vagy vöröshagymát, 1 csomag kaprot, 2 fûszerpaprikát, 4 kávéskanál mustármagot, 8 szem szegfûszeget, 2 kávéskanál szegfûborsot, 0,75 liter borecetet, 37 dkg cukrot, 1 evőkanál sót, 1 liter vizet. A zöldbabot és a h... |
Tök normadiai módon |
2010-11-05 03:57:22 |
Tök normadiai módon ................... Ehhez vegyünk 2 kg magjától megtisztított, hámozott fehér spárgatököt. Vágjuk kb. 2 cm széles szeletekre, majd ismét aprítva 2 cm kockákra. Vegyünk 1/2 liter gyümölcsecetet és 1/2 liter almabort vagy almalevet. Ehhez adjunk 50 dkg cukrot, forraljuk fel. Forráskor tegyük bele szûrőkanállal a tökkockákat, kb. 5 percig forr... |
Édes-savanykás tök |
2010-11-05 03:57:00 |
Édes-savanykás tök .................. Egy nem túl érett spárgatököt tisztítsunk meg, hámozzuk meg és vájjuk ki a magját. A megtisztított rész kb. 1 kg tökhús legyen. Ezt vágjuk fel kb. 2x2 cm-es kockákra, vagy kis gömböket is vájhatunk karalábé-vájóval. Fél liter borecetbe tegyünk 1 kg cukrot, 1 fahéjat, 2-3 csillagánizst, 2-3 babérlevelet, 6-7 szem kardamomot, kevés &... |
Patisszon (csillagtök) |
2010-11-05 03:55:18 |
Patisszon (csillagtök) ...................... Hazánkban egyre jobban kedvelt zöldségféle. Táplálkozási értéke is kedvező, mert elég sok fehérjét, C-vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Csekély a szénhidráttartalma. Hús helyett is fogyasztják, de kellemes savanyúság is készíthető belőle. Savanyúságnak a kisebb, 2,5-4 cm átmérőjû darabokat válog... |
Ecetes uborka |
2010-11-05 03:47:51 |
Ecetes uborka ............. Zsenge, fejlődésben levő, friss, szabályos alakú, minél kisebb uborkát válasszunk ki erre a célra. Vastagsága ne legyen több 2-3 cm-nél. Legjobbak a fürtös uborkafajták. Megfelelőek a nimbusz, a delikatesz apró uborkái, de jobbak a Rajnai fürtös, a Kecskeméti 113 F és a Budai csemege. Itt az első dolgunk legyen a válogatás... |
|