Előző
Következő
|
konyhai tippek.. |
2011-07-28 21:34:41 |
A petrezselyem a kaporhoz és a zeller zöldjéhez hasonlóan hűtőszekrényben egy hétig is friss marad, ha egy vízzel telt pohárba állítjuk. A vizet azonban kétnaponként cserélni kell. Télen legcélszerűbb napos helyen fonnyasztott, és félárnyékos helyen szárított, vagy mélyhűtött fűszernövényeket használni. Gyorsfagyasztás előtt a megmosott leveleket terítsük szét, és szikkasztás után... |
Fűtés és kockázatok |
2010-03-08 11:14:37 |
Elfagyhatnak a házon belüli fűtéscsövek! Januárban 18 százalékról 5 százalékra csökkent a távhő áfája, de ez nem látszik meg a számlákon, a szokatlanul nagy hideg miatt ugyanis többet kell fűteni - hívta fel... |
Póréhagyma Poirot kedvence |
2010-01-15 15:12:24 |
A magyaros ételek jó részének nélkülözhetetlen fűszere a hagyma. És minthogy a konyhán gyakran van szükség rá, szinte minden kertben termelnek vöröshagymát és fokhagymát. Sajnálatos, hogy a hagymafélék többi képviselőjét - köztük a póréhagymát - a magyar kertészek még nem értékelik érdemei szerint. Másként van ez például Franciaországban. A francia konyhaművészet nemcsak... |
Még mindig gáz... |
2009-01-07 20:22:43 |
Nyitva a stratégiai tározók RTL Hírek.hu Több gyár és üzem termelése leállt, mióta délelőtt életbe lépett a II-es kategóriájú gázkorlátozás. A napi földgázszükségletet még éppen fedezni tudja az ország, de szerda délutánra megnyitották a stratégiai tartalékokat is. Az eseményeket... |
Egészséges ételek ínyenceknek |
2008-12-01 23:35:02 |
I. FEJEZET A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztronómiai szak... |
A Jővő / Hibernáció minimális |
2008-01-10 00:40:16 |
ELŐSZÓ: Nos mielőtt bele olvasna ,olvassa el. Eddig minden cikkemre kaptam bizonyos kritikákat,holot közbe ezek a cikkek,sokszor nem is azt tartalmazzák, mint amibe bele kötnek. Ezek a cikkek egésszen mást tartalmaznak, mint gondolnád. Ahogy elolvasták cikkeimet,máris irkáltak,hogy nem igazán igy van! meg hogy hülyeségeket irsz,meg hogy ők is tudnak ezekről adolgokrol, meg h... |
Nálunk még kevéssé ismerik |
2007-06-15 00:21:54 |
A póréhagyma szereti a napot és a frissen trágyázott, jó kultúrállapotban levő talajt, sok vizet igényel Másként van ez például Franciaországban. A francia konyhaművészet nemcsak rendkívüli változatosságáról nevezetes, hanem néhány olyan ételről is, amelyek szorosan hozzátartoznak a jellegzetes francia - vagy mondjuk inkább párizsi - életformához. Ha teszem azt vala... |
Előző
Következő
|
|