Valódi szupergyümölcs a szőlő... |
2020-09-02 19:21:28 |
A szőlő ősi kultúrnövényünk, az ókori időtől fogva a civilizáció jelképévé vált, nem beszélve a belőle készült borról. Jóllehet főleg érlelt nedű formájában kortyoljuk a legnagyobb mennyiségben, sokféleképpen felhasználható, értékes gyümölcsről van szó. A szőlő rengeteg káliumot és szelént, vasat, rezet, mangá... |
Aranyosi Ervin: Megtisztulás… |
2020-04-05 09:34:29 |
Hogyan lehet egy nemzetben tartani a lelket? - Ha dalnokai szebb jövőről, szívből énekelnek! Ha dalukkal felemelnek, hogy a gondot lépd át, amikor a szeretetről mutatnak be példát! Szavainkból lelkesítő, s nyugtató szó szóljon, hogy a lélek megtisztuljon, s hittel válaszoljon! A félelem elillanjon, és értelmét vessze, s ne maradjon bennünk kétség, hogy holnapunk lesz-... |
A pezsgő története |
2017-12-31 02:06:59 |
A pezsgő története Hautvillier apátsága a franciaországi Champagne megyében nem tartozik a különösebben értékes műemlékek közé. Hogy ma is sok turista keresi fel, annak oka elsősorban alkoholtörténeti múltja. Az apátság pincéjében készült először pezsgő, ami francia nevét a megyének köszönheti. Vannak olyan - nem egészen megalapozatlan - feltételezések, hogy először Londo... |
Istenem, csillagokat iszom! - ezzel a mondattal kezdődött a |
2016-12-24 23:58:55 |
"Istenem, csillagokat iszom!" - ezzel a mondattal kezdődött a pezsgő története! Hautvillier apátsága a franciaországi Champagne megyében nem tartozik a különösebben értékes műemlékek közé. Hogy ma is sok turista keresi fel, annak oka elsősorban alkoholtörténeti múltja. Az apátság pincéjében készült először pezsgő, ami francia nevét a megyének köszönheti. Hol gyönyözött e... |
A csalán tea segít elkerülni a megfázást is |
2016-10-12 18:49:48 |
Engem évek óta elkerül a megfázás, amit annak köszönhetek, hogy minden nap eszek természetes C vitamint, és főleg természetes ételeket fogyasztok. Megpróbálom kiiktatni az életemből a módosított élelmiszereket", ami azért nem mindig sikerül sajnos. Ha nagy ritkán meg vagyok fázva, a vöröshagyma száraz, barna héjából készítek teát, ami csodát tud tenni. Kíváncsi volt... |
Simon Józsefné: Karácsony után |
2015-12-29 10:23:05 |
Simon Józsefné Karácsony után Elmúlott karácsony, Megtisztult a lélek, Helye lett sok szívben Isten gyermekének. Szeretet, jó-szándék, És megannyi csoda, Szívekbe költözve Lett sokunk otthona. Kedves szó, biztatás, Tányér meleg étel, Sanyarú sorsokat... |
Csalán |
2015-10-26 17:57:00 |
Egyszer egy orvos rádióelőadásában felhívta a figyelmet arra, hogy a csalán egyike a leghasznosabb gyógynövényeinknek. Ha az emberiség tudná, micsoda gyógyereje van, nem termesztene mást, csak csalánt. Sajnos igen-igen kevesen ismerik ezt a tulajdonságát. A csalán minden része gyógyító hatású: gyökerétől kezdve a szárán és a levelein keresztül a virágjáig. Már az ókorban a legn... |
Csevapcsicsa |
2015-06-28 23:43:54 |
Csevapcsicsa Hozzávalók: 5 személynek: 70 dkg darált zsíros marhahús 30 dkg darált zsíros sertéshús 1 mokkáskanál szódabikarbóna kicsit kevesebb, mint 1 csapott evôkanál só fél kiskanál ôrölt feketebors 1 gerezd fokhagyma vagy 1 kiskanál fokhagymakrém 2-3 evôkanál jéghideg víz (lehet szódavíz is) A sütéshez: 2-3 evôkanál o... |
Befőzés másként: így lesz legfinomabb a lekvárod! |
2014-08-08 10:17:36 |
A különböző zselésítők megjelenése óta már egyáltalán nem arról szól a lekvárfőzés, hogy órákig álldogálni kell a tűzhely mellett, kevergetni, hogy elkészüljön, besűrűsödjön a lekvár. Eljött a dzsemek ideje! Előnyük, hogy gyorsabban elkészülnek, kevesebb cukor kell beléjük, és hogy ezerféleképpen variálhatók. Kis mennyiségekkel is érdemes nekiállni, így nem olyan megterhelő. Kombi... |
Almás pite Habliliom módra |
2014-02-01 22:35:10 |
Almás pite Habliliom módra Hozzávalók: egy 25X35 cm-es tepsihez: A tésztához: 20 dkg rétesliszt (+ valamennyi a nyújtáshoz) 10 dkg kemény vaj, forgácsokra reszelve 1 tojás sárgája 8 dkg finom szemű kristálycukor 1 teáskanál tejföl 1 csipet só A töltelékhez: 75-80 dkg porhanyós, kissé savanykás alma (tisztán mérve, hámozás u... |
|