Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4416101 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 354
Előző Következő
Mákos lepény 2019-05-11 15:51:06
30 dkg liszt,,12 dkg zsír,2 evőkanál tejföl,csipet só, Töltelék hozzávalói 20 dkg darált mák,15 dkg porcukor,5 dkg búzadara,3 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor,1 citrom reszelt héja,2 db tojás A tészta kenéséhez baracklekvár. Elkészítése Először a tölteléket készítjük el. A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és hagyjuk kihűlni. Közben a tojások sárgáját...
H.Kohut Katalin: Tavaszi karalábé csoda 2018-09-27 15:22:21
H.Kohut Katalin: Tavaszi karalábé csoda Mikor tavasszal megjelennek az üzletekben a friss karalábék, elég borsos az áruk. Emiatt kitaláltam egy új receptet, hogy mindenkinek jusson az asztalára ez a mennyei étek. Hozzávalók 2 személyre: 2 db karalábé levelekkel 20 dkg darált sertéscomb olaj tetszés szerint 1 kis fej vöröshagyma 1 közepes vöröshagyma 3 cikk fokha...
A vargabéles legendája 2018-04-29 06:45:18
Ez az étel igazi hungarikumnak számít. A tradíciók Erdélyhez kötik ezt a receptet, de része maradt a magyar gasztro kultúrának, és leghíresebb receptjeink között van. Autentikusan metélttésztával készítik, de mostanság elterjedt a cérnametélttel készített változat is. Pár éve Erdélyben jártamkor ilyen változatot kaptam egyszer egy ebédnél én is. A Darvas-féle vendégl...
Mákos-diós pozsonyi kifli 2018-01-16 23:31:15
Mákos-diós pozsonyi kifli Hozzávalók Diós töltelék: 1 dl víz 12 dkg kristálycukor 20 dkg darált dió 4 dkg zsemlemorzsa mazsola (ízlés szerint) őrölt fahéj 1 db citrom reszelt héja 1 késhegynyi szegfűszeg (őrölt pirított) Mákos töltelék: 1 dl víz 12 dkg kristálycukor 20 dkg darált mák 4 dkg zsemlemorzsa...
Karácsonyi receptek 2017-12-12 10:23:28
Mogyorós habkarikák 5 tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd 25 deka porcukorral, fél csomag vaníliás cukorral és 10 deka őrölt pörkölt mogyoróval összekeverjük. A habot nyomózsákba tesszük és csillagosan vágott szájnyíláson keresztül viasszal kent sütőbádogra koszorúkat nyomunk belőle. A habkarikákat lassú, egyenletes tűznél szárítjuk. Csokoládés karácsonyfadísz 3 tojásf...
kefíres puha lepény 2017-06-16 16:48:11
Hozzávalók: 500 ml kefir (mindegy, hogy milyen zsírtartalmú) 1 teáskanál szódabikarbóna 1 tojás 2 evőkanál növényi olaj 50-55 dkg liszt 50 gramm vaj só (ízlés szerint) Hozzávalók a töltelékhez (ízlés szerint): virsli vagy sajt és sonka párolt gomba...
Kefires lepény töltelékkel 2017-06-12 17:08:35
Kefires lepény töltelékkel Hozzávalók a tésztához: 500 ml kefir (mindegy, hogy milyen zsírtartalmú) 1 teáskanál szódabikarbóna 1 tojás 2 evőkanál növényi olaj 50-55 dkg liszt 50 gramm vaj só (ízlés szerint) Hozzávalók a töl...
szalonnába göngyölt töltött paprika 2017-06-07 21:06:02
A szalonnába göngyölt töltött paprika nagyon ötletes főétel! A recept eltér a klasszikustól, paradicsomos szószban főtt töltött paprikától, de a ropogós szalonna és a paprikába töltött sonka, sajt és tojás egyvelege tényleg nagyon finom. Ezzel a trükkel sikerült fiamat rávennem arra, hogy egye meg a töltött paprikát - amit saját elmondása szerint nem szeret. Az ötlet bevált,...
Kefires lepény töltelékkel 2017-05-29 20:29:14
Hozzávalók a tésztához: 500 ml kefir (mindegy, hogy milyen zsírtartalmú) 1 teáskanál szódabikarbóna 1 tojás 2 evőkanál növényi olaj 50-55 dkg liszt 50 gramm vaj só (ízlés szerint) Hozzávalók a töltelékhez (ízlés szerint): virsli vagy sajt és sonka párolt gomba párolt káposzta burgonyapüré túró, apróra vágott petrezselyemmel, kaporral stb. Elkészítése: A kefi...
Így készül 2017-05-26 07:35:35
Ezzel a puha lepénnyel régebben nagyon sokszor meglepett a nagymamám, ő akkoriban hetente sütötte. Emlékszem, a legnehezebb a várakozás volt, alig vártuk, hogy végre kihűljön egy kicsit, hogy azonnal felfalhassuk. Manapság már én sütöm ezeket a lepényeket a családomnak, de egyvalami megmaradt: az öröm, és boldogság, amikor elkészülnek. A Ketkes.com szerkesztősége most veled i...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2019 TVN.HU Kft.