Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533130 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 421
Előző Következő
Pacsni, ahogy én sütöm: 2023-08-01 17:07:53
500 g félfogós liszt 25 g élesztő (friss) 2 evőkanál kristálycukor 1 kávéskanál só 300 ml langyos tej 60 g olvasztott vaj 50 ml langyos tejbe teszek 1 csipet cukrot és elmorzsolom benne az élesztőt. 10 perc alatt felfut - ezután hozzáadom a cukrot, sót, a maradék tejet, az olvasztott vajat és lágy tésztát gyúrok, dagasztok (én gépben dagasztottam) - hagytam kelni - amiko...
Vizenkullogó 2023-01-31 16:48:59
1/2 kg liszt,25 dkg margarinnal elmorzsolom, csipet só,2 dkg élesztőt szintén belemorzso...
Kacsazsíros burgonyás rudacska 2022-01-15 20:05:37
Hozzávalók / kb 100 db: 90 dkg liszt 50 dkg burgonya 25 dkg folyékony kacsazsír 10 dkg tejföl 3 tojás 35 dkg reszelt sajt 2,5 dl tej + 1 teáskanál cukor 4 dkg élesztő 2 teáskanál őrölt pirospaprika kb 3 teáskanál só (ízlés szerint) szezámmag ízlés szerint Elkészítés: A burgonyát megtisztítom, felkockázom és sós vízben puhára főzöm. Leszűröm és még forrón összenyom...
Csodás pogácsa! 2021-03-14 20:27:23
Szakállas pogácsa, egy régi recept, ami még ma is nagy siker! Mikor valami sós csodával szeretnék kedveskedni a családnak, megsüt...
Mákos-almás pite aszalt szilvával 2018-10-23 17:36:07
Mákos-almás pite aszalt szilvával Hozzávalók Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg liszt 1/2 csomag sütőpor 15 dkg vaj 5 dkg porcukor 1 tojás 1 evőkanál tejföl 1 tojássárga a kenéshez A töltelékhez: 15 dkg darált mák 10 dkg aszalt szilva apróra vágva 2 alma belereszelve 1 teáskanál fahéj 1 citrom reszelt h...
Fellner István 2018-07-12 21:14:54
FELLNER ISTVÁN AKKOR IS... akkor is nyár...
Eper-szerelem 2018-05-30 23:54:54
Eper-szerelem Az eper igen régóta velünk együtt él, ám áltermésének, majdnem-bogyójának fogyasztása mégis csak néhány évszázados múltra tekint vissza. A magjait kívül hordó bogyó története szorosan összefonódott az európai történelemmel. Eper-történelem Az eper már az időszámításunk előtti időszakban megtalálható volt a mediterrán térségben, bizonyíthatóan Itáliában,...
Kacsazsíros, lila hagymás, baconös pogácsa 2018-04-26 19:20:06
Kacsazsíros, lila hagymás, baconös pogácsa, valami elképesztően finom lett! Írta: Ketkes - 2018-04-0439 Megosztás Mentés A sajtos pogácsa már unalmas a számodra? Próbáld ki ezt a finomságot, ami tele van minden jóval! Nem lehet belőle annyit készíteni, hogy elég legyen! Hozzávalók liszt 50dkg kacsa/libazsír 1 púpos ek tej 1 dl cukor 1 kk élesztő 5 dkg tojás 1 db (+1...
Marosvásárhelyi zsúrpogácsa 2018-04-13 11:58:57
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, fél evőkanál só, 20 dkg fagyos zsír (csak a zsír jó, margarin, vaj nem), 1 tojás, 4 dl tejföl A lisztet összekeverem a sütőporral meg a sóval, elmorzsolom a zsírral, majd összegyúrom a többi hozzávalóval. Ujjnyi vastagra kinyújtom a tésztát, a tetejét késsel bevagdosom. Kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom és előmelegített sütőben...
Marosvásárhelyi köményes sós rúd 2018-04-13 10:56:50
Hozzávalók 30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 6 evőkanál víz, 1 evőkanál ecet,1 teáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt köménymag Elkészítés: A lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd a többi hozzávalóval összegyúrom. Letakarva hűtőbe teszem. Másnap kinyújtom, 1 felvert tojással lekenem, ujjnyi széles és hosszú rudakra felvágom. Tepsire rakom, előmelegített sütőben megsütöm. Ez már...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.