Káposztás hajtóka |
2020-01-31 16:21:40 |
A nagyanyám receptje, régen nagyon sokszor készített nekünk és mi nagyon imádtuk, hogy olyan ropogós és jó káposztás... Nagyon hosszú idő után ismét rátaláltam és elkészítettem. Hozzávalók: 1 kg liszt, 15 dkg zsír, (házi) 1 csomag sütőpor, 2 tojás, 2 dl tejföl, 2 kávés kanál só, 2 dl tej, (vagy víz is jó) Töltelékhez: 1 kisebb fej káposzta, só, bors A tete... |
Sonkával-kukoricával töltött hajtovány recept |
2015-12-28 22:30:49 |
Elkészítése: Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a tészta hozzávalóival. 1 órát kelesztjük. A tésztát kettévesszük, kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük a fokhagymás tejföl felével, rászórjuk a sonka, bacon, hagyma, kukorica, sajt felét, és feltekerjük, mint a bejglit. Háromszögekre elvagdossuk, majd a tetejét megkenjük tojásos tejfölle... |
x |
2014-06-13 17:21:33 |
Hagymásiné Berei Joli Jol... Leirok egy nagyon finom receptet, ugy találtam, de azóta a család kedvence lett. Kostoljátok meg, jó étvégyat hozzá. Zalai borzas hús Hozzávalók: 80 dkg sertéscomb, 30dkg burgonya, 10 dkg liszt, 10 dkg reszelt sajt, 1db tojás , 1dl tej, 2 gerezd fokhagyma, őrölt bors, só A sütéshez: olaj. A húst megsózzuk és félretes... |
Nagykunsági étkek |
2014-05-30 10:32:26 |
KUNSÁGI BABLEVES KÖRÖMMEL Hozzávalók: fél kiló sertésköröm, 25 dkg tarkabab, 3 babér, kevés olaj, liszt, 2 fej vöröshagyma, ecet, paprika, só Elkészítése: A körmöket négyfelé vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. A babot enyhén sós vízben a babérral és az egyik fej egészben hagyott hagymával megfőzzük. Ha mindkét alapunk készre főtt, összekeverjük őket, és hagymás-paprikás rá... |
Pulykaapróhús leves cérnametélttel recept |
2012-11-03 16:00:06 |
Hozzávalók: 70 dkg pulykanyesedék (így árulják a legtöbb helyen) 2 szál sárgarépa 2 szál petrezselyemgyökér 2 fej vöröshagyma kisebb fej 1 db zellergumó pici 4 db fokhagymagerezd 10-15 szem bors fekete, egész 2-3 evőkanál Knorr Delikát8 ételízesítő 1 db Knorr Tyúkhúsleves-kocka 20 dkg cérnametélt 1 db burgonya Elkészítés: A pulykahúst megmossuk és egyforma darabo... |
"fonatos " |
2012-09-20 09:35:22 |
hajdusági recept ! Fonatos Hozzávalók: 8 dkg liszt, 3 dl tej, 4 db tojássárgája, 7 dkg vaj, 4 szem kockacukor, 4 dkg élesztő, kevés só. Elkészítése: 1 dl tejben megáztatunk 1 szem cukrot, és ebben megkelesztjük az élesztőt. A 4 tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, a megfuttatott élesztőt. A tésztát fakanállal... |
lepiritott burgonyasodrott! |
2012-08-04 15:07:30 |
göcseji ! Hozzávalók: 1 kg burgonya, 30 dkg liszt, 1 evőkanál búzadara, 2-3 deka zsír vagy vaj, 1 tojás, 1 teáskanál só 2-3 evőkanál gombás fűszerolaj a kisütéshez. A tisztára mosott burgonyát a héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és burgonyanyomón áttörjük. A gyúródeszkán kicsit szétterítjük, hozzáadjuk a lisztet, a tojást, 1 diónyi zsírt,a búzadarát, a sót, és jól ö... |
Fokhagymás-baconös csavart grissini |
2012-03-03 15:10:42 |
hozzávalók 4 főre 40 dkg finomliszt 1 csapott tk só 2 ek olívaolaj 2 dkg élesztő 2 dl víz 1 dl tej 1 tk kristálycukor 1 cs szeletelt bacon (200 g) Kenéshez: 3 ek olívaolaj 1 marék szezámmag (de ha nincs, tökmaggal is nagyon finom) 2-3 gerezd fokhagyma ... |
Rakott hús |
2011-12-29 17:26:17 |
Hozzávalók: -1 kg sertés hús karaj vagy comb /csirke mellből is el lehet készíteni/ -2 nagy fej vöröshagyma -2,5 dl főzőtejszín -4 ek. kecsap -1 kiskanál porcukor -10 dkg füstölt szalonna -10 dkg füstölt kolbász -10-15 dkg reszelt trappista sajt /füstölt sajttal is készíthető/ Elkészítés: A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A szalonnát felkockáz... |
Régi hajdúsági ételek |
2011-11-05 09:50:59 |
A hajdúsági háztartás két fő tényezője a kenyérnek való és a zsírozó. A szegény ember a kenyérnekvalót iletnek nevezte. A zsírozó: a szalonna és a zsír, böjtben az olaj. A debreceni cívis családoknál ennek megfelelően két kamra volt: az egyik az iletes, a másik a szalonnáskamra. Ezekkel a kamrákkal a gazda nem sokat törődött. A debreceni asszony bent a házban kitűnő gazdasszo... |
|