Az ananász bromelainja |
2024-04-16 19:20:20 |
Az ananász bromelainja jó ízületi gyulladásra és hörghurutra is Az ananászt ma már minden évszakban lehet kapni. Ez a trópusi gyümölcs egyszerre édes és fanyar ízvilággal rendelkezik. Sokan kedvelik, sokan viszont nem szeretik az ízét, sőt egyesek még allergiásak is erre a... |
Egészségünk rejlik benne: fekete bors |
2022-07-17 20:10:45 |
A fekete borsot minden magyar ember használja a konyhában. Azonban jó, ha tudjuk, hogy nemcsak főzés és sütés során használhatjuk ezt a csodafűszert, hanem az egészségünk megóvása érdekében is. Az ókorban nagyon nagy szerepe és jelentősége volt a fűszer-kereskedelemben. E... |
Kurkuma, a sárga gyömbér, vagy a szent fűszer |
2020-11-02 19:51:52 |
A kurkuma a gyömbérfélék családjába tartozó gyógynövény, mely Ázsia déli részén őshonos, mivel itt megfelelő mennyiségű csapadék és hőmérséklet biztosított számára. A dél-indiai Nizamabad város Ázsia legnagyobb kurkuma termelője. Az ősi indiai orvoslás, az Ayurveda 250... |
Apollinaire, Guillaume: Búcsú |
2019-11-29 09:47:38 |
Guillaume Apollinaire (Róma, 1880. augusztus 26. - Párizs, 1918. november 9.) költő, író és kritikus. Wilhelm Albert Vladimir Apollinaris de Kostrowitzky (más írásmóddal Kostrowicki) néven született Rómában. Anyja Angelica Kostrowicka lengyel grófnő, apja egy Francesco Flugi d'Aspermont nevű... |
Új kenyér ünnepe |
2018-08-20 19:34:57 |
Új kenyér ünnepe A magyar ember mindenkor ,,Életnek" nevezte a búzát, a legfontosabb kenyérnövényünket. És valóban ,,Élet" minden egyes gabonamag. Mert ezek a kicsi magok bármikor képesek életre kelni. Magukban hordozzák az R... |
Lovagrendek a Magyar Királyságban |
2018-07-19 21:18:55 |
Hazánkban a keresztesháborúk idején alakultak meg az első lovagrendek, amelyek tagjai az olyan szokásos fogadalmak mellett, mint szegénység, az engedelmesség és a szüzesség, arra is kötelezték magukat, hogy egész életükben harcolni fognak az egyház ellenségei, vagyis a hitetlenek ellen... |
Tallóztam |
2018-06-02 15:23:02 |
Miért nem voltak ételallergiásak nagyszüleink?Érdemes elolvasni! A nagyszülők, dédszülők még hírből sem ismerték az ételallergiát. Az azóta felnövő nemzedékeknél egyre nagyobb számban jelentkezik, és mára szinte népbetegséggé vált ez a rendellenesség. Mi volt más 100-150 éve és mi változott, ami ennyire érzékennyé tette az embereket az elfogyasztott ételekkel kapcsolatban? A... |
|