Előző
Következő
|
Eperlekváros piskótatekercs |
2011-08-05 18:20:06 |
* 5 db tojás * 10 dkg liszt * 10 dkg cukor * 1/2 citrom reszelt héja (opcionális) * eperlekvár elkészítés 1. Előmelegítjük a sütőt, a tepsit kibéleljük sütőpapírral, meghintjük kevés liszttel. 2. A lisztet átszitáljuk, és belekeverjük a citromhéjat.... |
Rebarbarás eperlekvár |
2010-07-10 22:41:14 |
hozzávalók 4 főre * 1 kg eper * 1 kg rebarbara * 60 dkg cukor * citromlé elkészítés 1. Az eperszemeket mérettől függően kettő-négy darabba vágjuk, és közepes lángon égő tűzhelyre tesszük. 2. Míg az eper fődögél, megpucoljuk, és centis darabokra szeljük a re... |
Eperlekvár |
2010-06-25 23:29:19 |
* 6 kg eper * 1200 g kristálycukor elkészítés 1. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, a nagyobbakat negyedbe, a kisebbeket félbevágjuk. Az üstbe (fazékba) tesszük. 2. Ráöntjük a tetejére a cukrot, lefedjük és éjszakára állni hagyjuk. 3. Reggel közepes lángon kb. két órán át főzzük (... |
Eperlekvár |
2010-06-25 22:56:23 |
* 5 kg eper * 2 egész citrom leve és húsa * 1 rúd vanília kikapart magja * 2 ek balzsamecetkrém * 1 kg barna cukor * 3 tasak Dr Oetker zselésítő elkészítés 1. Az üvegeket alaposan mossuk ki, a tetőket tegyük be az előzőleg Domestossal kifertőtlenített mosogatóba é... |
Előző
Következő
|
|