Regisztráció  Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4339879 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 338
Előző Következő
Petra Neumayer: Természetes antibiotikumok 2018-04-16 08:07:22
Petra Neumayer: Természetes antibiotikumok Az antibiotikumok az egész világon a leggyakrabban felírt gyógyszerek közé tartoznak. Ugyanúgy, ahogy a rák kezelésében a kemoterápiának, a reuma enyhítésében a fájdalomcsillapítók alkalmazásának, vagy éppen a különböző védőoltások használatának - az antib iotikumok alkalmazásának is vannak p...
Káposzta savanyítás 2018-04-14 11:23:08
Savanyú káposzta készítése nagymamáink módszerével- a házi vitaminbomba Savanyú káposztát már évszázadok óta készítünk! Nem csoda, hisz egyrészt fantasztikusan finom, másrészt a savanyú káposzta kiváló vitamin és tápanyagforrás, így nagymértékben hozzájárul szervezetünk egészséges működéséhez,...
A jóság dala 2018-04-11 14:03:18
Babits Mihály A JÓSÁG DALA (Versek, darócban) 1. Nem csendül a lelkem, mert olyan mint az a fém, amely csak akkor cseng, ha rokon hangját ütik meg közel: néma hát lelkem, e mái veszett hangoktól mint idegen vagy mint a felhő, csak csüggök a zord hegyeken és sírok; de nem jó zápor ez, csupán ködesés észrevétlen, szitáló, naphosszú, éjhosszú, monotón kor...
Amikor harap a sör habja 2018-03-31 15:51:54
Dübörög a sörforradalom, érthető, ha laikusként nem könnyű eligazodni a különféle eljárásokkal és alapanyagok felhasználásával készült sörök világában. Ma már azért nem kell feketeöves sörszakértőnek lenni, hogy képben legyünk, a nagyáruházak polcain is nagy választékkal találkozunk. És ott vannak az olyan sikersztorik, mint az Óvatos Duhajé, ami rengeteg ember számára tette elérh...
Az alma... 2018-03-25 17:32:31
Egyedül az alma az a fajta gyümölcs, amit más ételekkel is együtt ehetünk, anélkül, hogy erjedés lépne fel. Ezt már az ókorban is tudták róla, ezért is nevezték a gyümölcsök királynőjének. Nagyon könnyen tudjuk tárolni, ha csak kicsit is odafigyelünk rá, akkor eláll addig amíg, a tavaszi friss gyümölcsök megjelennek a piacon. Nagyon jól tárolható, szállítható. Ha hiszed, ha ne...
Az egyedüli , amit más étellelis ehetünk.... 2018-03-24 16:19:40
Levélben kaptam,Zsókától.... ALMA Egyedül az alma az a fajta gyümölcs, amit más ételekkel is együtt ehetünk, anélkül, hogy erjedés lépne fel. Ezt már az ókorban is tudták róla, ezért is nevezték a gyümölcsök királynőjének. Nagyon könnyen tudjuk tárolni, ha csak kicsit is odafigyelünk rá, akkor eláll addig amíg, a tavaszi friss gyümölcsök megjelennek a piacon. Nagyon jól t...
Gyakorló ápoló 2018-03-23 19:12:38
Gyógyszertan A gyógyszertan fogalma Farmakológia: élő szervezetek és a működésüket befolyásoló anyagok kölcsönhatásaival foglalkozó tudomány Orvosi farmakológia: gyógyszerekkel (farmakonokkal) foglalkozik Főbb területei: - Farmakodinámia: gyógyszer-hatástan - Farmakokinetika: a szervezet hatása a gyógyszerre - Experimentális f.:kísérletes (labor, állatkísérle...
Kakaó, az istenek eledele 2018-03-22 01:14:22
Kakaó, az istenek eledele A kakaófa tudományos elnevezése - Theobroma cacao - pontosan megfelel a címben jelzettnek, amely görög theósz (isten) és broma (étel) szóösszetételből ered. Igaz ugyan, hogy Carl von Linné svéd botanikus csak a 18. században alakította ki kettős nevezéktanát, számos közkeletű vélekedéssel ellentétben ekkortól és neki köszönheti a trópusi fa jól...
Parancs János - Ismét tavasz 2018-03-20 11:53:05
Parancs János - Ismét tavasz A jószagú levegő. A csicsergő, a csivitelő, a füttyögő madarak. Az opál ég alatt a könnyű pára. A tavaszi napsütéstől kótyagos, cikázó rovarok, lepkék, bogarak. Kibuknak a földből a füvek, a csírá...
Miért olyan egészséges a kefir? 2018-03-20 10:05:55
Ha az egészséges táplálkozásról beszélgetünk, amely elősegíti a megfelelő emésztést is, akkor rövid időn belül a kefir is szóba kerül, amit már több évszázada ismernek az emberek. De mit kell feltétlenül tudnunk róla? Miből készül a kefír? A kefir olyan aludttej, amely a tej fermentációja(erjedése) során készül. Kefirgombákból áll, melyek szerkezete a tejbaktérium és az éleszt...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, XFREE, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza,

© 2002-2016 TVN.HU Kft.