Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533121 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 38
Előző Következő
Miért egészséges a kefír? 2019-08-25 09:19:39
Ha az egészséges táplálkozásról beszélgetünk, amely elősegíti a megfelelő emésztést is, akkor rövid időn belül a kefir is szóba kerül, amit már több évszázada ismernek az emberek. De mit kell feltétlenül tudnunk róla? Miből készül a kefír? A kefir olyan aludttej, amely a tej fermentációja(erjedése) során készül. Kefirgombákból áll, melyek szerkezete a tejbaktérium és az él...
Hogyan fogyjunk a hasunkról – 6 tipp 2018-06-07 18:30:14
Robynne Chutkan gasztoenterológus és a Washington-i Digestive Centre for Women alapítója új könyvében felvázolja, hogy a nők hajlamosabbak a has puffadásra, mint a férfiak, mivel hosszabb a bélcsatornájuk. Emellett még más okai is lehetnek a has puffadásnak. Csökkentse a só bevitelt: A túl sok só ödémához és puffadáshoz vezet. Ragaszkodjon az ajánlott napi 1500 mg sómennyisé...
Miért olyan egészséges a kefir? 2018-03-20 10:05:55
Ha az egészséges táplálkozásról beszélgetünk, amely elősegíti a megfelelő emésztést is, akkor rövid időn belül a kefir is szóba kerül, amit már több évszázada ismernek az emberek. De mit kell feltétlenül tudnunk róla? Miből készül a kefír? A kefir olyan aludttej, amely a tej fermentációja(erjedése) során készül. Kefirgombákból áll, melyek szerkezete a tejbaktérium és az éleszt...
Kaukázusi kefir 2016-11-14 19:10:02
A kefir a Kaukázus északi részéről származó joghurt féleség, amely nem csupán tejsav baktériumokat tartalmaz, hanem élesztő gombákat is. Vegyes erjesztéssel készül, mert a levegőt nem igénylő (anaerob) lebontási folyamatok közül mind a tejsavas, mind pedig az alkoholos erjedés végbemegy benne. A hagyományos kefirt friss tejből és kefirszemcsékből készítik. A kefirszemcsék szerkeze...
Így készül az organikus almaecet, mutatjuk azt is, hogy mire 2016-09-14 17:05:27
Így készül az organikus almaecet, mutatjuk azt is, hogy mire jó Kevesen tudják, hogy az almaecetben kilencven olyan anyag van, amely a szervezet számára különösen fontos és önmagában is javítja az anyagcserénket. Az almaecet a legújabb kedvenc lett a háztartásban. Ennek azé...
Hogyan fogyjunk a hasunkról – 6 tipp 2016-06-20 21:52:41
Csökkentse a só bevitelt: A túl sok só ödémához és puffadáshoz vezet. Ragaszkodjon az ajánlott napi 1500 mg sómennyiséghez. Ne helyezzen sót az asztalra a már kész ételek további ízesítéséhez és a főzés során is csak korlátozottan használja azt. A készételek kerülése is fontos, mivel ezek tele vannak sóval és ízesítőanyagokkal. Chutkan szerint alapvető különbségek vannak a nő...
Kefír 2015-06-29 07:51:44
Gyerekkorom vége felé otthon a családba kezdett beütni az egészséges ételek, italok iránti rajongás, így a csíráktól az aszalt szilváig mindenbe belekóstolhattunk egy kicsit. Ha meg nem tetszett, nem kellett megenni, tapasztalatnak jó volt. Valahogy a kefir örökre belopta magát a szívünkbe, amit akkor még persze nem...
Erjesztett kukorica készítése 2015-05-02 11:56:05
Erjesztett kukorica készítése Az erjesztett, más néven büdös kukorica széles körben használt etetőanyag és csali. Főként a nyári időszakban sikeres, kifejezetten meleg vízben. Nemcsak pontyot, de amúrt, nagyobb dévérkeszeget is foghatunk vele. Napjainkban kifejezetten a reneszánszát éli az erjesztett csalival való horgászat. Több gyártó is felfedezte a benne rejlő potenciált é...
Ezért fogyasszunk minél több savanyú káposztát 2014-09-13 13:42:24
Ezért fogyasszunk minél több savanyú káposztát Írta: Jerome Flynn A káposztát több mint két és fél ezer éve ismeri az emberiség, és a rómaiaknak köszönhetően terjedt el a világon. A káposztafélékhez tartozik a kelkáposzta, a karalábé, a kelbimbó, a brokkoli, a karfiol, de még a repce is. savanyu_káposzta Gyógyhatását főleg savanyítva fejti ki, mivel leve tele van vitam...
Ezért fogyasszunk minél több savanyú káposztát 2014-09-12 18:19:57
A káposztát több mint két és fél ezer éve ismeri az emberiség, és a rómaiaknak köszönhetően terjedt el a világon. A káposztafélékhez tartozik a kelkáposzta, a karalábé, a kelbimbó, a brokkoli, a karfiol, de még a repce is. Gyógyhatását főleg savanyítva fejti ki, mivel leve tele van vitaminokkal. Jótékony hatást gyakorol a bélrendszerre, fogyasztó hatása van, és gátolja a dagana...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.