Miért egészséges a kefír? |
2019-08-25 09:19:39 |
Ha az egészséges táplálkozásról beszélgetünk, amely elősegíti a megfelelő emésztést is, akkor rövid időn belül a kefir is szóba kerül, amit már több évszázada ismernek az emberek. De mit kell feltétlenül tudnunk róla? Miből készül a kefír? A kefir olyan aludttej, amely a tej fermentációja(erjedése) során készül. Kefirgombákból áll, melyek szerkezete a tejbaktérium és az él... |
Hogyan fogyjunk a hasunkról – 6 tipp |
2018-06-07 18:30:14 |
Robynne Chutkan gasztoenterológus és a Washington-i Digestive Centre for Women alapítója új könyvében felvázolja, hogy a nők hajlamosabbak a has puffadásra, mint a férfiak, mivel hosszabb a bélcsatornájuk. Emellett még más okai is lehetnek a has puffadásnak. Csökkentse a só bevitelt: A túl sok só ödémához és puffadáshoz vezet. Ragaszkodjon az ajánlott napi 1500 mg sómennyisé... |
Miért olyan egészséges a kefir? |
2018-03-20 10:05:55 |
Ha az egészséges táplálkozásról beszélgetünk, amely elősegíti a megfelelő emésztést is, akkor rövid időn belül a kefir is szóba kerül, amit már több évszázada ismernek az emberek. De mit kell feltétlenül tudnunk róla? Miből készül a kefír? A kefir olyan aludttej, amely a tej fermentációja(erjedése) során készül. Kefirgombákból áll, melyek szerkezete a tejbaktérium és az éleszt... |
Kaukázusi kefir |
2016-11-14 19:10:02 |
A kefir a Kaukázus északi részéről származó joghurt féleség, amely nem csupán tejsav baktériumokat tartalmaz, hanem élesztő gombákat is. Vegyes erjesztéssel készül, mert a levegőt nem igénylő (anaerob) lebontási folyamatok közül mind a tejsavas, mind pedig az alkoholos erjedés végbemegy benne. A hagyományos kefirt friss tejből és kefirszemcsékből készítik. A kefirszemcsék szerkeze... |
Így készül az organikus almaecet, mutatjuk azt is, hogy mire |
2016-09-14 17:05:27 |
Így készül az organikus almaecet, mutatjuk azt is, hogy mire jó Kevesen tudják, hogy az almaecetben kilencven olyan anyag van, amely a szervezet számára különösen fontos és önmagában is javítja az anyagcserénket. Az almaecet a legújabb kedvenc lett a háztartásban. Ennek azé... |
Hogyan fogyjunk a hasunkról – 6 tipp |
2016-06-20 21:52:41 |
Csökkentse a só bevitelt: A túl sok só ödémához és puffadáshoz vezet. Ragaszkodjon az ajánlott napi 1500 mg sómennyiséghez. Ne helyezzen sót az asztalra a már kész ételek további ízesítéséhez és a főzés során is csak korlátozottan használja azt. A készételek kerülése is fontos, mivel ezek tele vannak sóval és ízesítőanyagokkal. Chutkan szerint alapvető különbségek vannak a nő... |
Kefír |
2015-06-29 07:51:44 |
Gyerekkorom vége felé otthon a családba kezdett beütni az egészséges ételek, italok iránti rajongás, így a csíráktól az aszalt szilváig mindenbe belekóstolhattunk egy kicsit. Ha meg nem tetszett, nem kellett megenni, tapasztalatnak jó volt. Valahogy a kefir örökre belopta magát a szívünkbe, amit akkor még persze nem... |
Erjesztett kukorica készítése |
2015-05-02 11:56:05 |
Erjesztett kukorica készítése Az erjesztett, más néven büdös kukorica széles körben használt etetőanyag és csali. Főként a nyári időszakban sikeres, kifejezetten meleg vízben. Nemcsak pontyot, de amúrt, nagyobb dévérkeszeget is foghatunk vele. Napjainkban kifejezetten a reneszánszát éli az erjesztett csalival való horgászat. Több gyártó is felfedezte a benne rejlő potenciált é... |
Ezért fogyasszunk minél több savanyú káposztát |
2014-09-13 13:42:24 |
Ezért fogyasszunk minél több savanyú káposztát Írta: Jerome Flynn A káposztát több mint két és fél ezer éve ismeri az emberiség, és a rómaiaknak köszönhetően terjedt el a világon. A káposztafélékhez tartozik a kelkáposzta, a karalábé, a kelbimbó, a brokkoli, a karfiol, de még a repce is. savanyu_káposzta Gyógyhatását főleg savanyítva fejti ki, mivel leve tele van vitam... |
Ezért fogyasszunk minél több savanyú káposztát |
2014-09-12 18:19:57 |
A káposztát több mint két és fél ezer éve ismeri az emberiség, és a rómaiaknak köszönhetően terjedt el a világon. A káposztafélékhez tartozik a kelkáposzta, a karalábé, a kelbimbó, a brokkoli, a karfiol, de még a repce is. Gyógyhatását főleg savanyítva fejti ki, mivel leve tele van vitaminokkal. Jótékony hatást gyakorol a bélrendszerre, fogyasztó hatása van, és gátolja a dagana... |
|