Előző
Következő
|
Hideg szilvakrémleves habgaluskával |
2019-11-06 13:24:29 |
Hozzávalók 4 személyre: 1 biocitrom 600 g érett, magvaváló szilva 150 g kristálycukor 1 dl félédes fehérbor kisujjnyi fahéj 4 szegfűszeg 1 tasak vaníliás pudingpor 2 dl tejföl 2 dl tejszín 1 ek. pirított mandulaforgács néhány mentalevél vagy -bóbita 1.. A citromot megmossuk, 2 kisujjnyi sárga héjat vékonyan levágunk róla, levét kinyomjuk és átszűrjük. 4 nagyobb szem... |
Nagyvárosi finomságok |
2012-09-19 18:07:25 |
FRANKFURTI KOSZORÚ Hozzávalók: 45 dkg vaj, 35 dkg cukor, 2 tasak vaníliás cukor, só, 6 tojás, 1 ek. rum, 2 kk. citromlé, 1 kk. reszelt citromhéj, 15 dkg liszt, 3 kk. sütőpor, 15 dkg ételkeményítő, 1 ek. kakaó, 8 dkg sárgabaracklekvár, 15 dkg mandulapehely, 5 dkg csokoládéérme, kiwi, mandarin. Elkészítése: 20 deka vajat kikeverünk 20 deka cukorral, 1 tasak vaníliás cukorral, sóva... |
Édességek, desszertek |
2008-11-30 12:48:30 |
A beiglitől illik félni. Misztikus ködbe révedő, ősi sütemény, amit csak a család nagy öregjei képesek esztétikus és ehető formában megalkotni. Pedig annyira nem is bonyolult. Egy jól bevált házi recept, ami tartalmazza a teljes munkafolyamatot (és nem csak hevenyészve adja meg a hozzávalókat ) tökéletes támpont a karácsonyi desszert elkészítéséhez. Mert szép és jó a sokszínű,... |
Előző
Következő
|
|