Regisztráció  Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4397143 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 12160
Előző Következő
Toldalaghy Pál: Egy régi tél. 2018-08-14 07:23:18
Toldalaghy Pál: Egy régi tél. Hajnalban keltünk. Kint az ég még szürke volt és felleges. A hegyvidék, mint téli nyúl, ki nyugtalan fület hegyez, úgy nézett szét a ködben és harangok szóltak mindenütt. A fák hatalmas karjain kis, pőre hóleány feküdt. Oszolt a köd. Hét óra volt. Még láttuk, hogy a csillagok kihunynak lassan és a csősz hegyes süvegben és gyalog...
Fogyókúrás recept 2018-08-11 06:57:17
Fogyókúrás recept Egy kis fűszer ismertető A magyar lakosság fele túlsúllyal küszködik, és az egymásnak átadott ,,biztos" receptek, diétás étrendek általában többet ártanak, mint használnak. Figyelembe kell venni, hogy vannak erősebb csontozatú, vagy izmosabb egyének, akik akkor is nagyobb súllyal rendelkeznek, ha valójában nem kövérek. Az életkorra,...
Aratóleves 2018-08-09 11:39:52
Hozzávalók: 25 dkg füstölt tarja, 25 dkg füstölt kolbász, 15 dkg szárazbab, 20 dkg savanyú káposzta, 1 tv-paprika, 1 paradicsom, 2 dl aludttej (kefir), 5 dkg vöröshagyma, 1 petrezselyem gyökér, 1 sárgarépa, 2 szál kapor, 1,5 dkg fokhagyma, 5 dkg árpagyöngy, 5 dkg liszt, 5 dkg zsír (olaj). Fűszerek: 2 dkg fűszerpaprika, csipetnyi őrölt bors, 2 babérlevél, csipetnyi egész kömény, 1...
Kiskunfélegyházi kolbászos-krumplis tarhonya tepertőbörrel 2018-08-09 11:08:33
Hozzávalók: 40 dkg tarhonya, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 db krumpli, 2 paradicsom, 2 paprika, 20 dkg sózott szalonna, 30 dkg kolbász, 20 dkg tepertőbőr, 4 evőkanál (liba) zsír, só. A szalonnát hasábokra, majd szeletekre vágva lehetőleg öntöttvas edény aljába tesszük. A füstölt kolbászt a bőrével együtt - hogy ne essen szét főzés közben - 5-6 centis darabokban mellérakju...
Kiliti kolbászleves 2018-08-08 13:01:21
Hozzávalók: 50 dkg zöldborsó, 50 dkg zöldbab, 2 fej közepes vöröshagyma, 15 dkg füstölt szalonna, 25 dkg csípős kolbász, 25 dkg csemege kolbász, 2 teáskanál őrölt kömény, 1 teáskanál paprikakrém, 2 púpos teáskanál őrölt pirospaprika, 2 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt színes bors, 5 gerezd fokhagyma, 4 babérlevél, 1 teáskanál őrölt tárkony. A habaráshoz: 2 dl főzőtejszín, 2 dl tejf...
Spagetti saláta 2018-08-08 12:38:47
50 dkg spagetti tészta 1 közepes db kígyóuborka (vagy 4-5 db savanyú uborka) 20 dkg sonka (kockázva) 20 dkg sajt (kockázva-többféle is lehet, trapista füstölt, de minden féleképpen kemény sajt legyen) 10 k majonéz 500 g tejföl 2 teáskanál mustár 1 kávéskanál só 2 k cukor 1 k citromlé elkészítés Megfőzzük a spagettit. A majonézből, mustárból, cukorból, sóból, citrom...
Betyár zöldbableves 2018-08-08 11:45:21
Hozzávalók: 20 dkg füstölt szalonna, 2 nagyobb fej vöröshagyma, 1 fakanál sertészsír, 3 paprika, 2 paradicsom, 30 dkg füstölt tarja, 40 dkg tarhonya, 50 dkg zöldbab, 5 teáskanál őrölt paprika, 3 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt bors, 3 babérlevél, 5 dl tejföl, 3 evőkanál liszt. A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk, majd bográcsban kiolvasztjuk a zsírját. Közben a vöröshagymát m...
Kávai lecsó 2018-08-08 11:06:07
Hozzávalók: (20-25 főre) 1 kg tarhonya, fél kg szalonna, fél kg vöröshagyma, 2 kg különböző színű paprika, fél kg csillagtök, és cukkini, 1 kg paradicsom, fél kg krumpli, 1 szál füstölt kolbász, 4 sertésköröm, egy első csülök. Fűszerek: 10 dkg őrölt paprika, ízlés szerint só, 2 teáskanál őrölt fekete bors, 2 teáskanál majoránna, fél teáskanál kömény. A körmöt é...
Portugál kelkáposztaleves (Caldo verde) 2018-08-06 23:29:20
Portugál kelkáposztaleves (Caldo verde) Hozzávalók 2 fej vöröshagyma (közepes) 4-5 gerezd fokhagyma 2 ek sertészsír 4 db krumpli (közepes) 2 db marhahúsleves kocka 1 db füstölt ízű kocka 1 db pörkölt ízesítő kocka 1 db közepes kelkáposzta 1 szál csípős füstölt kolbász 15 dkg kolozsvári szalonna só bors őrölt...
Konyhai turpisságok! 2018-08-04 17:49:09
Mivel a csirke (tyúk) legnemesebb része a melle,ezért,hogy ne legyen olyan száraz! éjszakára íróban (savanyú tej) - ben áztatom,amitől finom ízű lesz és nem szárad ki. Ha sok petrezselyem gyűlik össze! Jól megmossuk,lecsepegtetjük,és szivar alakúra összecsavarva, szorosan,majd nylon zacskóban sokáig eláll a fagyasztóban. Felhasználáskor,szeletelünk belőle,amennyire épp szük...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, XFREE, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza,

© 2002-2016 TVN.HU Kft.