Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533517 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 238
Előző Következő
Szilvás kígyórétes 2022-09-08 23:01:11
Hozzávalók a tésztához: 2 rúdhoz 50 dkg finomliszt csipet só 20 dkg puha vaj (vagy 18 dkg zsír - esetleg vegyesen) 1 egész tojás 1 tojás sárgája 2 dkg friss élesztő 2 evőkanál kristálycukor 2 dl langyos tej A töltelékhez: kb. 1 kg szilva 2 evőkanál búzadara 3 evőkanál darált háztartási keksz 1 csapott teáskanál őrölt fahéj kb. 15 dkg kristálycukor fél citro...
A fekete berkenye gyógyhatásairól 2020-12-07 23:22:38
Fekete berkenye avagy az arónia gyógyító hatásai Ennek a csodagyümölcsnek igen magas a gyümölcscukor-, pektin-és csersavtartalma, rendkívül hatékony gyulladáscsökkentő. A gyümölcs származási helye az Amerikai Egyesült Államok és Kanada keleti része. Különleges biológiai...
Méregtelenítés nyírfalével 2019-04-08 21:26:30
A nyírfanedv egy magas biológiai hasznosulású, természetes élelmiszer. A világ minden táján úgy tudták, hogy a nyírfa kiűzi a rosszat a testből. A gyógyászatban a nyírfa leveleit elsősorban a vese, a hólyag területére a bőrre és a hajra alkalmazzák. A nyírfa nedve egy évben egyszer gyűjthető, és mindössze csak három hétig. Használják a magyarok, finnek, lappok, svédek, románok...
Édes túrókrém 2018-12-23 17:00:11
Hozzávalók: - 1 csomag vaníliás cukor, - 1,5 dl habtejszín, - 25 dkg félzsíros tehéntúró, - 2 ek kristálycukor, - 2 ek méz, - 40 dkg szeder (lehet más gyümölcs is) A habtejszínt verjük kemény habbá, majd egy tálban keverjük össze a túrót, a vaníliás és a kristálycukorral, végül a tejszínhabbal. A gyümölcsöt öntsük le a mézzel, majd a túrókrémet és a gyümölcsöt...
GYÜMÖLCSÖK TARTÓSÍTÁSA FAGYASZTÁSSAL. 2. 2018-07-31 22:47:21
EPER -SZAMÓCA Az epret és a szamócát szárától megtisztítva, alaposan, többször váltott vízben megáztatjuk, és addig mossuk, amíg a víz teljesen tiszta marad alatta. Ezután szitára téve leszárítjuk, és a gyümölcs szemeket egymás mellé, tálcára rakjuk. Aki édesen szereti, szórja meg egy kevés porcukorral. A tálcát tegyük be a fagyasztóba. Ha a gyümölcs szemek csontkeményre fa...
Konyhai kisokos 2018-07-31 14:15:06
Konyhai kisokos Tortasütésnél mindig csak a tortaforma alját szabad zsírozni vagy vajjal megkenni, az oldalát soha, mert különben sütés közben a tészta középen felpúposodik. Ha a beigli megreped, nem lehet szépen szeletelni. Ezért célszerű a tölteléket hidegen kenni a tésztára. A töltelék kb. olyan vastag legyen, mint a kinyújtott tészta vastagsága, és ne legyen se t...
Gyümölcsök tartósítása fagyasztással 1. 2018-07-30 11:55:02
ALMA Az almát TÖLTELÉK céljára érdemes lefagyasztani. A gyümölcsöt megmossuk, lecsöpögtetjük, kicsumázzuk. Hámozatlanul nagy lyukú reszelőn megreszeljük, és azonnal citromos vízbe forgatjuk, ezzel megakadályozzuk az alma barnulását. (1 kg almához 1 db citrom és fél dl víz elegendő). Jól összekeverjük, állni hagyjuk 10 percig, majd szűrőben lecsöpögtetve nejlonzacskóba tesszük. A...
Tallóztam 2018-07-16 10:14:54
Ha legközelebb egy finom rántott húst szeretnél készíteni a családnak, nem kell várnod hosszú órákat az olvadásra, ha megfogadod az alábbi tanácsokat! Hogyan olvaszthatjuk ki a fagyos húst öt perc alatt? Vegyünk két fém edényt és tegyük a mosogató kagylóba. Az egyiket borítsuk szájával lefelé, tegyük rá a fagyos húst, a másikat pedig töltsük meg vízzel és helyezzük a húsra...
Tallóztam 2018-06-16 09:32:32
Szakácsok nagy titka - Így olvaszd ki a fagyott húst öt perc alatt! Ha legközelebb egy finom rántott húst szeretnél készíteni a családnak, nem kell várnod hosszú órákat az olvadásra, ha megfogadod az alábbi tanácsokat! Vegyünk két fém edényt és tegyük a mosogató kagylóba. Az egyiket borítsuk szájával lefelé, tegyük rá a fagyos húst, a másikat pedig töltsük meg ví...
fagyasszuk vagy tegyük el lekvárnak? Mindent a cseresznyéről 2018-05-29 23:50:58
Fagyasszuk vagy tegyük el lekvárnak? Mindent a cseresznyéről A ropogós gyümölcsszemeket érdemes eltenni télire, hogy akkor is élvezhessük zamatukat! Így marad friss Hűtőben 2-3 napig eláll, utána érdemes felhasználni, vagy nyersen megenni, különben összeesik és meglágyul. Fagyasztva A cseresznye jól fagyasztható, felengedés után szinte ugyanolyan ízletes és lédú...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.