Regisztráció  Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4407594 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 234
Előző Következő
GYÜMÖLCSÖK TARTÓSÍTÁSA FAGYASZTÁSSAL. 2. 2018-07-31 22:47:21
EPER -SZAMÓCA Az epret és a szamócát szárától megtisztítva, alaposan, többször váltott vízben megáztatjuk, és addig mossuk, amíg a víz teljesen tiszta marad alatta. Ezután szitára téve leszárítjuk, és a gyümölcs szemeket egymás mellé, tálcára rakjuk. Aki édesen szereti, szórja meg egy kevés porcukorral. A tálcát tegyük be a fagyasztóba. Ha a gyümölcs szemek csontkeményre fa...
Konyhai kisokos 2018-07-31 14:15:06
Konyhai kisokos Tortasütésnél mindig csak a tortaforma alját szabad zsírozni vagy vajjal megkenni, az oldalát soha, mert különben sütés közben a tészta középen felpúposodik. Ha a beigli megreped, nem lehet szépen szeletelni. Ezért célszerű a tölteléket hidegen kenni a tésztára. A töltelék kb. olyan vastag legyen, mint a kinyújtott tészta vastagsága, és ne legyen se t...
Gyümölcsök tartósítása fagyasztással 1. 2018-07-30 11:55:02
ALMA Az almát TÖLTELÉK céljára érdemes lefagyasztani. A gyümölcsöt megmossuk, lecsöpögtetjük, kicsumázzuk. Hámozatlanul nagy lyukú reszelőn megreszeljük, és azonnal citromos vízbe forgatjuk, ezzel megakadályozzuk az alma barnulását. (1 kg almához 1 db citrom és fél dl víz elegendő). Jól összekeverjük, állni hagyjuk 10 percig, majd szűrőben lecsöpögtetve nejlonzacskóba tesszük. A...
Tallóztam 2018-07-16 10:14:54
Ha legközelebb egy finom rántott húst szeretnél készíteni a családnak, nem kell várnod hosszú órákat az olvadásra, ha megfogadod az alábbi tanácsokat! Hogyan olvaszthatjuk ki a fagyos húst öt perc alatt? Vegyünk két fém edényt és tegyük a mosogató kagylóba. Az egyiket borítsuk szájával lefelé, tegyük rá a fagyos húst, a másikat pedig töltsük meg vízzel és helyezzük a húsra...
Tallóztam 2018-06-16 09:32:32
Szakácsok nagy titka - Így olvaszd ki a fagyott húst öt perc alatt! Ha legközelebb egy finom rántott húst szeretnél készíteni a családnak, nem kell várnod hosszú órákat az olvadásra, ha megfogadod az alábbi tanácsokat! Vegyünk két fém edényt és tegyük a mosogató kagylóba. Az egyiket borítsuk szájával lefelé, tegyük rá a fagyos húst, a másikat pedig töltsük meg ví...
fagyasszuk vagy tegyük el lekvárnak? Mindent a cseresznyéről 2018-05-29 23:50:58
Fagyasszuk vagy tegyük el lekvárnak? Mindent a cseresznyéről A ropogós gyümölcsszemeket érdemes eltenni télire, hogy akkor is élvezhessük zamatukat! Így marad friss Hűtőben 2-3 napig eláll, utána érdemes felhasználni, vagy nyersen megenni, különben összeesik és meglágyul. Fagyasztva A cseresznye jól fagyasztható, felengedés után szinte ugyanolyan ízletes és lédú...
Itt az ellenállhatatlan cseresznye! Tuti tippek, mire... 2018-05-29 23:42:51
Itt az ellenállhatatlan cseresznye! Tuti tippek, mire használd Az első nyári gyümölcsök közé tartozik a ropogós cseresznye. Rengeteg fajtáját ismerjük, idényben érdemes rendszeresen enni, mert nyersen nagyon egészséges. A gyümölcsnek közel ezer fajtája van, a termés színe a fehéres sárgától a mély bordóig terjed, nagysága és alakja a kicsi kerektől a nagy szív alakúig ug...
HOGYAN SÜSSÜNK FÁNKOT? Tanácsok fánksütéshez. 2018-01-17 09:53:37
MILYEN ZSIRADÉKBA SÜSSÜK? Teljesen friss, egyéb célra még nem használt növényi olajat használjunk. A lényeg, hogy bő zsiradékban süssük a fánkot, hogy az alja ne érjen az edény aljához. MILYEN LEGYEN A SÜTÉS HŐFOKA? Ideális hőfok 190-170 Celsius fok. Az olaj ideális hőfokáról úgy győződhetünk meg, hogy beleteszünk egy fakanálnyelet vagy beledobunk egy kis csipetnyi tésztát...
Ha te is szoktál 2018-01-11 09:32:46
Ha te is szoktál szalonnát sütni, ezt a titkos sütési módszert neked is ismerned kell! A szalonna sokak szerint a világ legegészségtelenebb élelmiszere. Azonban, ha jól van elkészítve, és nem tartalmaz adalékanyagokat, akkor mértékletes fogyasztásával egyáltalán nem kockáztatjuk egészségünket. Hozzávalók: 1 darab húsos szalonna 1 liter víz 0,5 csésze granulált só 1...
Ha te is szoktál szalonnát sütni,... 2018-01-11 08:41:13
Ha te is szoktál szalonnát sütni, ezt a titkos sütési módszert neked is ismerned kell! A szalonna sokak szerint a világ legegészségtelenebb élelmiszere. Azonban, ha jól van elkészítve, és nem tartalmaz adalékanyagokat, akkor mértékletes fogyasztásával egyáltalán nem...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, XFREE, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza,

© 2002-2016 TVN.HU Kft.