Regisztráció  Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4308696 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 2966
Előző Következő
Nagymama pitéje 2018-02-20 12:12:08
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 15 dkg zsír, 20 dkg cukor, 1-2 db tojás (attól függ mekkorák), 2 dl tejföl, csipet só Töltelék: 1 ü. meggy (magozott), ízlés szerint cukor,kevés fahéj Elkészítés: A tészta hozzávalóit gyorsan eldolgozni, majd kb. 30 percre hűtőbe rakni. Kivajazni, belisztezni egy "gáztepsit", majd a tésztát 2-be venni. Az egyiket kinyújtani, b...
Almáspite 2018-02-12 18:55:28
Hozzávalók: 25 dkg margarin vagy 15 dkg zsír, 45 dkg liszt, 1 tojássárga, 1 dl tejföl, 7 dkg cukor, 3 dkg élesztő, 1 csipet só, ízlés szerint alma (ki mennyire szereti az alma tölteléket.) A liszttel elmorzsoljuk a margarint, az élesztőt elkeverjük a tejfölben, és hozzáadjuk a liszthez a tojássárgával, sóval cukorral együtt, jól összegyúrjuk. Hűs helyen fél órát pihentetjük....
Farsang idején - 5 SZUPER FÁNKRECEPT 2018-02-12 13:27:19
Farsangi fánk Hozzávalók: 50 dkg finomliszt fél liter tej 6 tojás sárgája 3 dkg élesztő 7 dkg vaj 1 evőkanál cukor 1 evőkanál rum 1 zacskó vaníliás cukor 1 mokkáskanál só olaj a sütéshez Az élesztőt morzsold szét, majd cukorral elkevert, pohárnyi langyos tejben oldd fel, majd letakarva futtasd fel, vagyis várd meg, amíg buborékos lesz. Közben az átszitált lisztet tedd...
fahéjas harmónika kalács 2018-02-10 13:55:39
Fahéjas harmónika kalács Hozzávalók: tészta: 40 dkg liszt 3 dkg cukor 1 cs száraz élesztő 1/2 tk só 1 tk vaníliakivonat 6 dkg vaj 80 ml tej 60 ml víz 2 tojás töltelék: 20 dkg cukor 2 tk őrölt fahéj 6 dkg olvasztott vaj Elkészítése: 30 dkg lisztet egy nagy tálba szitálunk, hozzáadjuk a cukrot, sót, szárított élesztőt. A tojásokat felverjük. A vaja...
Sörlevesek 2018-02-08 10:39:29
ANGOL SÖRLEVES 01. Hozzávalók: 1,5 ek keményítő, pirított kenyérkockák, 2 ek cukor, 3/4 l világos sör, 1/2 l tej, 1 citrom, 1 dl rum, 2 tojássárgája, fahéj, szegfűszeg Elkészítése: A sörben a cukrot felforraljuk, hozzáadjuk a keményítővel elkevert tejet, fahéjat, reszelt citromhéjat, szegfűszeget, fél citrom levét, és állandó keverés mellett felforraljuk. A tűzről levéve a k...
28 étel, amit februárban mindenképp el kell készítened 2018-02-04 12:52:34
A farsang még javában tart Valentin napig, azután viszont közeledik a tavasz. Bár friss alapanyagnak még híján vagyunk, mégis sok finomságot készíthettek ebben a hónapban is. 1 Gulyás zöldfűszeres krumpligombóccal 2 Tönkölypalacsinta Iluskától 3 Pikáns vöröslencse-krémleves 4 Hagyományos csörögefánk 5 Céklás rizottó 7 Almás tekercs fahéjas-mascarponés krémmel 8 Frankf...
György Emőke: Jókedvű február Február, február 2018-02-01 22:33:17
György Emőke: Jókedvű február Február, február Nevet a napsugár, Táncol a hóember Farsang jár jó kedvvel! Kint jégcsap csilingel, Ugrál a cilinder Szólót jár a csizma, Ring a frakk karizma! A szoknya szambázik, Harisnya salsa-zik Nyakkendő énekel, Vidámság....
Szári fánk 2018-02-01 18:02:10
Hozzávalók: 25 dkg sertésháj, 1 liter (60-65 dkg) finomliszt, 4 tojássárgája, egy kevés (1-2 kiskanál) rum vagy fehérbor, 1 mokkáskanál hajtósó (szalalkáli), kb. 2 dl tej a tészta nyújtásához:finomliszt a sütéshez:bő olaj 1. A sertéshájat (miután hártyáját lefejtettük) finomra d...
A fánk 2018-01-31 23:24:16
A szalagos fánk illatos és lágy, a csöröge pedig roppanós, de mindegyik mennyei fahéjas cukorral és baracklekvárral. Itt a fánk szezonja, tessék, tessék! Hagyományok: A farsanghoz kapcsolódó szokások - a busójárás, a jelmezbálok és a nagy lakomák - többsége (általában) februárra tevődik. A bálokon, mulatságokon nemcsak díszes ruhakölteményekkel, hanem a magyar konyha ha...
Tízperces fánk II. 2018-01-31 23:17:47
Tízperces fánk II. Hozzávalók: 1 db tojás 1 pohár natúr joghurt vagy kefir 15 dkg liszt pici só 1 csomag sütőpor citromhéj olaj a sütéshez Elkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral, a tojást a joghurttal vagy kefirrel, pici sóval, citromhéjjal, majd belekeverjük a sütőporos lisztet. Kávéskanállal nem túl forró olajba szaggatjuk. Amikor megsültek, kiszedjük és...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, XFREE, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza,

© 2002-2016 TVN.HU Kft.