Méz és fahéj... Ugye mindenkinél van otthon méz és fahéj? |
2019-12-08 19:05:32 |
Méz és fahéj... Ugye mindenkinél van otthon méz és fahéj? Ha nincs, épp itt az ideje beszerezni. Nem csak a karácsonyi sütés-főzés tartozékai, hanem ebben a zimankós időben megvédnek a vírusoktól is. Ezenkívül számos egészségügyi hatása van a két ízletes összetevőnek. A méz... |
Sárgadinnye krémleves pirított mandulás habgaluskával. |
2018-09-11 21:19:34 |
Hozzávalók: 1 sárgadinnye 4-5 ek barna cukor 2 cs vaníliás cukor 3 dl édes fehérbor 4 dl víz 1/2 cs vaníliás pudingpor 2 dl tejszín fahéj 3-4 db szegfűszeg reszelt narancshéj Egy edénybe elkezdem karamellizálni a barna cukrot, majd ha már eléggé folyós és nem túl barna, hozzáadom a felkockázott sárgadinnyét. (hirtelen elkezd sercegni és a cukor egy része m... |
A fahéj hódító útja |
2017-12-18 12:02:55 |
A fahéjat már nagyon régen ismerték, amelyet már a Biblia is megemlít. Régóta használták már a fahájat Európában, ám a ,,nagy felfedezések koráig", a XV. - XVI. századig csak közvetítő kereskedelem útján jutott el a kontinensre. A portugál hajósok voltak az elsők, akik eljutottak a fahéj termőhelyére, Ceylon szigetére (ma Srí Lanka), ahol egy vadon termő fa le... |
Sárgabarackos süti |
2017-07-04 19:31:04 |
SÁRGABARACKOS COBBLER A tésztája sütőporos tészta, nem kell keleszteni, így gyorsabban elkészül. Langyosan szinte abbahagyhatatlan az omlós tészta, és a szaftos gyümölcs. Hozzávalók: 50 dkg sárgabarack 10 dkg mazsola 2 ek barna cukor 1 cs vaníliás pudingpor (v. étkezési keményítő) 2 cs vaníliás cukor őrölt fahéj 1 dl fehérbor A mazsolát áztassuk be a fehérborba... |
Váncza Kincses Receptkönyv |
2017-04-04 11:08:12 |
A Kincses receptkönyv régi, hagyományos receptjei Krémeslepény (nagyszerű) 12 deka lisztet 2 deka vajjal, 1 késhegynyi sóval, 1 kávéskanálnyi ecettel és szükséges mennyiségű vízzel rétestésztává eldolgozunk. A tésztát bevagdosva, 10 percig félretesszük, azután kinyújtva 10 deka hideg vajat csomagolunk bele. Ismételt nyújtás és hajtogatás után kb. 10 percre hideg helyre tesszük... |
Banános palacsinta receptek (paleo is) |
2017-02-07 09:11:02 |
Banános palacsinta I: 1 érett banán 2 tojás Alaposan összeturmixoljuk, felhevített olajon sütjük. Banános palacsinta II: 1 db banán (meghámozva) 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű) 1 kávéskanál fahéj (őrölt) A tálaláshoz 1 teáskanál akácméz A banánt egy kisebb edénybe helyezzük. Villával összetörjük. Hozzáadjuk a tojást, és jól összekeverjük az előzőleg összetört ban... |
Palacsinta liszt nélkül - banános, zabpelyhes palacsinta |
2016-08-31 14:01:08 |
Egy nyersebb banánt és két tojást turmixolj össze egészen addig, amíg tökéletes masszává nem áll össze. Ha szereted, tegyél bele egy csipet vaníliát, és/vagy fahéjat. Tegyél pár csepp kókuszolajat egy serpenyőbe, és indulhat a sütés! Ízesítésképp tehetsz rá bogyós gyümölcsöket, vagy egy kis eredeti juharszirupot! Jó étvágyat! ****************************** Az egészséges pala... |
Cseresznyedzsem Cherry Brandy-vel ízesítve. |
2016-05-31 15:05:54 |
Hozzávalók 2 kg cseresznyéhez: 2 kg cseresznye 1 cs Knorr dzsemesítő 1 db citrom leve és reszelt héja 60 dkg kristálycukor 1 db Oetker vanília aroma 1 tk őrölt fahéj 1 db Cherry Brandy aroma cseresznyét alaposan mossuk meg, majd magozzuk ki. Ezután keverjük hozzá a kristálycukrot, a vanília aromát, a citrom levét és reszelt héját, az őrölt fahajat, majd hagyjuk 10-1... |
Meggyes-karamellás torta. |
2016-04-06 14:55:57 |
Mit is mondhatnék...... a meggyes-mascarponés krém a karamellel, és az omlós tésztával annyira finom, hogy nem győztük egymás után kóstolgatni a tortaszeleteket. Tészta hozzávalói: 20 dkg liszt 10 dkg vaj 5 dkg porcukor 1 db tojás 1/2 sütőpor csipet só A lisztet keverjük össze a sóval, a sütőporral, majd adjuk hozzá a vajat és kezdjük el összemorzsolni. Amikor... |
Sárgadinnye krémleves pirított mandulás habgaluskával. |
2016-04-06 14:23:26 |
Hozzávalók: 1 sárgadinnye 4-5 ek barna cukor 2 cs vaníliás cukor 3 dl édes fehérbor 4 dl víz 1/2 cs vaníliás pudingpor 2 dl tejszín fahéj 3-4 db szegfűszeg reszelt narancshéj Egy edénybe elkezdem karamellizálni a barna cukrot, majd ha már eléggé folyós és nem túl barna, hozzáadom a felkockázott sárgadinnyét. (hirtelen elkezd sercegni és a cukor egy része megkemén... |
|