Tippek,trükökk |
2013-06-21 13:17:21 |
A rántással nemcsak sűrűsítjük az ételt, hanem ízesítjük is. A meleg zsírba tegyük bele a lisztet, és az étel jellege szerint világosra vagy zsemleszínűre pirítsuk. A kész rántásba tehetünk pirospaprikát, fokhagymát, köménymagot vagy különböző fűszereket. A főzéshez használjunk fedőt, az étel ízletesebb lesz, a vitamin is jobban megmarad benne, és a konyha sem lesz tele gőzzel... |
Tippek,trükökk |
2013-06-16 09:37:36 |
A rántással nemcsak sűrűsítjük az ételt, hanem ízesítjük is. A meleg zsírba tegyük bele a lisztet, és az étel jellege szerint világosra vagy zsemleszínűre pirítsuk. A kész rántásba tehetünk pirospaprikát, fokhagymát, köménymagot vagy különböző fűszereket. A főzéshez használjunk fedőt, az étel ízletesebb lesz, a vitamin is jobban megmarad... |
#NAPI TIPP# Megfelelő olajhőmérséklet |
2012-02-19 12:01:03 |
Megfelelő olajhőmérséklet Sütés során a kívánt és megfelelő olajhőmérséklet elérésének ellenőrzése történhet egy darabka kenyérrel. Ha a kenyér barnul az olajban, de nem ég meg, a hőmérséklet megfelelő. De tehetünk egy fanyárs vagy fakanál véget is az olajba. Ha... |
Füstölt malacnyárs fügével |
2011-02-22 11:16:07 |
Hozzávalók 8 személyre: * 25 dkg sertéscomb * fél narancs * 10 dkg füge * 1 teáskanál vaj * 1 evőkanál méz * 1 evőkanál szójaszósz * 1 evőkanál olaj * 1 csipetnyi gyömbér * 8 db hideg vízbe mártott fanyárs Elkészítés: A húst fél cm-es darabokra vágjuk, és grillrácson kicsit megfüstöljük. A narancs levét kifacsarjuk, a héját l... |
Füstölt malacnyárs fügével |
2010-12-30 09:15:21 |
Hozzávalók 8 személyre: * 25 dkg sertéscomb * fél narancs * 10 dkg füge * 1 teáskanál vaj * 1 evőkanál méz * 1 evőkanál szójaszósz * 1 evőkanál olaj * 1 csipetnyi gyömbér * 8 db hideg vízbe mártott fanyárs Elkészítés: A húst fél cm darabokra vágjuk, és grillrácson kicsit megfüstöljük. A narancs levét kifacsarjuk, a héját leres... |
Hagymás báránysült |
2010-11-30 05:27:34 |
Hozzávalók: 25 dkg bárányhús, 1 1/2 tk. méz, 1 gerezd fokhagyma, 1 1/2 tk. almaborecet, 1 tk. rozmaring és kakukkfű keverék, 16 db mogyoróhagyma, 4 tk. olaj, 4 tk. szójaszósz, 8 db hideg vízbe mártott fanyárs Elkészítés: A bárányhúst kockára vágjuk. A fokhagymát felaprítjuk. A rozmaringot és a kakukkfűkeveréket, a fokhagymát, az olajat, a szójaszószt, a mézet, az al... |
Adventi koszorú készítése házi |
2010-11-28 08:25:49 |
Adventi koszorú készítése házilag nagyon egyszerű dolog. Néhány alapvető kellékre és elszántságra van szükség ahhoz, hogy egyedi koszorúval örvendeztessük meg magunkat és családunkat. Íme egy alapkurzus koszorú kötésből és sok-sok tipp kezdőknek és haladóknak.. Az adventi koszorú elengedhetetlen kelléke az adventi időszaknak. Beszerzése, illetve elkészítése november végén a... |
Hagymás báránysült |
2010-11-27 22:00:04 |
Hozzávalók: 25 dkg bárányhús, 1 1/2 tk. méz, 1 gerezd fokhagyma, 1 1/2 tk. almaborecet, 1 tk. rozmaring és kakukkfű keverék, 16 db mogyoróhagyma, 4 tk. olaj, 4 tk. szójaszósz, 8 db hideg vízbe mártott fanyárs Elkészítés: A bárányhúst kockára vágjuk. A fokhagymát felaprítjuk. A rozmaringot és a kakukkfűkeveréket, a fokhagymát, az olajat, a szójaszószt, a mézet, az al... |
Fehérboros csirke |
2010-10-13 21:01:10 |
Fehérboros csirke Hozzávalók: 25 dkg csirkemellfilé, 1 tk. Sárkányfű, 1 ek. olaj, 1 ek. szójaszósz, 1/2 dl fehérbor, 8 db hideg vízbe mártott fanyárs Elkészítés: A csirkemellet megmossuk, darabokra vágjuk. A szószhoz összekeverjük az olajat, a fehérbort, a sárkányfüvet és a szójaszószt. A húsdarabokat nejlonzacskóba tesszük, leöntjük a szósszal, és lezárva 2-3 órára hűvös hel... |
Csirkés rablóhús |
2010-10-13 20:53:46 |
Csirkés rablóhús Hozzávalók: 1 csirkemell, 3 evőkanál olaj, 20 dkg egyforma, kicsi gombafej, 2 vékony szeletre vágott húsos szalonna (10 dkg), 2 húsos zöldpaprika, 20 dkg apró vöröshagymafej, 2 közepes, hosszúkás burgonya, 1 teáskanál mustár, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint törött bors és só. Előkészítünk 4 egyforma nagyságú nyársat. (Lehet fém- vagy fanyárs, akár hurkapálc... |
|