Regisztráció  Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4397131 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 8333
Előző Következő
Hogyan készítsünk gyümölcslevet egyszerűen házilag? 2018-08-12 13:24:35
ROSTOS GYÜMÖLCSLÉ Ha sok felesleges gyümölcsünk termet, akkor érdemes a következőt tenni: a befőzni való gyümölcsöt tisztítás, darabolás és kimagozás után turmixgépbe egész pépesre zúzzuk, mindenféle folyadék hozzáadása nélkül. A gyümölcspépet a megfelelő mennyiségű cukor és citromlé hozzáadásával nyersen addig keverjük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad benne, majd a sűrű pé...
Zöldségleves pirított májgombóccal 2018-08-09 14:23:46
Zöldségleves pirított májgombóccal Hozzávalók 4 db burgonya 1 db sárgarépa 1 db fehérrépa 3 marék zöldborsó ételízesítő só bors víz 1 db tojás búzadara 10 dkg kenőmájas olaj Elkészítés A burgon...
Rokfortos csirkecomb 2018-08-09 14:07:58
Rokfortos csirkecomb Hozzávalók: 4 csirkecomb 10 dkg vaj 3 ek olívaolaj 1,5 dl fehérbor 3 gerezd fokhagyma 3 dl tejszín 5 ek liszt 10 dkg rokfort 1 csokor snidling 20 dkg trappista sajt só, tb, majoránna, szerecsendió ízlés szerint Elkészítés: A combokat vajon megpirítjuk, majd tepsibe rakjuk. Megszórjuk az apróra vágott fokhagymával, sózzuk, fűszerezzük...
Csirkemájas zúzapörkölt petrezselymes, fokhagymás lebbenccs 2018-08-09 11:42:44
Csirkemájas zúzapörkölt petrezselymes, fokhagymás lebbenccsel Hozzávalók: 80 dkg kacsa zúza, 3 közepes vöröshagyma, 8 dkg kacsazsír, 2 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, 1 tv-paprika, 50 dkg csirkemáj, 1 csokor zöld hagymaszár. Fűszerek: 1 evőkanál őrölt paprika, 2 teáskanál só, 1 teáskanál majoránna, 1 kávéskanál csípős paprikakrém, 1 kávéskanál őrölt feketebors. A körethez: 40 d...
Aratóleves 2018-08-09 11:39:52
Hozzávalók: 25 dkg füstölt tarja, 25 dkg füstölt kolbász, 15 dkg szárazbab, 20 dkg savanyú káposzta, 1 tv-paprika, 1 paradicsom, 2 dl aludttej (kefir), 5 dkg vöröshagyma, 1 petrezselyem gyökér, 1 sárgarépa, 2 szál kapor, 1,5 dkg fokhagyma, 5 dkg árpagyöngy, 5 dkg liszt, 5 dkg zsír (olaj). Fűszerek: 2 dkg fűszerpaprika, csipetnyi őrölt bors, 2 babérlevél, csipetnyi egész kömény, 1...
Kiliti kolbászleves 2018-08-08 13:01:21
Hozzávalók: 50 dkg zöldborsó, 50 dkg zöldbab, 2 fej közepes vöröshagyma, 15 dkg füstölt szalonna, 25 dkg csípős kolbász, 25 dkg csemege kolbász, 2 teáskanál őrölt kömény, 1 teáskanál paprikakrém, 2 púpos teáskanál őrölt pirospaprika, 2 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt színes bors, 5 gerezd fokhagyma, 4 babérlevél, 1 teáskanál őrölt tárkony. A habaráshoz: 2 dl főzőtejszín, 2 dl tejf...
Betyár zöldbableves 2018-08-08 11:45:21
Hozzávalók: 20 dkg füstölt szalonna, 2 nagyobb fej vöröshagyma, 1 fakanál sertészsír, 3 paprika, 2 paradicsom, 30 dkg füstölt tarja, 40 dkg tarhonya, 50 dkg zöldbab, 5 teáskanál őrölt paprika, 3 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt bors, 3 babérlevél, 5 dl tejföl, 3 evőkanál liszt. A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk, majd bográcsban kiolvasztjuk a zsírját. Közben a vöröshagymát m...
Portugál kelkáposztaleves (Caldo verde) 2018-08-06 23:29:20
Portugál kelkáposztaleves (Caldo verde) Hozzávalók 2 fej vöröshagyma (közepes) 4-5 gerezd fokhagyma 2 ek sertészsír 4 db krumpli (közepes) 2 db marhahúsleves kocka 1 db füstölt ízű kocka 1 db pörkölt ízesítő kocka 1 db közepes kelkáposzta 1 szál csípős füstölt kolbász 15 dkg kolozsvári szalonna só bors őrölt...
AUGUSZTUS HAVI MENÜ AJÁNLAT 1. 2018-08-05 12:56:04
EGYSZERŰ HIDEG UBORKALEVES Hozzávalók: 25 dkg uborka, 2 dl joghurt vagy tejföl, 1-2 gerezd fokhagyma, őrölt fehérbors, citromlé, só, kapor, 1 közepes paradicsom, ásványvíz Az uborkát meghámozzuk, durva reszelőn lereszeljük, sóval, fokhagymával összekeverjük, állni hagyjuk 20 percig. Hozzáadjuk a joghurtot, felöntjük ásványvízzel, fehérborssal, citromlével, kaporral ízesítjü...
svéd uborkasaláta 2018-08-04 16:34:41
Hozzávalók: 2 kg uborka 50-60 dkg vöröshagyma a léhez: 6 dl víz 3 dl cukor (ízlés szerint) 2 dl 10 %-os ecet 0,5 dl só 2 teáskanál mustármag 1/2 kávéskanál Na-benzoát 1/2 kávéskanál borkén Az uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk, (érdemes megnyalni, nehogy kese...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, XFREE, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza,

© 2002-2016 TVN.HU Kft.