A pezsgő története: |
2023-12-31 20:31:40 |
A pezsgő története: Legenda szerint Dom Pérignon vak bencés szerzetes a pezsgő feltalálója. A 17-18. század fordulóján élő atya, karácsony közeledtével szerette volna új borral meglepni rendtársait. Szüret óta hevert a pince mélyén egy mé... |
A mandulatej előnyei |
2023-12-20 22:28:03 |
A tápláló és alacsony kalóriatartalmú mandulatej előnyei - hogyan készítsünk otthon mandulatejet? A mandulatej nemcsak azért olyan közkedvelt, mert alacsony kalóriatartalommal rendelkezik, hanem mert a cukor nélküli mandulatej még a vércukorszintet sem emeli meg. A mandulatej emellett nagy mennyiségben tartalmaz E-vitamint. Ez egy antioxidáns vitamin, amely nagyon sokféle kr... |
Németország és a pénzoligarchia |
2023-06-03 21:30:19 |
NÉMETORSZÁG ÉS A PÉNZOLIGARCHIA Dr. Drábik János: Uzsoracivilizáció 6. fejezet A 18. században újjászerveződött háttérhatalom (napjainkban nemzetközi pénzügyi közösségnek nevezi magát) világstratégiáj... |
Boda Magdolna |
2019-01-08 21:45:30 |
BODA MAGDOLNA Boda Magdolna (Csongrád, 1956 - ) Költő, író, Szegeden él. ... |
Jó tudni a mélyfagyasztásról |
2018-10-20 22:04:05 |
A fagyasztóban meddig áll el a hús vagy a gyümölcs? Ha az ételek szavatossági idejét nézzük, kétféle ember létezik: az egyik a minőség megőrzését jelölő dátum lejárta után mindent a kukába dob, a másik lazán kezeli a lejárati dátumokat, és napokkal vagy hetekkel azok után szaglás, látvány vagy íz alapján dönti el, elfogyasztja-e az adott ételt vagy sem. A hűtőben tárolt étel... |
Bodza szörp |
2018-05-08 07:15:52 |
Bodza szörp Én így készítettem: 20db szép tenyérnyi nagyságú bodza virágot gyűjtöttem. 2l vizet öntöttem rá és 3 db meghámozott citromot bele karikáztam. Lefedtem sűrű szövésű szitával és 3 napig hűvös helyen hagytam állni. Naponta párszor megkavargattam. A 3. napon a szitán leszűrtem és a visszamaradt lébe öntöttem 2 kg cukrot, 1 kis tasak citromsavat és tűzre tettem. Forrás... |
Sörlevesek |
2018-02-08 10:39:29 |
ANGOL SÖRLEVES 01. Hozzávalók: 1,5 ek keményítő, pirított kenyérkockák, 2 ek cukor, 3/4 l világos sör, 1/2 l tej, 1 citrom, 1 dl rum, 2 tojássárgája, fahéj, szegfűszeg Elkészítése: A sörben a cukrot felforraljuk, hozzáadjuk a keményítővel elkevert tejet, fahéjat, reszelt citromhéjat, szegfűszeget, fél citrom levét, és állandó keverés mellett felforraljuk. A tűzről levéve a k... |
Retro fali subaszőnyegek |
2018-01-25 18:53:02 |
Írta: petrasgabriella 2018-01-25 Nappalik dísze volt ez a szőttes! A Zamat Kávé- és Kekszgyár emblémája A Kádár-korszakban egymáshoz nagyon hasonlító otthonokba tértünk haza. Ha aznap már minden megtettünk azért, hogy a vas és acél országában teljesítsük az 5 éves tervet, elégedet... |
|