Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4416101 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 3330
Előző Következő
Márton-Napi 2019-11-06 11:33:01
KACSA - LIBAMÁJSZELETEK SÜLT ALMÁVAL HOZZÁVALÓK Hozzávalók: 50 dkg hízott kacsamáj /vagy libamáj/ 50 dkg alma 10 dkg vaj 2 dl Tokaji Szamorodni /vagy édes bor/ 1 csokor petrezselyem só liszt bors ELKÉSZÍTÉS Elkészítés: A megtisztított, megmosott és leszáritott májat egyforma szeletekre vágjuk. Kés lapjával kissé megformázzuk, lapítjuk. A vajat serpenyőben felhev...
Sajtkrémleves 2019-09-14 14:27:36
2-3 tömlős sajt 1 kis fej vöröshagyma vajas rántás /világos/ 0.5 dl tejszín só bors szerecsendió 2...
Csodásan finom és puha puszedli. 2019-03-14 18:24:25
Mentsd el a receptet, bármikor jól jöhet! ( méz nélkül) 6 púpos evőkanál kristálycukor 2 dl hideg víz 25 dkg porcukor 3 tojássárgája 10 dkg margarin 90 dkg liszt (finom és rétes vegyesen) 1 csapott teáskanál őrölt szegfűszeg 1 kávéskanál fahéj citromhéj 1 csomag vaníliás cukor 1 dl tej 1 csomag szalalkáli 0,5 dl olaj a mázhoz: 3 tojásfehérje kb. 30-35 dkg po...
Korhelyleves 2018-12-28 11:23:02
Hozzávalók: 30 dkg savanyú káposzta, 1 közepes hagyma, kb. 15 dkg füstölt csülök vagy sonka, 1 darab kolbász, só, 3 babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, egy-két csipet őrölt kömény, ízlés szerint törött paprika, 2-3 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, tálaláskor: tejföl. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a káposztát (ha nagyon hosszúak a szálak feldarabo...
A krémes tejberizs 2018-12-24 05:30:33
hozzávalók / 6 adag 25 dkg rizs 3 dl víz 5 dkg vaj (vagy margarin) 1 kk só 8 dl tej 2 db tojás 4 ek cukor 1 csomag vaníliás cukor A tálaláshoz 6 ek instant kakaópor (vagy fahéj, vagy gyümölcs) elkészítés Az átmosott rizst a vízben feltesszük főni a sóval és a vajjal. Mikor elfőtte a levét, felengedjük bőven tejjel, és lassan főzzük, ha kell még, tejjel...
Csirkeraguleves 2018-11-09 18:21:48
Csirkeraguleves Hozzávalók kb. 4 literhez 6 csirkeszárny 2-3 evőkanál olaj 2 sárgarépa 2 petrezselyemgyökér 200 g zöldborsó 100 g csiperkegomba 2 krumpli 2-3 evőkanál kiskocka tészta só Elkészítés A szárnyakat keresztben, a csontok találkozásánál háromfelé vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, rád...
Zalai betyárleves 2018-10-24 18:50:20
Zalai betyárleves Hozzávalók 50 dkg sertéscomb 1 db gombakonzerv 5 dkg füstölt szalonna 1 db vöröshagyma 2 db paprika 1 db paradicsom 2 dl tejföl 2 tk fűszerpaprika 2 ek finomliszt 4 ek napraforgó olaj só 1 csokor kapor 2 l víz ...
Tallóztam 2018-10-12 20:17:19
Káposztás paszuly - ahogy a Beregben csinálják Hozzávalók: 1 db füstölt csülök, 1/2 kg száraz tarkabab (nálunk paszuly), 1 kg savanyú káposzta, 2 dl tejföl, fél liter tej, liszt (leves literenként egy fakanál lisztet számítva) pirospaprika 2 evőkanál zsír.káposztás paszuly Elkészítése: A paszulyt és a csülköt előző este megmossuk és vízben áztatjuk. Másnap kb. 3 lite...
A halál és a gyermek 2018-09-29 18:48:53
Történelmünkkel egyidős az a szokásunk, hogy halottainkat eltemetjük, meggyászoljuk, és rendszeresen lerójuk előttük tiszteletünket. Régebben a haldokló otthon töltötte utolsó napjait, majd miután elhunyt, a család házában ravatalozták fel, a családtagok mosdatták meg és virrasztottak mellette. Csak ezután történt meg a végső búcsú a temetőben. Így a gyerekek is szemtanúi, sőt,...
H.Kohut Katalin: Parajfőzelék 2018-09-27 14:59:15
H.Kohut Katalin: Parajfőzelék Hozzávalók: 2 cs. Mirelit paraj (25 dkg-osok) 4 dl főzőtejszín 5-6 cikk fokhagyma só ételízesítő olaj ízlésé szerint 3,5 kanál liszt Elkészítés: A Mirelít parajokat mély, nagy lábasban kevés tejjel felengedjük, ha még nem tettük meg. Hozzátesszük a fokhagymákat fokhagymanyomó segítségével, sózzuk, fűszerezzük Delikáttal. Az olajo...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2019 TVN.HU Kft.