Regisztráció  Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4397318 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 8039
Előző Következő
Hogyan készítsünk otthon, egyszerűen kovászos uborkát? 2018-08-14 12:56:31
Ha igen, akkor készíts otthon, mert sokkal olcsóbb és jobb az íze, mint a készen vásároltnak. A jó kovászos uborkának való zöldség nem nagyobb, mint 8-10 es, vastagsága pedig 2-2és fél ujjnyi, lehetőleg egyenes, kemény még nem sárguló. Szükséges hozzá még kg-onként egy csokor, kapor vagy kaporvirág a szárával együtt), az sem baj, ha nem friss, valamint 2 gerezd fokhagyma. A felö...
Pillecukor (p-f-z) 2018-08-09 12:10:12
Hozzávalók: 60 dkg cukor, 4 evőkanál méz, 2 dl víz, pár szem só. 40 g zselatin (két csomag) és 2 dl víz. 2 evőkanál piros és zöld ételszínezék. A sütőpapír kenéséhez fél dl étolaj. A forgatáshoz 5 dkg étkezési keményítő, 5 dkg porcukor. Egy lábasba két deci vízbe beleöntjük a cukrot, a mézet, a picurka sót, és a tűzhelyen összeolvasztjuk. Felforraljuk, és megvárjuk, amíg az edé...
Almás (meggyes) krémes 2018-08-09 11:35:52
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg vaj, 1 evőkanál zsír, 15 dkg porcukor, 1 sütőpor, 2 tojás, 3 evőkanál tejföl, 1 csomag vaníliás cukor. A krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 3 evőkanál cukor, fél liter tej, 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor. Az almás töltelékhez: 1,2 kg reszelt alma, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 evőkanál őrölt fahéj. A sütemény tetejére porcukor. A lisztet tálba...
Tejbegriz kirántva 2018-08-09 11:32:15
Hozzávalók: 1 liter házi tej, 25 dkg búzadara, 6 dkg cukor, csipetnyi só, 1 vaníliás cukor, 3 tojás, 10 dkg liszt, 20 dkg zsemlemorzsa. A tálaláshoz fahéjas porcukor, lekvár. Három dl tejben elkeverjük a cukrot és a búzadarát. Ízesítjük csipetnyi sóval és vaníliás cukorral. A megmaradt tejet felforraljuk, és a búzadarás keveréket apránként hozzáadjuk. Folyamatos keverés mellett...
Kráter szelet 2018-08-09 11:19:54
Hozzávalók: 5 tojás, 25 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 1 dl tej, 1 dl étolaj, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaó. A krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 6 dl tej, 5 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor. A tetejére: 3,5 dl 20%-os tejföl, 4 evőkanál porcukor, 1 vaníliás cukor. A tepsihez zsír és liszt. Először a pudingot készítjük el. Fél dl tejjel elkeverjük a pudi...
Méteres sütemény 2018-08-08 13:04:39
Hozzávalók: 26 dkg liszt, 26 dkg kristálycukor, 6 tojás, 1 dl víz, 1 dl étolaj, 1 sütőpor, 1 evőkanál kakaó. A krémhez: 2 puncs ízű pudingpor, 7 dl tej, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor. A mázhoz: 15 dkg porcukor, 4 evőkanál víz, 2 evőkanál kakaó, 15 dkg vaj. A formák előkészítéséhez vaj, liszt. A kristálycukrot tálba tesszük, hat egész tojással szép habosra kikeverjük. Hozzáadjuk...
Kávai lecsó 2018-08-08 11:06:07
Hozzávalók: (20-25 főre) 1 kg tarhonya, fél kg szalonna, fél kg vöröshagyma, 2 kg különböző színű paprika, fél kg csillagtök, és cukkini, 1 kg paradicsom, fél kg krumpli, 1 szál füstölt kolbász, 4 sertésköröm, egy első csülök. Fűszerek: 10 dkg őrölt paprika, ízlés szerint só, 2 teáskanál őrölt fekete bors, 2 teáskanál majoránna, fél teáskanál kömény. A körmöt é...
Vöröslencsés, zöldséges vegetáriánus lasagne 2018-08-02 00:38:55
Vöröslencsés, zöldséges vegetáriánus lasagne Hozzávalók 12 lasagne lap 1 ek. olíva olaj só 1 ek. ghí (vagy olíva olaj) 1 sárgarépa 2 cukkini 250 g vörös lencse 1/4 tk. asafoetida vagy 1 fej hagyma 1 konzerv paradicsom (darabolt) 1 tk nádcukor só bors bazsalikom oregano kakukkfű csipet rozmarin...
Cukkinis-póréhagymás krémleves 2018-08-02 00:27:19
Cukkinis-póréhagymás krémleves Hozzávalók 50 dkg krumpli 2 db zöldségleveskocka 1 kg cukkini 1/2 szál póréhagyma vagy 1 csokor újhagyma 10 dkg cheddar sajt szerecsendió só bors Elkészítés A krumplikat megmossuk, majd héjastul nagyobb darabokra vágjuk. Egy fazékba tesszük őket, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. B...
Konyhai kisokos 2018-07-31 14:15:06
Konyhai kisokos Tortasütésnél mindig csak a tortaforma alját szabad zsírozni vagy vajjal megkenni, az oldalát soha, mert különben sütés közben a tészta középen felpúposodik. Ha a beigli megreped, nem lehet szépen szeletelni. Ezért célszerű a tölteléket hidegen kenni a tésztára. A töltelék kb. olyan vastag legyen, mint a kinyújtott tészta vastagsága, és ne legyen se t...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, XFREE, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza,

© 2002-2016 TVN.HU Kft.