5 étel, amit SOHA ne rakj be a fagyasztóba |
2019-02-10 11:11:21 |
1. Tej, tejföl és joghurt A kemény sajtokat lehet a fagyasztóban tárolni, és érdemes is, ha nem használjuk fel őket azonnal. Szakemberek szerint a friss tej is lefagyasztható, viszont a felolvasztás után már nem lesz olyan az íze és az állaga, mint azelőtt. Tejfölt és joghurtot sem érdemes fagyasztani, mert a felolvasztás után kiválhat a víz belőlük. Egy megoldás van, ha minél el... |
Néhány CSIPKEBOGYÓBOR recept. |
2016-11-20 10:45:32 |
Csipkebogyóbor Hozzávalók: 2kg csipkebogyó 5liter víz 2kg cukor A dércsípte csipkebogyót szárától és csumájától megtisztítjuk, megmossuk és egy nagy uborkásüvegbe, vagy fazékba helyezzük. A vízben a cukrot felforraljuk, langyosan ráöntjük a gyümölcsre és ruhával letakarva addig tartjuk középhőmérsékletű helyen, amíg a forrás befejeződött, a gyöngyözés megszűnt, ami körülbel... |
Vaníliakrémes kakaós rolád |
2012-06-13 20:47:44 |
Vaníliakrémes kakaós rolád hozzávalók 6 főre Tésztához: 6 db tojás 8 ek kristálycukor 1 ek liszt (púpos) 1,5 ek kakaópor (cukrozatlan) Krémhez: 4 ek kristálycukor 1 púpos ek liszt 1 db tojás + 2 sárgája 1,5 db vanília rúd 2 dl tej 12+3 dkg vaj Mázhoz: 10 dkg étcsokoládé 10 dkg vaj elkészítés... |
Csíkos ostya (horvát) recept |
2012-04-13 18:30:28 |
Hozzávalók: 5 db ostyalap Elkészítés: Első krém: a tojások fehérjéjét verjük kemény habbá. Fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot. Egy fakanállal keverjük hozzá a darált diót és a darált kekszet. A végén adjuk hozzá a csokoládét, amit vízgőzön felolvasztottunk. Második krém: a tojások sárgáját keverjük a porcukorral habosra. A Rama margarint is keverjük krémesre és keverjük... |
Csokoládés tekercs |
2011-02-26 11:10:57 |
hozzávalók 6 főre * 8 tojás * 20 dkg porcukor * 2 ek liszt * 2 ek kakaópor * 1 cs sütőpor Krém: * 3 ek liszt * 1 tojás * 1/4 l tej * 25 dkg margarin * 12 dkg porcukor * rumaroma * 1 tábla bevonócsoki * 2-3 ek napraforgó olaj... |
kakaós rolád vanilia krémmel |
2011-02-11 14:07:56 |
Tésztához: 6 db tojás 8 ek kristálycukor 1 ek liszt (púpos) 1,5 ek kakaópor (cukrozatlan) Krémhez: 4 ek kristálycukor 1 púpos ek liszt 1 db tojás + 2 sárgája 1,5 db vanília rúd 2 dl tej 12+3 dkg vaj Mázhoz: 10 dkg étcsokoládé 10 dkg vaj elkészítés A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukor... |
Kelt diós rétes |
2010-12-18 04:43:53 |
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1,5 dkg élesztő, 30 dkg dió, 1 dl tej, 5 dkg mazsola, 2 tojássárgája, 15 dkg vaj, 2 citrom héja, 1 dl tej a töltelékhez. Elkészítés: A lisztet átszitáljuk, a közepébe kialakított mélyedésbe tesszük a tojássárgákat, a cukrot, kevés sót. Belemorzsoljuk az élesztőt, és kevés langyos fejjel meglocsoljuk. Ha az élesztő megkelt, a maradék... |
Kelt diós rétes |
2010-12-06 20:10:24 |
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1,5 dkg élesztő, 30 dkg dió, 1 dl tej, 5 dkg mazsola, 2 tojássárgája, 15 dkg vaj, 2 citrom héja, 1 dl tej a töltelékhez. Elkészítés: A lisztet átszitáljuk, a közepébe kialakított mélyedésbe tesszük a tojássárgákat, a cukrot, kevés sót. Belemorzsoljuk az élesztőt, és kevés langyos fejjel meglocsoljuk. Ha az élesztő megkelt, a maradék... |
Kelt diós rétes |
2010-11-19 20:34:25 |
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1,5 dkg élesztő, 30 dkg dió, 1 dl tej, 5 dkg mazsola, 2 tojássárgája, 15 dkg vaj, 2 citrom héja, 1 dl tej a töltelékhez. Elkészítés: A lisztet átszitáljuk, a közepébe kialakított mélyedésbe tesszük a tojássárgákat, a cukrot, kevés sót. Belemorzsoljuk az élesztőt, és kevés langyos fejjel meglocsoljuk. Ha az élesztő megkelt, a maradék... |
Diós torta csokoládés krémmel |
2010-11-05 20:23:05 |
Diós torta csokoládés krémmel A tészta elkészítése 8 tojásból elkészítjük a lapot. A fehérjét habbá verjük kézi, vagy gépi habverővel, majd apránként beleteszünk 8 evőkanál cukrot és addig verjük, míg ha a tálat felfordítjuk, a hab nem esik ki a... |
|