Receptek az 1930-as évekből |
2018-04-13 10:36:48 |
Rumos szelet: "20 dkgliszt 14 dkg vaj, 6 dkg porcukor, egy kávéskanálnyi só, egy egész tojás és 2 tojás sárgáját a gyuródeszkán porhanyos tésztává gyúrunk és kisodorjuk. A kisodort tészta egyik felére rákenjük a tölteléket, az üres tésztával ezt letakarjuk, széleit ujjainkkal lenyomkodjuk, kivajazott tepsibe helyezzük a tetejét tojás fehérjével megkenjük és vékonyra beszeletelt... |
húsos " batyú " |
2014-04-09 14:30:21 |
A tésztát: 450 g liszt, só, 2 tojás, 250 ml víz 350 g vaj, 2 közepes vöröshagyma, 500 g darált hús, só, frissen őrölt fekete bors a tésztát kikeverem , puha tésztát kell kapni . a hagymát megpiritom kevés vajon , hozzáadom a darálthúst, sót, borst . 15 percig párolom . a tésztát fél cm - re kinyújtom , kerekformákat szaggatok ki belőle, 2-2 t megtölt... |
Szilvakrémes kocka ! |
2012-06-29 13:56:05 |
tészta : 4 evőkanál liszt 4 tojás 4 evőkanál cukor Egy csipetnyi só krém 600 g érett szilva 10 dkg annak a tetejét bevonom a felolvasztott mázzal,megszórom csokidarával.fehér csokoládé 5 lap zselatin 500 ml tejszín 150 ml vörösbor Egy csipetnyi fahéj 100 g cukor, 1tasak vaníliás cukor Tej és étcsokoládé elkészitése: A tojást habosra felverem, hozzáadom a cuk... |
opera torta ! |
2012-04-12 11:27:23 |
tészta: 3 tojásfehérje . 1 evőkanál porcukor . 150g őrölt mandula . 150g porcukor . 3 tojás . 35g finomliszt . 20g sótlan vaj, olvasztott . A kávé vajkrém 200g sótlan vaj . 1 tojás, 1 tojássárgája plusz . 2 evőkanál eszpresszó kávé . 200g porcukor . 1 / 2 teáskanál vanília-kivonat . A ganache 125ml tejszín . 125ml tej . 250g étcsokoládé, apróra vágva . 35... |
néger meggyes süti ! |
2011-08-10 14:33:18 |
Ibolya koleganőmtől kaptam a receptet ! tészta : 25 dkg cukor, 4 dkg zsír, 2 ek. kakaó, 3 tojás, 10 ek. / 20 dkg / liszt, 2.5 dl tej, 1 csomag sütöpor elkészitése: A cukrot a tojással kikeverem, majd hozzáadom a tejet is. A lisztet lekeverem a sűtőporral,a kakaóval és beleöntöm a felovasztott lehütöt zsirt is. A két maszát egybe keverem alaposan kidolgozom. Egy... |
csokoládés narancshéj ! |
2011-07-21 14:19:34 |
angol ! 4 nagy vastag bőrű narancs 1.5 -2 csésze cukor csokimáz Vaníliás cukor elkészitése: a megmosott narancsról levágom a héját és kb: 2 cm- széles csikokra felávágom.lábasba rakom , öntök rá vizet és felforralom , majd leöntöma vizet róla. Ezt a müveletet még 2 x megismétlem.A végén kiöntöm a vizet Ugyanabban a lábasban vizet forralok a cukorral együtt / kb a fe... |
német csokis muffin ! |
2011-05-13 19:20:54 |
3 / 4 csésze vaj, 2 csésze liszt 1 teáskanál szódabikarbóna 3 / 4 teáskanál só 1.-3 csésze cukor 3 nagy tojás, szobahőmérsékleten 1.5 teáskanál vanília 1 csésze író /tej / 5 dkg félédes csokoládé, elolvadt és hűtött elkészitése: 175 fokra melegitem fel a sütöt. a lsztet, a sót és a szódabikarbónát elekeverem., A vajat és a cukrot habosra kidolgozom... |
mogyorós narancs torta ! |
2010-09-12 11:51:25 |
Catherine Fulvió recept ! A tészta 225 g sima liszt, 115 g vaj , kockázva 2 evőkanál porcukor 1 narancs reszelt héja, 1 tojás töltelék : 2 tojás 75 g finom kristálycukor 115 g méz 75 g sótlan vaj, kockázva 1 kis narancs reszelt héja+leve 150 g héj nélküli mogyoró, apróra vágott és pirított elkészitése: a lisztett és a vajat összmorzsolom,bele szi... |
bécsi csokis muffin |
2010-09-05 10:01:45 |
100g vaj, lágyított 100g barna cukor 2 tojás 100g átszitált liszt 50 g reszelt étcsokoládé 20 cl tejszín 1 tk kakaópor 2 v.. sütőpor 1 tk.Kávé Egy csipet só csokimáz. elkészitése: egy tálban a vajat a kávét a cukrot jól kikeverem,belekeverem a 2 tojást és azzal is elkeverem habosra.Egy másik tálban a lisztet a sűtőport és a kakaót és a sót elkeverem,mjd a kétféle ke... |
baconos gombás muffin ! |
2010-05-24 11:14:14 |
angol ! 50 gr vaj 1 / 2 kis mogyoróhagyma finomra vágott 80 gr gomba apróra vágva, 360 gr sima liszt 2.5 tk sütőpor 250 g reszelt cheddar sajt 220 ml tej 1 tojás 80 gr sonka só és bors. elkészitése: a felovasztott vajon megpárolom a hagymát és a gombát közben sózom és borsozom. Ha langyosra hült hozzáadom az anyagokat.Kivajazott lisztezett formába rakom és 170 fok... |
|