Tejberizses tiramisu |
2020-11-20 15:33:36 |
A tiramisu nagyon kedvelt desszert, most csavartunk rajta egyet és tejberizzsel készítettük. Nagyon szaftos, abbahagyhatatlan édesség! Ráadásul a rizs, szinte minden háztartás alapvető kelléke, így mascarpone híján sem kell lemondanunk a tiramisuról. Jázmin rizzsel készítettük, de kerek szemű rizzsel is kiváló! Hozzávalók 25 dkg Riceland jázmin rizs 3 db tojás... |
A martilapuról jó tudni ... |
2019-01-27 20:10:29 |
A koratavasz első hírnöke a martilapu, amely élénksárga virágaival töltésoldalakon, parlagon, agyagos földeken szőnyeget terít a természetjáró elé. Nedves földeken, töltésoldalakon, kavicsgödrökben, parlagokon és törmelékhalmokon tömegével találjuk a martilapu virágait, mel... |
Kenyérben sült sonka |
2018-03-03 14:42:54 |
Hozzávalók 1 dl tej, 1 evőkanál olaj, só, 2 kk cukor, 2 dl víz, 2 dkg élesztő, 50 dkg liszt, a kenyér tésztájához:, 1 kg kötözött sonka, egész fekete bors, babérlevél, 1 db vöröshagyma, 50 dkg liszt Kenyérben sült sonka Kenyérben sült sonka Elkészítés A sonkát felrakjuk főni előző nap a hagymával, babérlevéllel és feketeborssal. Ha megfőtt, a saját főzőlevében hagyjuk kihűlni... |
Kumihimo alapok – zsinórfonás |
2018-02-28 08:47:31 |
Kumihimo alapok - zsinórfonás kumihimo magyarra lefordítva: fonott zsinór. A zsinórkészítés egy kevésbé ismert formája, amely egy tradicionális japán kézműves technika. Ezeket a fonatokat - amelyeket hagyományosan selyemszálból készítettek - általánosan kardmarkolatok betekerésére, övek készítéséhez, valamint lószerszámok készítésére használták. A kumihimo e... |
a fidesz kommunistái jó kommunisták |
2018-02-06 10:56:03 |
Gajdics Ottó csak azoknak a kommunistáknak tud megbocsátani, akik a Fideszben vannak Tegnap, 08:16 Gajdics Ottó, a Magyar Idők főszerkesztője nagyinterjút adott G. Fodor Gábornak, az ugyancsak mértékletességéről elhíresült 888 főszerkesztőjének. A téma nem más - huszonnyolc évvel a rendszerváltás után - mint a kommunisták, akiknek Gajdics nem tud megbocsátani. Hogy jö... |
Tojással töltött burgonya baconbe göngyölve |
2018-01-10 11:38:59 |
Hozzávalók: -4 nagyobb burgonya (én salátaburgonyát használtam, mert ez nem fő szét és könnyebben ki is lehet kaparni a belsejét), -4 szelet bacon, -4 tojás, -kevés só, -pár csepp olaj. Árkalkuláció: -krumpli -bacon -tojás A krumplikat megmossuk és héjában felrakjuk őket főni sós vízben. Kb. 40-45 perc alatt puhára főnek, persze ez függ a krumplik méretétől is. Kés... |
Lecsós csirkemell..... |
2017-10-20 18:26:42 |
Receptek egyperces Lecsós csirkemell burgurral HOZZÁVALÓK: 40 dkg csirkemell filé 2 fej vöröshagyma 1 db kárpia piros paprika 1 db zöld kárpia 2 db tv paprika 1 db hegyes erős zöld paprika 5 db paradicsom só bors 1 teáskanál piros őrölt paprika 1 teáskanál cukor 4 evőkanál olaj 1 bögre burgur ... |
Baconos sajtos tészta |
2017-09-25 12:54:37 |
Hozzávalók 2 főre: 5-6 szelet bacon 1 gerezd fokhagyma 1 pohár tejföl 10 dkg füstöl vagy trappista sajt (akár mindkettő, ha valaki bírja az íz orgiát) fél csomag fodros kocka-tészta (bármilyen tészta jó, akár a spagetti is) Veszünk egy fazikat, felrakjuk forrni a vizet. Közben bacont feldaraboljuk apróra, majd egy serpenyőben el kezdjük pirítani (némi olajat lehet belelöttyi... |
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei |
2017-05-11 08:45:51 |
ELŐÉTELEK, LEVESEK Pálinkás sajtkrém 20 dkg trappista sajthoz végy 5 dkg vajat és 3 cl cseresznyepálinkát. A sajtot reszeljük le, s dolgozzuk össze a vajjal és a pálinkával. Ízesítsük sóval és törött borssal. Ha kész, hűvös helyen hagyjuk pihenni legalább fél órát. Kecskeméti hideg barackleves 3 dl rostos baracklé 2 dl friss narancslé 1 dl tejszín 1 csomag h... |
Ízőrzők - Szurdokpüspöki |
2017-04-27 07:26:20 |
Ízőrzők - Szurdokpüspöki - receptek Libaleves és libasült Hozzávalók: 1 megtisztított, feldarabolt liba, 2 petrezselyem gyökér, 3 sárgarépa, 1 karalábé, 1 szelet zeller, 1 fehér paprika, 3 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál egész bors, só, 1 csokor petrezselyem-és zeller zöld, 1 burgonya, 25 dkg csigatészta, fél dl étolaj. A körethez másfél kg burgonya. A libahúst s... |
|