H.Kohut Katalin: Kelkáposzta főzelék |
2018-09-27 15:14:36 |
H.Kohut Katalin: Kelkáposzta főzelék A főzelék elengedhetetlen a heti étrend összeállításában, legalább kétszer be kell iktatnunk. A kelkáposzta főzelék nagyon gyorsan elkészül, laktató. Hozzávalók 4 személyre: 1 kg-os kelkáposzta 3-4 db burgonya ízlés szerint őrölt köménymag ízlés szerint só 5 cikk fokhagyma 1 db vöröshagyma 2,5 kanál liszt kevés olaj... |
H.Kohut Katalin: Cukkinis csirkemellfilé |
2018-09-27 14:54:34 |
H.Kohut Katalin: Cukkinis csirkemellfilé Hozzávalók: 1 db (kb. 50 dkg) csirkemellfilé 3 db cukkini 1 vöröshagyma kevés olaj 2 dl főzőtejszín petrezselyemzöldje fokhagymapor bazsalikom só ízlés szerint 1 d. gyorsrizs Elkészítés: A hagymát apróra vágás után megfonnyasztjuk kissé az olajban. Beletesszük a csíkokra vágott csirkemellfilét, fehéredésig kavargat... |
H.Kohut Katalin: Cukkinis csirkemellfilé |
2018-07-04 13:33:34 |
H.Kohut Katalin: Cukkinis csirkemellfilé Hozzávalók: 1 db (kb. 50 dkg) csirkemellfilé 3 db cukkini 1 vöröshagyma kevés olaj 2 dl főzőtejszín petrezselyemzöldje fokhagymapor bazsalikom só ízlés szerint 1 d. gyorsrizs Elkészítés: A hagymát apróra vágás után megfonnyasztjuk kissé az olajban. Beletesszük a csíkokra vágott csirkemellfilét, fehéredésig kavargatjuk.... |
H.Kohut Katalin: Kelkáposzta főzelék |
2017-08-10 11:19:02 |
A főzelék elengedhetetlen a heti étrend összeállításában, legalább kétszer be kell iktatnunk. A kelkáposzta főzelék nagyon gyorsan elkészül, laktató. Hozzávalók 4 személyre: 1 kg-os kelkáposzta 3-4 db burgonya ízlés szerint őrölt köménymag ízlés szerint só 5 cikk fokhagyma 1 db vöröshagyma 2,5 kanál liszt kevés olaj pirospaprika ízlés szerint Elkészítés:... |
Lencsefőzelék recept |
2012-10-20 10:30:27 |
Hozzávalók: 25 dkg lencse 2-3 db babérlevél 2-3 db fokhagymagerezd Elkészítés: A lencsét beáztatjuk. Áztatás után átmossuk, majd egy fazékban kellő vízmennyiséggel feltesszük főni. Teszünk bele pár darab babérlevelet és nyomunk bele 2 vagy 3 gerezd fokhagymát. Miután a lencse puhára főtt, elkészítjük a rántást. Rántás: 1-2 fakanálnyi margarint felolvasztunk, majd kevés... |
Tejszínes fokhagymakrém leves........... |
2012-08-21 15:33:52 |
Tejszínes fokhagymakrém leves Hozzávalók: - 2 fej fokhagyma - 1 evőkanál zsemlemorzsa - 3 dl tejszín - 1 erőleves kocka - 4 dl víz - reszelt sajt - kenyér pirítva Elkészítés A vizet felforraljuk, beletesszük a leveskockát. A fokhagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és egy kis olajon megpároljuk. Ha megpárolódott, megszórjuk 1 evőkanál zsemlemorzsával, egy kic... |
Majorannás metélt |
2010-11-18 20:03:33 |
Hozzávalók: 60 dkg sovány marhahús zsír vagy olaj egy kis fej hagyma 1 cikk fokhagyma bors, só (ételízesítő) egy evőkanál morzsolt majoranna 1 csomag jó minőségű széles metélt tészta (vagy házilag gyúrt tészta) A húst apró kockákra vágjuk. A hagymát belereszeljük a zsíradékba, és kissé átsütjük, majd beletesszük a felaprózott húst. Sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a f... |
Vaddisznópörkölt erdész módra |
2010-10-28 05:00:44 |
2 kg vaddisznó oldalas 1 kg vaddisznó lapocka 25 dkg zsír 25 dkg vöröshagyma 25 dkg zöldpaprika 25 dkg érett paradicsom19 20 dkg gomba, (vargánya, vagy rókagomba) 3 dkg édes-nemes pirospaprika 5 dkg só ill. ízlés szerint 2 gerezd fokhagyma 1 dkg őrölt bors ill. ízlés szerint 2 dl száraz vörösbor 2 cső erős paprika 5 g bazsalikom... |
Gombakrém õzláb gombából |
2010-10-28 04:59:24 |
Hozzávalók: 2 liternyi apróra darabolt, megmosott majd alaposan kifacsart őzláb gomba 2 nagy fej vöröshagyma 2 zöldpaprika 1 teáskanál pirospaprika 1 teáskanál pástétomfûszer keverék 1 teáskanál ételízesítő (vegeta) 2 teáskanál mustár 1 mokkáskanál őrölt bors 5 dkg margarin vagy vaj 2 evőkanál finom étolaj (oliva) só, ízlés szerint 2 dl... |
Nyírségi töltött káposzta |
2010-10-28 04:50:39 |
Nyírségi töltött káposzta =Most aztán bajban vagyok, mert ilyen, hogy nyírségi töltött káposzta, tulajdonképpen nincs is. Annál is inkább, mert igen változatosan főzték a nyíri menyecskék. Azért vagyok bajban, mert nem tudom, melyik változatát írjam le? Az egyszerû, még húst sem látott, kukoricakásával készített, frissen ütött olajjal ,,zsírozott", er... |
|