Bármilyen színű is, nagyon egészséges: lencse |
2024-04-16 19:07:23 |
A lencse a hüvelyesek családjába tartozik, többféle méretben és színben is elérhető. Akármelyiket is választjuk, mindenképpen jól döntünk, ha a lencsét is beillesztjük a mindennapjainkba, hiszen olyan sok értékes és hasznos tápanyagot tartalmaz, amely nagyon pozitívan hat az... |
A zsálya az Alzheimer-kórban szenvedők számára is gyógyír |
2024-04-11 22:12:37 |
A zsályát már évszázadok óta alkalmazza a hagyományos népi gyógyászat, hiszen számtalan egészségi problémán képes segíteni. Mutatunk is néhány olyan hatást, amely miatt mindenképpen érdemes kipróbálni ezt a fenséges gyógynövényt! A zsálya gazdag forrása a rozmarinsavnak. E... |
A zsírégetés mestere – köménytea |
2024-03-22 23:33:09 |
A köményt minden magyar ember ismeri, hiszen a magyar konyha egyik alapfűszere. Sokféle étellel alkot remek összhangot, és nagyon sokféle előnnyel is bír az egészségünkre nézve. A gyógynövény olyan bioaktív összetevőket tartalmaz, mint például fenolok, terpének és flavono... |
Csicseriborsóliszt |
2024-03-17 21:24:30 |
Jót tesz az emésztésnek és csökkenti a gyulladást - csicseriborsóliszt A csicseriborsóliszt magas rosttartalommal rendelkezik csakúgy, mint a bab, a lencse vagy a zöldborsó. A csicseriborsó és más hüvelyesek rendszeres fogyasztása csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség, az elhízás és a szívkoszorúér-betegség kialakulásának kockázatait. A csicseriborsónak és a belőle kés... |
Csonthéjba zárt egészség - a dió élettani hatásai |
2024-02-21 21:28:51 |
A dióbél nemcsak a bélműködést serkenti, de bőséges vitaminforrás is. Megtalálható benne a tartós egészség és az örök szépség titka. A legtöbb ember szereti a dió ízét, de visszaretten magas olaj- és kalória-tartalmától. Azonban mérsékelten, vagy más zsírtartalmú tápláléko... |
Méhpempő: Az egészség varázslatos csodaszere |
2024-02-21 20:03:26 |
A méhpempő a méhek garatmirigyében termelődő fehéres, tejszerű, sárgás színű, savanykás, szúrós illatú anyag, mely megfelelő tárolási körülmények nélkül megbarnul, és hamar elveszíti bioaktív hatását. A méhpempő elsősorban a méhanya tápláléka, de élete első három napján minden méhlárva ezt a táplálékot kapja. A méhpempő sok összetevőből áll; tartalmaz fehérjét, zsiradékot, cukrot,... |
Brokkoli a multivitamin és ásványi anyag bomba |
2024-02-15 19:29:45 |
A brokkoli igazi multivitamin és ásványi anyag bomba, hiszen jelentős mennyiségű A-, C-, E- és B-vitamint tartalmaz, a benne lévő kalcium pedig erősítheti a csontozatot. Rendkívül egészséges és sokoldalú zöldség, amelyet érdemes napi szinten fogyasztani. Sokféleképpen elké... |
A népgyógyászat csodanövénye az oregánó! |
2024-02-09 21:37:29 |
Az oregánó már hosszú évezredek óta gyógynövényként is bizonyít. A népi gyógyászat leginkább gyulladáscsökkentésre használta, de hatékony volt étvágygerjesztőként is. A fokhagyma nagyszerű vérnyomáscsökkentő és kitűnő természetes antibiotikum. Már az ókorban is használtá... |
A csicseriborsó jótékony hatásairól |
2024-02-08 22:23:51 |
Jót tesz az emésztésnek és csökkenti a gyulladást - csicseriborsóliszt A csicseriborsóliszt magas rosttartalommal rendelkezik csakúgy, mint a bab, a lencse vagy a zöldborsó. A csicseriborsó és más hüvelyesek rendszeres fogyasztása csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség,... |
Padlizsán gyógyhatásairól |
2024-02-05 22:23:45 |
A padlizsán július végétől késő őszig kapható. Lila héjú, szivacsos állományú bogyóját fogyasztjuk. A növény vadon élő faját egyes leírások szerint Dél-Ázsiában kezdték el nemesíteni, más adatok szerint viszont India az őshazája, és innen került Dél-Ázsiába. Európába a XVI... |
|