Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533154 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 19
Előző Következő
K-vitaminhiány és megelőzése 2023-01-01 22:17:36
Kire jelent veszély a K-vitaminhiány, és mit fogyasszunk, hogy megelőzzük? A K-vitaminhiány kialakulásának kockázatát számos tényező fokozhatja. Lássuk, milyen ételekkel fogyasztásával kerülhetjük el a hiányállapot okozta panaszokat? Mi az a K-vitamin? A K-vitamin egy zsírban oldódó, a szervezet megfelelő működéséhez elengedhetetlen vitamin. Két fő formája a számos növén...
A "K" vitaminól érdemes tudni 2022-12-19 22:18:22
Kire jelent veszély a K-vitaminhiány, és mit fogyasszunk, hogy megelőzzük? Mi az a K-vitamin? A K-vitamin egy zsírban oldódó, a szervezet megfelelő működéséhez elengedhetetlen vitamin. Két fő formája a számos növényben megtalálható fillokinon, valamint az emberi bélben lévő baktériumok által termelt menakinon. A K-vitamin alapvető szerepet játszik a véralvadásban és a csont...
A "K" vitaminról 2019-10-18 21:11:04
A K-vitamin zsírban oldódó vitamin, gyakran használt másik neve a fillokinon, amely egyben előfordulására is utal (filum = levél). A D-vitaminhoz hasonlóan két fő formátumát különböztetjük meg, a K1 és a K2 vitamint. A K1 vitamint a zöld növények, a K2 vitamint a baktériumok szintetizálják. Néhány mesterségesen előállított K-vitamin vízben is oldódik. Szintén van provitaminja is,...
Vitaminok szerepe, hiánya, forrásuk 2015-10-29 14:22:24
Ezek a kis molekulájú, parányi mennyiségben a legtöbb élelmiszerben megtalálható, biológiailag aktív szerves vegyületek nélkülözhetetlenek a megfelelő növekedéshez és fejlődéshez, a mindennapi élethez és az egészség megőrzéséhez. A vitaminok az enzimek működését befolyásolva meghatározzák a többi tápanyag felhasználását. Hiányuk sokféle panaszhoz vezethet, nem is gondolnánk, az...
Gyógyító konyha 2015-05-03 00:27:57
A GYÓGYÍTÓ KONYHA 15 Általános elvként leszögezhetjük, hogy ha az év mel egebb szakában vagy meleg környezetben növényi élelmiszereket használunk, az egyensúly k edvéért válasszunk yinebb növényeket. Ugyanígy, amikor hidegebb időszakban vagy hidegebb környezetben választunk növényeket, ezeket a yin környezeti tényezőket el...
Vitaminok szerepe, hiánya, forrásuk 2015-04-08 14:45:26
Vitaminok szerepe, hiánya, forrásuk Ezek a kis molekulájú, parányi mennyiségben a legtöbb élelmiszerben megtalálható, biológiailag aktív szerves vegyületek nélkülözhetetlenek a megfelelő növekedéshez és fejlődéshez, a mindennapi élethez és az egészség megőrzéséhez. A vitaminok az enzimek működését befolyásolva meghatározzák a többi tápanyag felhasználását. Hiányuk sokfél...
Létfontosságú összetevők(25) 2010-12-19 09:55:15
K-vitamin Általánosan ajánlott: belső vérzés előfordulási esélyének csökkentésére, műtétek utáni vérzések megelőzésére, csonterősítésre, csontritkulás kezelésére. A K-vitamint az orvosok már régóta használják; elősegíti a véralvadást, újszülötteknél megelőzi a vérzéseket. 1930-ban dán kutatók észrevették, hogy a zsír nélküli táplálékon nevelt kiscsibék vérzékennyé vált...
E-vitamin..K-vitamin 2010-05-14 23:24:17
Az E-vitamint más néven tokoferolként ismerhetjük, és szintén zsírban oldódik. Számos olyan vegyület van, amelynek hatása hasonlít az E-vitaminéra, ezek a különböző (alfa, béta, gamma) tokoferolok. Az E-vitaminok könnyen oxidálódnak, tehát levegőn, napsugárzás hatására könnyen elveszthetik hatásukat. Éppen ezt használja ki az élelmiszeripar is, amikor különböző zsiradékokhoz E-...
Zsírban oldódó vitaminok 2010-03-14 21:03:47
Zsírban oldódó vitaminok A-vitamin A karotinoid származék retinol Retinol. (régi nevén: axeroftol) A táplálékkal bevitt retinol gyakorlatilag teljesen felszívódik. A provitaminok vitaminná történő átalakítása során a béta-karotin kb. egyhatoda, az egyéb karotinoknak csupán az egytizede alakul át retinollá. Mivel a karotinok fontos szerepet töltenek be a szükséglet kielégíté...
kutyák vitamin szükségleteiről 2009-09-22 16:21:11
A legfontosabb ásványi anyagok a kalcium, a foszfor, a kálium, a nátrium, a klór és a magnézium. A nyomelemek közül fontos a vas, a réz, a mangán, a cink, a jód, a szelén és a kobalt. A vitaminok közül lényeges zsírban oldódó vitaminok az A-, a D-, az E- és a K-vitaminok, a vízoldékonyak közül a B-vitaminok és egyéb vízoldékony vitaminféleségek. A kalcium és a foszfor táplálko...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.