A csontritkulás megelőzése helyes táplálkozással |
2024-02-24 21:46:07 |
Csontritkulás akkor fordul elő, amikor túl sok csontot veszít a szervezet, illetve a csontok sokkal gyengébbek, szivacsos szerkezetűek lesznek és így sokkal hajlamosabbak a törésre is. A csonttömegünk körülbelül 30 éves korunkig fejlődik, nő, aztán a csontbontó folyamatok lépnek túlsúlyba. A csontritkulás kialakulásában nagyon sok tényező játszik kiemelkedő szerepet. Nőknél... |
A vérszegénység okai és egyszerű kezelése |
2023-12-19 21:34:50 |
A vérszegénység okai és egyszerű kezelése : vas, B12-vitamin, folát, probiotikumok A vérszegénység kialakulásában sok tényező játszhat kiemelkedő szerepet. Vérszegénység alakulhat ki terhesség idején, a menstruáció alatt vagy valamilyen bélrendszeri betegség, rendellenesség következtében. A krónikus betegség, az életkor vagy valamilyen vitaminnak a hiánya is kiválthatja ezt az... |
A csontritkulás megelőzése helyes táplálkozással |
2023-01-02 11:35:30 |
Csontritkulás akkor fordul elő, amikor túl sok csontot veszít a szervezet, illetve a csontok sokkal gyengébbek, szivacsos szerkezetűek lesznek és így sokkal hajlamosabbak a törésre is. A csonttömegünk körülbelül 30 éves korunkig fejlődik, nő, aztán a csontbontó folyamatok lépnek túlsúlyba. A csontritkulás kialakulásában nagyon sok tényező játszik kiemelkedő szerepet. Nőknél... |
A csontritkulás megelőzése helyes táplálkozással |
2022-06-01 10:05:21 |
Csontritkulás akkor fordul elő, amikor túl sok csontot veszít a szervezet, illetve a csontok sokkal gyengébbek, szivacsos szerkezetűek lesznek és így sokkal hajlamosabbak a törésre is. A csonttömegünk körülbelül 30 éves korunkig fejlődik, nő, aztán a csontbontó folyamatok lépnek túlsúlyba. A csontritkulás kialakulásában nagyon sok tényező játszik kiemelkedő szerepet. Nőknél... |
Milyen táplálékokat ne együnk soha nyersen? |
2021-01-18 19:27:05 |
Szerencsére nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt ehetünk nyersen, mégsem lesz tőlük semmi bajunk. Azonban van egy olyan lista, amely azokat a táplálékokat, zöldségeket és gyümölcsöket tartalmazza, melyeket javasolt ugyan fogyasztani, hiszen tápanyagban bővelkednek, de jobban t... |
Mit ne együnk nyersen ? |
2020-12-18 10:34:29 |
Szerencsére nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt ehetünk nyersen, mégsem lesz tőlük semmi bajunk. Azonban van egy olyan lista, amely azokat a táplálékokat, zöldségeket és gyümölcsöket tartalmazza, melyeket javasolt ugyan fogyasztani, hiszen tápanyagban bővelkednek, de jobban tesszük, ha nem nyersen, hanem vagy főve, párolva vagy sülve fogyasztjuk. Ha nyersen ennénk ugyanis, többet á... |
A csontvesztés az öregedés általános velejárója |
2018-08-14 13:57:11 |
A csonttömeg fiziológiás csökkenése a 40. életévüket betöltött személyeknél indul meg, ahogy előrehalad a kor, egyre gyakoribbá válik és töréseket okoz. A csontvesztés az öregedés általános velejárója, ha az optimális csúcscsonttömeg nem alakul ki gyermekkorban. A csontritkulás (osteoporosis) megelőzhető, amennyiben 20-25 év körül kialakul a csúcscsonttömeg, amikor még a cso... |
Nagyanyáink még tudták: a dióféléket felhasználás előtt |
2018-03-03 21:20:43 |
Nagyanyáink még tudták: a dióféléket felhasználás előtt mindig be kell áztatni! Így aktiválod a szervezeted számára. A babról és a lencséről mindenki tudja, hogy be kell áztatni. Áztatjuk a mazsolát is, mielőtt bekeverjük az ételbe. Ugyanígy be kell áztatni a héjas olajos magvakat, mert ezzel lényegében aktiváljuk őket a szervezetünk számára. Miért jó? Az áztatás során... |
Nagyanyáink még tudták - diófélék áztatása |
2017-08-31 17:51:44 |
Nagyanyáink még tudták: a dióféléket felhasználás előtt mindig be kell áztatni! Így aktiválod a szervezeted számára. A babról és a lencséről mindenki tudja, hogy be kell áztatni. Áztatjuk a mazsolát is, mielőtt bekeverjük az ételbe. Ugyanígy be kell áztatni a héjas olajos magvakat, mert ezzel lényegében aktiváljuk őket a szervezetünk számára. Miért jó? Az áztatás so... |
Nagyanyáink még tudták: a dióféléket felhasználás előtt |
2017-02-18 21:25:51 |
Nagyanyáink még tudták: a dióféléket felhasználás előtt mindig be kell áztatni! Így aktiválod a szervezeted számára. A babról és a lencséről mindenki tudja, hogy be kell áztatni. Áztatjuk a mazsolát is, mielőtt bekeverjük az ételbe. Ugyanígy be kell áztatni a héjas olajos magvakat, mert ezzel lényegében aktiváljuk őket a szervezetünk számára. Miért jó?[/b... |
|