Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533370 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 47
Előző Következő
A csontritkulás megelőzése helyes táplálkozással 2024-02-24 21:46:07
Csontritkulás akkor fordul elő, amikor túl sok csontot veszít a szervezet, illetve a csontok sokkal gyengébbek, szivacsos szerkezetűek lesznek és így sokkal hajlamosabbak a törésre is. A csonttömegünk körülbelül 30 éves korunkig fejlődik, nő, aztán a csontbontó folyamatok lépnek túlsúlyba. A csontritkulás kialakulásában nagyon sok tényező játszik kiemelkedő szerepet. Nőknél...
A vérszegénység okai és egyszerű kezelése 2023-12-19 21:34:50
A vérszegénység okai és egyszerű kezelése : vas, B12-vitamin, folát, probiotikumok A vérszegénység kialakulásában sok tényező játszhat kiemelkedő szerepet. Vérszegénység alakulhat ki terhesség idején, a menstruáció alatt vagy valamilyen bélrendszeri betegség, rendellenesség következtében. A krónikus betegség, az életkor vagy valamilyen vitaminnak a hiánya is kiválthatja ezt az...
A csontritkulás megelőzése helyes táplálkozással 2023-01-02 11:35:30
Csontritkulás akkor fordul elő, amikor túl sok csontot veszít a szervezet, illetve a csontok sokkal gyengébbek, szivacsos szerkezetűek lesznek és így sokkal hajlamosabbak a törésre is. A csonttömegünk körülbelül 30 éves korunkig fejlődik, nő, aztán a csontbontó folyamatok lépnek túlsúlyba. A csontritkulás kialakulásában nagyon sok tényező játszik kiemelkedő szerepet. Nőknél...
A csontritkulás megelőzése helyes táplálkozással 2022-06-01 10:05:21
Csontritkulás akkor fordul elő, amikor túl sok csontot veszít a szervezet, illetve a csontok sokkal gyengébbek, szivacsos szerkezetűek lesznek és így sokkal hajlamosabbak a törésre is. A csonttömegünk körülbelül 30 éves korunkig fejlődik, nő, aztán a csontbontó folyamatok lépnek túlsúlyba. A csontritkulás kialakulásában nagyon sok tényező játszik kiemelkedő szerepet. Nőknél...
Milyen táplálékokat ne együnk soha nyersen? 2021-01-18 19:27:05
Szerencsére nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt ehetünk nyersen, mégsem lesz tőlük semmi bajunk. Azonban van egy olyan lista, amely azokat a táplálékokat, zöldségeket és gyümölcsöket tartalmazza, melyeket javasolt ugyan fogyasztani, hiszen tápanyagban bővelkednek, de jobban t...
Mit ne együnk nyersen ? 2020-12-18 10:34:29
Szerencsére nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt ehetünk nyersen, mégsem lesz tőlük semmi bajunk. Azonban van egy olyan lista, amely azokat a táplálékokat, zöldségeket és gyümölcsöket tartalmazza, melyeket javasolt ugyan fogyasztani, hiszen tápanyagban bővelkednek, de jobban tesszük, ha nem nyersen, hanem vagy főve, párolva vagy sülve fogyasztjuk. Ha nyersen ennénk ugyanis, többet á...
A csontvesztés az öregedés általános velejárója 2018-08-14 13:57:11
A csonttömeg fiziológiás csökkenése a 40. életévüket betöltött személyeknél indul meg, ahogy előrehalad a kor, egyre gyakoribbá válik és töréseket okoz. A csontvesztés az öregedés általános velejárója, ha az optimális csúcscsonttömeg nem alakul ki gyermekkorban. A csontritkulás (osteoporosis) megelőzhető, amennyiben 20-25 év körül kialakul a csúcscsonttömeg, amikor még a cso...
Nagyanyáink még tudták: a dióféléket felhasználás előtt 2018-03-03 21:20:43
Nagyanyáink még tudták: a dióféléket felhasználás előtt mindig be kell áztatni! Így aktiválod a szervezeted számára. A babról és a lencséről mindenki tudja, hogy be kell áztatni. Áztatjuk a mazsolát is, mielőtt bekeverjük az ételbe. Ugyanígy be kell áztatni a héjas olajos magvakat, mert ezzel lényegében aktiváljuk őket a szervezetünk számára. Miért jó? Az áztatás során...
Nagyanyáink még tudták - diófélék áztatása 2017-08-31 17:51:44
Nagyanyáink még tudták: a dióféléket felhasználás előtt mindig be kell áztatni! Így aktiválod a szervezeted számára. A babról és a lencséről mindenki tudja, hogy be kell áztatni. Áztatjuk a mazsolát is, mielőtt bekeverjük az ételbe. Ugyanígy be kell áztatni a héjas olajos magvakat, mert ezzel lényegében aktiváljuk őket a szervezetünk számára. Miért jó? Az áztatás so...
Nagyanyáink még tudták: a dióféléket felhasználás előtt 2017-02-18 21:25:51
Nagyanyáink még tudták: a dióféléket felhasználás előtt mindig be kell áztatni! Így aktiválod a szervezeted számára. A babról és a lencséről mindenki tudja, hogy be kell áztatni. Áztatjuk a mazsolát is, mielőtt bekeverjük az ételbe. Ugyanígy be kell áztatni a héjas olajos magvakat, mert ezzel lényegében aktiváljuk őket a szervezetünk számára. Miért jó?[/b...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.