Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533559 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 190
Előző Következő
Apró zserbó recept 2018-12-08 12:10:01
Hozzávalók: Tésztához: 30 dkg liszt 1 csipet só 15 dkg porcukor 1 tasak vaníliás cukor 20 dkg margarin Töltelékhez: 7 dkg darált dió 2 púpos ek Extra Jam (sárgabaracklekvár) Tetejére: 5 dkg étcsokoládé 1 tk olaj Elkészítése: A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és hozzáadjuk a margarint. Gyors mozdul...
FLÓDNI - Karácsonyra 2018-11-03 16:00:59
FLÓDNI - Karácsonyra Hozzávalók: Tészta: 25 dkg sima liszt, 25 dkg rétesliszt, 25 dkg vaj (vagy 15 dkg vaj, 10 dkg zsír), 10 dkg porcukor, 3 tojássárga, 1 dl fehérbor, 1 mk. sütőpor, csipet só Almás töltelék: 80 dkg alma, 2 ek. méz, 1 citrom leve, 1 mk. fa...
Knédli 2018-04-05 14:33:31
Recept: 25 dkg finomliszt 25 dkg rétesliszt 1 dl langyos tej 2 dkg élesztő 1 tojás 1,5 dl langyos víz 1 tk só 2 ek olaj Az élesztőt a tejben a cukorral elkeverem, 15 percre magára hagyom, hogy felfusson. A lisztet mélyebb tálba szitálom, hozzákeverem a sót, a tojást, a felfuttatott élesztőt, és szép hólyagosra dagasztom. Egy tálat olajjal kikenek, beleteszem a tész...
Tallóztam 2018-02-23 13:13:37
Finom, omlós sajtosrúd I. (élesztős változat) Hozzávalók: 35 dkg liszt, 15 dkg rétesliszt, 1 kocka Liga margarin, 10 dkg teavaj, 2,5 dkg élesztő, 1 kis pohár tejföl, 1 csapott ek. só, 1 tojás, 5-6 dkg reszelt sajt Elkészítés módja: A tejfölt és az élesztőt simára keverem, félreteszem. A kétféle lisztet a margarinnal és a vajjal elmorzsolom, beleteszem a tojás sár...
Finom, omlós sajtosrúd 2018-02-21 13:25:05
I. (élesztős változat) Hozzávalók: 35 dkg liszt, 15 dkg rétesliszt, 1 kocka Liga margarin, 10 dkg teavaj, 2,5 dkg élesztő, 1 kis pohár tejföl, 1 csapott ek. só, 1 tojás, 5-6 dkg reszelt sajt Elkészítés módja: A tejfölt és az élesztőt simára keverem, félreteszem. A kétféle lisztet a margarinnal és a vajjal elmorzsolom, beleteszem a tojás sárgáját, a tejfölös élesztőt, a sót. Mi...
Mákos- krémes 2018-01-25 18:10:06
Hozzávalók : Tésztához: 20 dkg Liszt 16 dkg Ráma 1 tojássárgája csipet só 3 evőkanál langyos víz Töltelékhez: 6 tojás 20 dkg porcukor 15 dkg darált mák 3 evőkanál holland kakaópor 1 csomag sütőpor Krémhez: 5 dl tej 2 csomag tejszín ízű pudingpor 15 dkg Ráma 15 dkg porcukor Tetejére porcukor A tészta hozzávalóit összedolgozzuk,...
🍒 Meggyes- mákos pite 🍒 2018-01-25 14:42:59
Hozzávalók: Tésztához: - 30 dkg liszt - 20 dkg Ráma - 2 evőkanál porcukor - csipet só - fél csomag sütőpor - 1 evőkanál tejföl - 2 tojás sárgája A lisztben elkeverjük a sót, porcukrot, sütőport, majd elmorzsoljuk benne a margarint és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. 2 részre osztjuk, fél órára folpackba csomagolva hűtőbe tesszük. Addig elkészítjük a mák és a...
Karácsonyi receptek 2017-12-12 10:23:28
Mogyorós habkarikák 5 tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd 25 deka porcukorral, fél csomag vaníliás cukorral és 10 deka őrölt pörkölt mogyoróval összekeverjük. A habot nyomózsákba tesszük és csillagosan vágott szájnyíláson keresztül viasszal kent sütőbádogra koszorúkat nyomunk belőle. A habkarikákat lassú, egyenletes tűznél szárítjuk. Csokoládés karácsonyfadísz 3 tojásf...
Piskótás meggyes linzer 2017-12-05 15:47:21
Hozzávalók: Tészta: 25 liszt 15 dkg vaj 6 dkg porcukor 1 citrom reszelt héja 1 tojás csipet só 1 kk sütőpor kekszmorzsa - a szóráshoz Piskóta : 4 tojás 18 dkg cukor 40 dkg fagyasztott meggy 1 tk őrölt fahéj 10 dkg liszt Elkészítése: A tésztához összeszitáljuk a száraz hozzávalókat, hozzáadju...
Túrós szilvás tarte 2017-10-07 18:20:44
Ha már unjuk a szilvás lepényt... A pitetészta (pâte brisée) hozzávalói: 180 g vaj 20 g cukor 250 g liszt 1 tojás csipet só 1 ek víz A töltelék hozzávalói: kb 400 g szilva 250 g tehéntúró 1 citrom reszelt héja 3-4 ek barna nádcukor őrölt fahéj 1 ek vanília esszencia A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrom, kis gombócot formázok belőle és folpack fóliába c...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.