Előző
Következő
|
Benke Laci bácsi féle halászlé |
2010-10-09 13:42:23 |
Hozzávalók: 1,5 vegyes hal 2,5 ponty 300 g vöröshagyma 100 g zöldpaprika 2-3 db erős csöves paprika 50 g fűszerpaprika 30-40 g só Bajai halászléhez: 250 g gyufatészta. Elkészítés: Természetesen az sem mindegy, hogy milyen a bogrács, magyaros, vagy szűkülő szájú, törökös stílusú, vas, vagy zománcozott. Na és hogyan tüzelünk alá? Lesz alaplé főzve, vagy sem,... |
Halászlé |
2010-10-07 18:59:12 |
"Mióta az ember ismeri az edényt, azóta főzi a halat, akár cserépben, akár lábas edényben, vagy bográcsban. Mai formájában mégis csak az 1850-es évek óta készül. Hazánkban másként készítik a Duna mentén, a Tisza mentén, a Balatonon, sőt, még tájegységenként is. Mindenhol a sajátjára esküszik mindenki. Ami közös, hogy mindenhol tűzforrón, tűzpirosan, és enyhén csípősen tálalják,... |
Csuka receptek |
2009-07-27 15:13:43 |
Hideg csuka Hozzávalók: Főtt csuka 600 g francia saláta 500 g tojás 2 db halaszpik 300 g petrezselvemzöldje 4 csomó lazac 20 g tartármártás 5 dl. 10 adag. Elkészítés: A főzőlevében tárolt főtt csukafilét lesózzuk, bőrét lehúzzuk, éles késsel, fűrészelő mozdulatokkal felszeleteljük. Előhűtött üveg- vagy műanyag tálon franciasaláta-talpazatra helyezzük... |
Meggyes csokoládéhalom |
2007-06-12 13:28:33 |
Meggyes csokoládéhalom Hozzávalók: Tészta-alap: 10 db kisütött linzerkarika 400 g baracklekvár Piskóta alap: 500 g tojás 200 g víz 400 g cukor 300 g liszt 300 g Martin Braun Bisquick 200 g étolaj 1 db 1,5 cm magas vajas pis... |
Előző
Következő
|
|