Regisztráció  Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4340904 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 5626
Előző Következő
Itt a medvehagyma! 2018-04-22 01:44:30
Itt a medvehagyma! A végsőkig lecsupaszított piacon végre megjelenik a tavasz első hírnöke: a medvehagyma (allium ursinum). A magyar gasztronómiába pár éve berobbant növény töretlen népszerűségét talán épp ez a pionír szerep okozza. Friss, zamatos, tele az ébredő erdő, az erőre kapó tavasz illatával. Ízre a fokhagyma és a snidling ügyes keveréke. Lehet belőle levest kész...
Toszkán csirkeragu 2018-04-20 21:28:19
Hozzávalók: 30 dkg csirkemellfilé 15 dkg csiperkegomba szeletelve 6 db koktélparadicsom 1 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín) só 1 db vöröshagyma 1 kk oregano 1 kevés őrölt bors, 1 tk zúzott fokhagyma paradicsompüré 4 ek olaj 1 ek étkezési keményítő 1 kk citromlé 1 tk fűszerpaprika Elkészítése: A hagy...
Krémes gombaleves 2018-04-19 23:40:19
Krémes gombaleves Hozzávalók 20 dkg csiperkegomba 1 db sárgarépa 1 db petrezselyemgyökér olaj só 1 csomag erdei gombakrémlevespor 3 ek aprított petrezselyemzöld 1 db csilipaprika tejföl Elkészítés A gombát, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk és felaprítjuk. A lábasba olajat öntünk, és megdinszte...
Szobanövények táplálása 2018-04-19 17:23:19
Talán nem túlzás azt állítani, hogy a virágok bolygónk legékesebb díszei. Valószínűleg ez lehet az oka annak, hogy az emberek nemcsak a kertekben, de otthonukban is nevelnek virágokat. Kelleme...
Konyhatechnikai eljárások 2018-04-17 21:26:09
Főzés:A nyers előkészített anyagokat folyadékban való forralását jelenti. Mindig bő folyadékban történik. Ha a hosszan tartó főzés során az étel alatt lévő folyadék elfő, mindig forró vízzel, de apránként, kis adagokban pótoljuk. Semmit nem szabad túlfőzni. Párolás: Az ételre csak annyi folyadékot szabad ráönteni, hogy ne éghessen le, tehát nagyon rövid lében kezdjük meg a ny...
Fortélyok, ötletek 2018-04-17 21:25:27
Ha elsóztuk a levest vagy a főzeléket, néhány evőkanál tejjel vagy tejföllel enyhíthetjük a sós ízt. Másik megoldás szerint tegyünk bele egy nagy burgonyát, forraljuk néhány percig, majd vegyük ki belőle. Ha az étel alja odaégett, csak úgy lehet megmenteni, ha felkeverés nélkül átöntjük egy másik edénybe, majd 1 dl forró tejet hozzáöntve, most már alaposan összekeverjük és felf...
Azálea - a virágról 2018-04-15 12:45:37
AZÁLEA • Azálea szinte már egész évben kapható a virágboltokban és kertészeti áruházakban. Gondozása nem egyszerű, de megéri, hiszen egy virágzó azálea látványa kárpótol minket a fáradságért cserébe. Az azálea latin neve: Rododendron -hibridek. Igen a név sok olvasónknak lehet ismerős, hiszen a kerti rododendron és a szobai azálea közeli rokonok, csak némi nem...
A Márai – Gundel palacsinta sikertörténete 2018-04-14 20:04:14
Ha azt mondjuk Gundel palacsinta, akkor mindenki tudja miről van szó. De nem biztos, hogy a története is köztudott. Így hát járjunk utána. A történet 1857-ben kezdődött, amikor a 13 éves Johann Adam Michael Gundel, egy bajor pékmester fia harminc márkával a zsebében felkerekedett, hogy szerencsét próbáljon Budapesten. A sikeréhez vezető úthoz végigjárta a szakma összes lép...
Tejföl helyett! Totu krém-tejföl elkészítése házilag 2018-04-13 08:50:32
Tejföl helyett! Totu krém-tejföl elkészítése házilag : 6db tojásfehérje 1-2 citrom só zsír A forrásban lévő vízbe rakok egy k.kanálnyi sót és egy fél citrom levét. Tojásfehérjét kissé felverem pici sóval,fél vagy 1 citrom levével. Lehet kóstolni Majd ha forr a víz belecsurgatom az enyhén felvert tojásfehérjét. Kb. 3 percig forraljuk újra forrástól számítva. Óvatosan...
Paradicsomos gnocchi sütőben sütve 2018-04-12 23:40:52
Paradicsomos gnocchi sütőben sütve Hozzávalók 1 fej hagyma 1 ek olívaolaj 45 dkg passzírozott paradicsom 10 db bazsalikomlevél só bors 50 dkg gnocchi (házi vagy hűtőpultból) 15 dkg mozzarella 6,5 dkg parmezán Elkészítés A hagymát megtisztítjuk, majd egészben a lábasban felhevített olívaolajra tesszük, és körbefor...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, XFREE, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza,

© 2002-2016 TVN.HU Kft.