Az időskori betegségeket is csökkenti a zöldbab |
2024-04-09 22:21:34 |
A zöldbab nem kerül fókuszba, azonban amilyen csendben meghúzódik a háttérben, olyannyira tömve van tápanyagokkal, azaz vitaminokkal és ásványi anyagokkal, és olyannyira hasznos a szervezetünk számára. Hiszen még az időskori betegségek kialakulásának esélyét is csökkenti, ame... |
A tápanyagokban gazdag moringa |
2024-04-05 23:10:31 |
A moringa őshazája Ázsiában, Afrikában és Dél-Amerikában található. Rendkívül gazdag tápanyagokban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Gazdag forrása az A-, a C-, a B1-, a B2-, a B3- és a B6-vitaminnak, illetve bővelkedik folátban, magnéziumban, vasban, kalciumban, foszforban és cinkben is. A moringa levelei 18 féle aminosavat tartalmaznak, amelyek a fehérjék építőkövei, ezek... |
Testünk méregtelenítése kardamommal |
2024-04-03 21:55:37 |
Testünk méregtelenítése kardamommal / turmixital gránátalmával, naranccsal és kardamommal Indiában sokféle fűszernövényt használnak az emberek. Az egyik leggyakrabban használt fűszer a kurkuma, a másik pedig a kardamom. A kardamon legfőképpen A- és C-vitaminban, illetve vasban, magnéziumban, mangánban, rézben, káliumban, kalciumban, cinkben és foszforban bővelkedik. Mire is jó... |
Zöldségek magas fehérjetartalommal |
2024-03-22 22:50:58 |
Sokan azt gondolják, hogy csak az állati eredetű táplálékok tudják ellátni a szervezetet létfontosságú aminosavakkal. Ez nem éppen így van, hiszen a zöldségek is képesek erre. Nem mellesleg tele vannak egészséges fehérjékkel, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és mikrotápanyagokkal. A nagy mennyiségű állati termékek fogyasztása nem javasolt, több ok miatt sem. Eltömítik az artéri... |
A burgonya egészségre gyakorolt hatásai |
2024-03-05 21:19:01 |
Az egyik leggyakoribb élelmiszer a világon nem más, mint a burgonya. Ez a táplálék az egész világon nagyon népszerű, és háború idején is gyakran csak ezt fogyasztották az emberek. Nem pusztán azért, mert többek között ez a táplálék volt elérhető, hanem azért is, mivel sok oly... |
Quinoa- cukorbetegség kockázatának csökkentése |
2024-02-08 22:49:00 |
A cukorbetegség kockázatainak csökkentése is quinoával - quinoasaláta egyszerűen A quiona rendkívül gazdag antioxidánsokban, ásványi anyagokban és vitaminokban. Többféle quinoa létezik, például fehér, vörös és fekete. A fehéret fogyasztják a legtöbben, de ízben nem igazán... |
A rostokban gazdag alma egészségre gyakorolt hatása |
2024-01-25 22:27:48 |
Az alma az egyik legnépszerűbb gyümölcs az emberek körében, nagyon sokan kedvelik. A finom és ropogós alma fitonutriensekben és antioxidánsokban bővelkedik, így aktívan hozzájárul az optimális egészség fenntartásához. Az alma már csak azért is olyan egészséges és azért is... |
Sóska - az immunerősítő gyógynövény |
2024-01-20 22:39:02 |
A keserűfűfélék családjába tartozó, évelő, lágyszárú növény. Magja apró, ennek ellenére csírázóképességét 3-4 évig megtartja. Levelei vastagok, nyíl alakúak, szélük ép, az alsók hosszú, a felsők rövid nyelűek vagy nyél nélküliek. Virágai laza bugavirágzatban állnak. Népi e... |
A karfiol jót tesz az agy működésének |
2023-12-11 00:07:27 |
A karfiol jót tesz az agy működésének - köményes-csicseriborsós karfiolsaláta-recepttel Hazánkban nagyon sokan kedvelik a karfiolt, amely a keresztesvirágú zöldségek családjába tartozik és mint ilyen, roppant egészséges is. A karfiol Ázsiában őshonos, majd egész Európáb... |
A túró |
2023-11-13 05:56:16 |
Egyes táplálékok nagyon jót tesznek az egészségünknek. Ebbe a kategóriába tartozik a túró, amelyet nagyon sokan szeretnek és előszeretettel fogyasztanak. A túró elsősorban magas tápanyagtartalmának köszönheti áldásos hatásait. Nagyon sok kalciumot tartalmaz, de megtalálhatók benne a B-komplex vitaminok és az A-vitamin is. A kalcium fokozza a csontok szilárdságát és megakadál... |
|