Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4382978 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 76
Előző Következő
Szilveszteri puncs 2017-12-31 22:38:21
Szilveszteri puncs Hozzávalók: 25 dkg barna kockacukor 1,5 dl jó minőségű, legalább 60%-os barna rum 5 dl testesebb fehérbor 2,5 dl erős gyümölcstea 1 narancs 1 citrom 25 dkg vegyes déligyümölcs /datolya, füge, licsi, narancs stb./ kimagvalva, feldarabolva Elkészítés: Tűzálló tál aljára tesszük a gyümölcsöket, majd leöntjük a forró borral. A tál tetejére...
Színes lencsesaláta 2017-12-31 21:47:52
Színes lencsesaláta galéria megnyitása Hozzávalók: 30 dkg lencse 10 dkg vöröslencse 20 dkg fagyasztott vegyes zöldség 1 fej lilahagyma 2 db babérlevél 2 db citrom leve 1 evőkanál olívaolaj só törött bors cukor Elkészítés: A 30 dkg lencsét előző este beáztatom. Másnap leszűröm, és annyi sós, babérleveles vízben teszem fel főni, amennyi éppen ellepi. Amikor megpu...
Fügelekvár friss fügéből 2015-09-29 21:33:41
Fügelekvár friss fügéből Hozzávalók: 2 kg érett füge 2 kg cukor 1 citrom leve 2 db citrom felszeletelve ízesítéshez fahéj és gyömbér Elkészítés: A cukorral, citromlével és annyi vízzel, ami ellepi a cukrot szirupot főzünk. Amikor a cukor elolvadt, beletesszük a meghámozott és félbevágott fügéket és a citromszeleteket, sűrűsödésig főzzük, ez k...
Nyári gyümölcsös pite 2015-08-27 21:36:55
Nyári gyümölcsös pite Hozzávalók: 50 dkg liszt 12 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor 1 csomag sütőpor 25 dkg margarin 2 tojás 1 dl tejföl csipet só A töltelékhez: kivi, meggy, cseresznye, füge stb. ízlésünknek és a szezonnak megfelelően cukor fahéj búzacsíra lekvár A tálaláshoz: porcukor...
Sárgabarackleves II. 2015-08-02 22:01:31
Sárgabarackleves II. Hozzávalók: 1,5 kg sárgabarack citromlé narancslé 6 dl tejszín cukor ízlés szerint fahéj tejszínhab 3 dkg mandulaszirom Elkészítés: A keményebb sárgabarackokat megmossuk, meghámozzuk, kimagvaljuk, kockákra vágjuk. A barackokat cukorral és annyi vízzel, amennyi ujjnyira ellepi feltesszük főni. Ízesítjük a na...
Borász pecsenyéje 2015-07-22 23:06:21
Borász pecsenyéje Hozzávalók: 60 dkg sertésszűz só bors mustár 3 evőkanál olaj 2 evőkanál vaj 2 dl must vagy fehérbor 1 fürt muskotályos szőlő Elkészítés: A húst felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, mustárral megkenjük, és legalább 1 órát pihentetjük. Serpenyőben felforrósítunk kevés olajat, amiben a hússzeletek minden oldalát...
Rántott tökhasábok 2015-07-17 23:16:58
Rántott tökhasábok Hozzávalók: 1-1,5 kg-os spárgatök 1/2 citrom leve só 1-2 db tojás zsemlemorzsa liszt olaj a sütéshez Elkészítés: A tököt megtisztítjuk, lehámozzuk, hosszában kettévágjuk, és egy evőkanál segítségével mindkét feléből kikaparjuk a magvakat a magházzal együtt. Hasábokra (10 cm x 1,5 cm) vágjuk, citromos vagy gyengén...
Tejfölben sült gombás újburgonya 2015-07-07 23:54:23
Tejfölben sült gombás újburgonya Hozzávalók: 1 kg újkrumpli 30 dkg gomba /pl. csiperke/ 3 dl tejföl só bors pirospaprika vaj 4-5 szál újhagyma 5-10 dkg füstölt sajt petrezselyemzöld zsálya és rozmaringlevél vöröshagyma Elkészítés: Az apróbb burgonyát sós vízbe rakjuk, kissé áztatjuk, majd a külsőhéját lekapa...
Mézes bodzaleves habgaluskával 2015-07-04 13:03:13
Mézes bodzaleves habgaluskával Hozzávalók: 6 dl víz 5-10 db tenyérnyi bodzavirág 5-6 evőkanál méz 1-1,5 dl bodzaszörp vagy bodzaszirup 2 dl tejszín 1 csomag vaníliás pudingpor 2 tojássárga 1/2 citrom csipet só mazsola A habgaluskához: 2 tojásfehérje 1 teáskanál méz Elkészítés: A 6 dl vízbe tesszük a fel...
Magyaros tökfőzelék II. 2015-06-17 22:23:28
Magyaros tökfőzelék II. Hozzávalók: 1 kg gyalult tök 4 dkg zsír 1 közepes fej vöröshagyma 1 db zöldpaprika 1 db paradicsom 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika 2 dl tejföl 1 kávéskanál liszt só ecet kapor 1 teáskanál cukor Elkészítés: A gyalult tököt besózzuk, meglocsoljuk egy kevés ecettel, majd kb. fél órát ál...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2019 TVN.HU Kft.