Regisztráció  Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4259698 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 58010
Előző Következő
Babits Mihály – [Nem merek közétek jönni...] 2017-07-28 15:56:43
Babits Mihály - [Nem merek közétek jönni...] Nem merek közétek jönni, régi társak! Kit vártok? Nem vagyok már az akit vártok. Az már régen meghalt. Megfojtotta lassan a napok özönje; s aki helyette ma, ha jöhetne, jönne, tán úgy néznétek rá, mint egy idegenre ki jöttével megcsalt. Idegen léptekkel és meg-megbotolva jönne mintha fáradt...
Citrom fagylalt, ami életet ment 2017-07-28 13:08:23
Ez a fagyi volt az idei nyár nagy favoritja. Debütálásakor gyakorlatilag megmentette a férjem életét, aki 40 fokos hőségben, hosszú városban autózás után érkezett haza, és amikor a ház előtt kiszállt a kocsiból, már akkor láttam, hogy a fagyigép a lehető legjobbkor végzett a feladatával. Úgyhogy mire ő felért az emeletre, én már kiadagoltam a fagylaltot, ő pedig hálásan kanalazta...
Kajtorné Gitka 2017-07-28 10:35:13
Szia, szia! Szeretettel üdvözöllek! Még mindig élvezem a csodálatos friss levegőt! Jó reggelt, kellemes, szép napot kívánok! Puszi, Gita. ...
Spenótos töltött gomba diós tésztával 2017-07-27 23:04:38
Spenótos töltött gomba diós tésztával Hozzávalók 12 fej csiperkegomba (nagy, tölteni való) 15 dkg friss spenót 5 dkg zsírszegény túró 2 gerezd fokhagyma 1 ek reszelt parmezán sajt 1 tk vaj 40 dkg penne 1,5 dl főzőtejszín 5 dkg sajtkrém 6 dkg dió só bors Elkészítés A spenótot feldaraboljuk, majd a v...
Eperkrémes palacsinta (paleo) 2017-07-27 23:02:18
Eperkrémes palacsinta (paleo) Hozzávalók A palacsintához: 15 dkg gesztenyeliszt 5 dkg kókuszliszt 4 dl szénsavas víz 1 dl kókuszkrém 4 ek kókuszolaj 4 db tojás só Az eperkrémhez: 1 doboz kókusztejszín (165 ml) 4 szem eper a krémbe 4-5 szem a díszítéshez 1 ek négyszeres édesítő (vagy 3 ek eritrit) késhegy...
Klasszikus borsóleves 2017-07-27 22:54:33
Klasszikus borsóleves Hozzávalók 50 dkg fejtett, friss zöldborsó 1 db nagyobb répa 1 db petrezselyemgyökér 1 nagy fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 2 db babérlevél 1 csapott ek pirospaprika 1 nagy csokor petrezselyemzöld 2 ek olaj só frissen őrölt bors Elkészítés A hagymát megtisztítjuk, majd felkocká...
Ellen Nitt: Otthont adsz 2017-07-27 19:01:44
Ellen Nitt: OTTHONT ADSZ "Amint az ajtón benyitok, kezemnek otthont adsz a tiédben. Befogadod, mint csavargót a házba, ott vacok várja, tűzhely, vacsora, nincs lárma, nincs tülekvés. A lélek felbátorodva kioldja átázott cipőjét, vizes harisnyáját kötélre dobja, aranyfényű teát tesznek elébe, illatos málnaízzel, vágnak mellé, amennyi jólesik, a friss kenyérből....
Tájak és ízek - Utazás Palócföldre 2017-07-27 18:55:11
Az ízes palóc tájszólást beszélők otthona ma elsősorban Nógrád megye . A vidék fő látványossága az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított Hollókő . Napjainkban a tájegységhez kapcsolódó talán legismertebb étel a palóc - leves , bár ennek tulajdonképpen nem sok köze van a palócokhoz , sokkal inkább Mikszáth Kálmán ( 1847 -1910) nevéhez fűződik . A híres Gun...
Pogány áldozati emlék a Szent Lászlót ábrázoló freskók alatt 2017-07-27 16:23:22
Egy vaskos falú, sok érdekességet rejtő erődtemplom őrzi a Szilicei-fennsíkot, a csodálatos helyen fekvő falut, s mint tyúkanyó köré a csibéi, úgy bújnak a házak az erődtemplomhoz. Az ezredforduló táján átfogó régészeti és művészettörténeti feltárást, majd restaurálást végeztek a mai református templomban. Az egyik legmeglepőbb lelet egy, az épület korai szentélyrészében, egy a...
Tó és patak 2017-07-27 15:25:42
TÓ ÉS PATAK Zöld fák közt szunnyadt egy kis kerti tó. Redőtlen, síma tükrén minden ág, Minden levélke, mely fölötte lengett, Lerajzolódott szépen és híven, - Az égből is egy fénylő, kék darab. Körötte langyos, mozdulatlan árnyban, Halavány íriszek és nefelejcsek, Kacér pillangók s zengő madarak; Odább egy csónak, melyen olykor-olykor Szerelmes pár vagy dévaj társaság...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, XFREE, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza,

© 2002-2016 TVN.HU Kft.