Előző
Következő
|
Zöldbableves, krumplileves - ahány ház, annyi szokás |
2016-01-18 08:41:13 |
Bereznai Zsuzsanna: Levesek, mártások és főzelékek az alföldi sváb paraszti és polgári konyhán ZÖLDBABLEVES A hajósi parasztcsaládokban a zöldbableves (griana Baunasuppa) legtöbb háznál úgy készült, hogy a zsíron először hagymát dinsztöltek, majd ezután tették bele a felszeletelt babot, s kavargatva párolták, ha a zsír elfőtt, egy kis vizet öntöttek alá, hogy a gőzben, fedő... |
fluta |
2014-11-02 22:07:23 |
Krumplis tacskedli vagy fluta Hozzávalók: 1 kg liszt 20-25 dkg krumpli 5 dkg élesztő 3 egész tojás csipet só ha édeset készítünk 2-3 evőkanál cukor olaj a sütéshez Elkészítés A krumplit héjában megfőzzük. Miután kihűlt, a héját lehúzzuk, és burgonyanyomón áttörjük. Az élesztőt kevés langyo... |
Fluta |
2014-01-09 14:23:41 |
Recept: Zsuzsamama főzőoldala (Mifelénk így hívták) Negyed kg tört burgonya, 1 tojás, Liszt, amennyit felvesz, Só, bors Tejföl A tört burgonyát a tojással, sóval, borssal, liszttel összedolgozzuk. Nem baj, ha kicsit ragad. Majd lisztes kézzel golyókat formálunk belőle, és a tenyerünkben ellapítjuk. Nem túl sok, forró zsiradékban mindkét oldalát pirosra sütjük. Tejföll... |
Fluta recept |
2012-10-15 13:55:14 |
Hozzávalók: 50 dkg burgonya 30 dkg liszt 2 db tojás olaj só Elkészítés: A megtisztított burgonyát megfőzzük sós vízben. Miután megfőtt a burgonya, átpasszírozzuk burgonyanyomón és hagyjuk kissé kihűlni, mert ha meleg a burgonyánk sok lisztet szív magába. Amikor kihűlt kissé belekeverjük a lisztet, csipetnyi sót és beletesszük a 2 tojást, majd lágy tésztává gyúrjuk.... |
Főtt-sült fluta, avagy krumpli |
2011-05-18 15:21:19 |
Főtt-sült fluta, avagy krumplipogácsa Hozzávalók: -1kg krumpli -Ízlés szerint só -Liszt -olaj Elkészítés: A krumplit sós vízben megfőzöm. Ha megfőtt összenyomom krumplinyomón. Még forrón adok hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz, higy nyújtható legyen. Lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra kinyújtom. Nagyobb pogácsa-szaggatóval, vagy bögrével kis... |
Burgonyás, soknevű receptje |
2011-03-25 12:12:44 |
Margit receptje Nyers krumplit lereszelsz, tojást, lisztet, sót, fekete borsot, esetleg hagymát, fokhagymát hozzáteszel, és bő olajban kis lepényeket sütsz belőle. Én teszek bele a reszelékbe 1 tejfölt, és kis pirospaprikát(úgy nem lesz olyan sápadt) Tejföllel a legjobb, amibe reszelt fokhagymát teszek. A gyerekeim sokszor ezt kérik, még palacsinta helyett is!! A legé... |
Burgonyás fluta |
2011-03-14 06:20:46 |
Egy alföldi finomság, amit az egész család imádni fog. Hozzávalók: 80 dkg tisztított burgonya só 25 dkg liszt 2 tojás 1 kis üveg baracklekvár 5 dl zsír (olaj) a sütéshez fahéjas porcukor A tálaláshoz: friss menta Elkészítés: A tisztított burgonyát kisebb darabokra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, forrón összetörjük, tálba tesszük és kihűtjük. E... |
Előző
Következő
|
|