Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4447158 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 143
Előző Következő
Lupeol tartalmú növények gyógyhatásai 2020-11-10 22:08:12
Naponta átlagosan 250 mg-ot fogyasztunk el triterpénekből. A triterpének a fitoszterolok, azaz a növényi szteroidok csoportjába tartozó vegyületek, melyeket a növényi olajokban, gabonafélékben, különféle zöldségekben és gyümölcsökben találunk meg. A 21. században kerülte...
B9 vitamin hiányról 2020-09-09 22:34:43
Mi történik, ha nincs elegendő B9-vitamin a szervezetünkben? A szervezetünknek mindenféle tápanyagra, vitaminra és ásványi anyagra szüksége van. Az egyik vitamin, amely nélkülözhetetlen a szervezetünk működéséhez, a B9-vitamin. Leginkább a zöld leveles zöldségekben található meg nagy mennyiségben. Miért fogyasszuk rendszeresen ezeket a zöldségeket? Miért ügyeljünk a B9-vitamin...
Tápanyagok az egészséges csontért 2020-09-02 22:56:52
A csont egy élő szövet és strukturális szerepet tölt be a szervezetben. A csont ásványi anyagokkal, különösen kalciummal és foszforral erősített fehérjemátrixból áll. A csonttömeg mindössze a húszas évek elejéig növekszik, ekkor érjük el a csonttömeg csúcsát. Ezután egy stagnáló időszak következik, majd negyvenéves kortól a csontvesztés meghaladja a csontképzést, és a csonttömeg f...
Tápanyagok az egészséges csontért 2020-05-19 18:38:43
A csont egy élő szövet és strukturális szerepet tölt be a szervezetben. A csont ásványi anyagokkal, különösen kalciummal és foszforral erősített fehérjemátrixból áll. A csonttömeg mindössze a húszas évek elejéig növekszik, ekkor érjük el a csonttömeg csúcsát. Ezután egy stagnáló időszak következik, majd negyvenéves kortól a csontvesztés meghaladja a csontképzést, és a csonttömeg f...
Tápanyagok az egészséges csontért 2020-05-13 23:27:47
A csont egy élő szövet és strukturális szerepet tölt be a szervezetben. A csont ásványi anyagokkal, különösen kalciummal és foszforral erősített fehérjemátrixból áll. A csonttömeg mindössze a húszas évek elejéig növekszik, ekkor érjük el a csonttömeg csúcsát. Ezután egy stagnáló időszak következik, majd negyvenéves kortól a csontvesztés meghaladja a csontképzést, és a csonttömeg f...
Az ízületi gyulladás fellángolása 2020-05-03 01:01:01
Az ízületi gyulladás leginkább idősebb korban jellemző. Sok esetben nem is kell rá semmilyen gyógyszert szedni. Elegendő csak betartani némi szabályt az étkezésben, ugyanis az ízületi gyulladás könnyedén fellángolhat, ha olyan táplálékokat fogyasztunk, amelyek újra és újra előhozzák a tüneteket. A tejterméket mindenképpen kerülni szükséges, mivel a benne lévő fehérjék nagyban f...
Az ízületi gyulladás fellángolása 2020-04-22 22:34:39
Az ízületi gyulladás leginkább idősebb korban jellemző. Sok esetben nem is kell rá semmilyen gyógyszert szedni. Elegendő csak betartani némi szabályt az étkezésben, ugyanis az ízületi gyulladás könnyedén fellángolhat, ha olyan táplálékokat fogyasztunk, amelyek újra és újra előhozzák a tüneteket. A tejterméket mindenképpen kerülni szükséges, mivel a benne lévő fehérjék nagyban f...
A helyes étrend kialakítása időskorban 2020-04-21 20:36:56
A helyes és egészséges táplálkozással nagyon sok betegséget megelőzhetünk. Ezért érdemes lenne nem idősebb korban, hanem minél hamarabb törekedni a helyes étrend kialakítására. De mit is jelent egészségesen táplálkozni? Idősebb embereknél elsősorban a meglévő betegségekre kell koncentrálni és a táplálkozást e szerint kialakítani. Ebben a szakorvos nagyon sok segítséget tud nyújtan...
A test némán is árulkodik a vitaminhiányról 2020-04-08 22:27:57
A testünk folyamatosan információt közöl velük. Így könnyen megtudhatjuk, hogy milyen az egészségi állapotunk, mikor érdemes betegségre gyanakodni, vagy szenvedünk-e valamilyen tápanyaghiányban. A fejbőr korpásodásának sok oka lehet, de a leggyakoribb az, hogy hiányzik valamilyen tápanyag a szervezetünk számára. Általában az egészséges zsírsavhiányt jelzi. Az esszenciális zsírs...
A petrezselyem története és gyógyhatásai 2020-02-08 23:55:42
Ízesítőképessége miatt a petrezselyem a magyar konyha nélkülözhetetlen zöldségei közé tartozik. A jó húslevesnek fontos kelléke a petrezselyemgyökér és annak a lombja is. A helytelenül fehérrépának és gyökérnek is nevezett petrezselyem a zellerfélék családjába tartozó, kb...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2021 TVN.HU Kft.