Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533472 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 27
Előző Következő
Barangolás Magyar Tájakon.Felsőszölnök 2018-06-04 20:09:40
Felsőszölnök hazánk legnyugatibb települése . Vas megyében,az Osztrák-Magyar-Szlovén határ találkozási pontjánál helyezkedik el. A falu lakói 90%-ban vendek.(magyarországi szlovének) A falut tíz domb öleli körül.A legmagasabb az Ezüst-hegy 404m, Azért is választottam ennek a falunak bemutatását,mert összefügg a trianoni döntéssel. 1922-ben a trianoni döntés után,a falu kö...
Mit kell tudni a gombákról? 2016-02-06 16:43:49
Mit kell tudni a gombáról: - Az erdőben szedett, jól megvizsgált gombát lehetőleg a szedés napján fogyasszuk el. - Mindig vesszőkosárba, papírzacskóba gyűjtsük mert műanyag dobozban, zacskóban befülled és tönkremegy. - Csak fiatal, egészséges gombákat szedjünk le....
Adalékok egy Moldvai Csángó falu népi növényismeretéhez 2014-01-08 09:59:10
Szerző: Benedek H. Erika Forrás A dolgozatban egy Bakó megyei csángó falu, Csík (Ciucani) népi növényismeretéről közlök adatokat, a teljesség igénye nélkül. A falu Somoska és Felsőrekecsin közelében fekszik, távol esik a műutaktól, nehezen közelíthető meg. A közeli falvakkal földút köti össze, ez biztonságosan csak gyalogosan vagy szekérrel vehető igénybe. Tömegközlekedési esz...
Receptek 2011-01-27 17:54:48
Cserta menti kanászleves Hozzávalók: 2 közepes sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 2 k. zsír, 2 k. liszt, 3-4 galambgomba (galambica), ujjnyi füstölt szalonna, késhegynyi bors, 1 hagyma, só. Levesbetét: húsgombóc. A zöldséget, gombát apró kockákra vágjuk, a hagymát finomra reszeljük. Fele zsíron megpároljuk őket. Felöntjük 1,5 l vízzel, sózzuk, borsozzuk. Lassú tűznél főzzük. A m...
2010. VM rend. terv. gomba 2011-01-11 20:45:49
Erre vártunk: olvassátok figyelmesen, mert sok a változás. A vidékfejlesztési miniszter .../2010. (... ...) VM rendelete az étkezési célra forgalomba kerülő vadon termett gombák gyűjtésére, feldolgozására, forgalomba hozatalára vonatkozó minőségi, élelmiszerbiztonsági és ellenőrzési szabályokról Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvén...
Cs betűs receptek 2011-01-10 17:23:12
Csángó leves Hozzávalók: 1 libaaprólék, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, zöldpetrezselyem, 5 dkg zeller, 5 dkg búzadara, 4 főtt tojás, 10 dkg gomba, 2 paradicsom, só, pirospaprika, 3 tojássárgája. Elkészítése: A libaaprólékot 1 l vízben feltesszük főni, később hozzáadjuk a zöldségeket. Ha minden megpuhult, hozzátesszük a búzadarát, a felszeletelt gombát, a paradicsomot. Belek...
Hátszín erdei gombamártással 2010-12-03 12:33:09
Hátszín erdei gombamártással Hozzávalók: 75 dkg marha hátszín 15 dkg szárított erdei gombák (pl. rókagomba, vargánya, galambgomba, fekete trombitagomba...) 10 dkg szalonna ízlés szerint só ízlés szerint bors 1-2 dl vörösbor kevés liszt 2 ek olaj kevés vaj Elkészítése: A ma...
Konyhai Titkok a Gombáról 2010-10-06 21:52:58
Mit kell tudni a gombáról: - az erdőben szedett, jól megvizsgált gombát lehetőleg a szedés napján fogyasszuk el - mindig vesszőkosárba, papírzacskóba gyüjtsük mert műanyag dobozban, zacskóban befülled és tönkremegy - csak fiatal, egészséges gombákat szedjünk le - hűvös, szellős helyen is csak másnapig tárolhatjuk - az elkészitett gombás ételt még hűtőszekrényben se tároljuk...
Erdei gombás rizottó 2010-09-20 17:21:39
Erdei gombás rizottó /No Salty/ story Gyönyörűséges látvány fogadott szombaton a piacon: nagy kupacokban álló, különféle, finomabbnál-finomabb erdei gombák. Került a kosaramba galambgomba, vargánya, és rókagomba is. Ebből készült ebédre a vegyes erdei gombás rizottó, melyet a szokásától eltérően nem petrezselyemmel, hanem zsályával ízesítettem. hozzávalók 6 főre...
Gombák 2010-09-20 17:01:08
Gombák /Házipatika/ Galambgombák - ehetőtől a hánytatóig Russula nemzetség Vannak gombák, melyeknél - igaz, csak a gombaszakértők számára - a kóstolás a meghatározás bevett eszköze. Ilyenek a galambgombák. Megkapó színekben pompáznak, a fajok mintegy fele ehető, másik részük enyhén mérgező. Ismerjük meg! ...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.