Előző
Következő
|
NA HELLO, RÖFI! Vezérünk ismét szózatot intézett népéhez. |
2018-03-13 20:48:56 |
2018. március 12., hétfő NA HELLO, RÖFI! Vezérünk ismét szózatot intézett népéhez. Mint Nemzeti Harcimarci kifejtette, hogy bárkivel vállalja a csatát azért, hogy megvédje Magyarországot. Nomármost ennek legcélravezetőbb módja az lenne, ha felvenné a harcot elméje szörnyeivel, szedné rendesen a bogyóit és autogén tréning keretében naponta százszor elmondaná: Nem én vag... |
Birsalmás galamb becsinált... |
2011-12-08 06:47:47 |
Hozzávalók: 2 db fiatal galamb 2 db birsalma 2 db sárgarépa 2 db fehérrépa 1 db kisebb zeller 2 db burgonya 5 db gomba só babérlevél 1 db citrom 3 evőkanál liszt 2 dl tejföl A túrógombóchoz: 20 dkg túró 2 szál kapor 5 dkg liszt 1 db tojás só Elkészítés: A feldarabolt galambokat húslevesszerűen kb. 4 liter vízben feltesszük főni, fűszerezzük sóval, b... |
Falusi galambleves |
2010-10-07 17:22:58 |
"A galambnak, és az abból készült ételnek gyógyító hatást tulajdonítottak az emberek. Szülő anyáknak, legyengült, kórházból kijövőknek ezzel kedveskedtek a rokonok, hozzátartozók. Nemesi, főúri konyhákon az ételsorok kedvelt fogása volt. Ma már konyhakészen lehet kapni, és kinek-kinek ízlése szerint lehet készíteni. Ez az egyszerű falusi galambleves mégis rejt egy pár érdekes... |
Galambleves |
2010-07-13 07:02:36 |
Hozzávalók: * 2 db galamb * 2-3 db burgonya * 2 fej vöröshagyma * 1 nagy sárgarépa * 1 nagy fehérrépa * 2 dl tejföl * 1 db citrom * rozmaring * só * bors Elkészítés: A galambot feldaraboljuk, és a húsos részeket olajon pirítani kezdjük. A vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk, a galambhúshoz adjuk, majd sózzuk, borsozzuk.... |
Előző
Következő
|
|