Regisztráció  Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4395146 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 68
Előző Következő
Kiliti kolbászleves 2018-08-08 13:01:21
Hozzávalók: 50 dkg zöldborsó, 50 dkg zöldbab, 2 fej közepes vöröshagyma, 15 dkg füstölt szalonna, 25 dkg csípős kolbász, 25 dkg csemege kolbász, 2 teáskanál őrölt kömény, 1 teáskanál paprikakrém, 2 púpos teáskanál őrölt pirospaprika, 2 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt színes bors, 5 gerezd fokhagyma, 4 babérlevél, 1 teáskanál őrölt tárkony. A habaráshoz: 2 dl főzőtejszín, 2 dl tejf...
Eredeti somlói galuska 2018-08-08 12:44:29
Három piskótatésztát készítünk - simát, kakaósat és diósat -, laponként 6 tojásból. 6 tojássárgáját habosra keverünk 15 dkg kristálycukorral, a fehérjéket kemény habbá verjük. 16 dkg liszthez (fele sima, fele rétesliszt) hozzákeverjük egy vagy két citrom reszelt héját, és a habbal váltakozva, kanalanként a sárgákhoz vegyítjük. Óvatosan, fakanállal dolgozunk, hogy a hab össze ne tö...
Konyhai turpisságok! 2018-08-04 17:49:09
Mivel a csirke (tyúk) legnemesebb része a melle,ezért,hogy ne legyen olyan száraz! éjszakára íróban (savanyú tej) - ben áztatom,amitől finom ízű lesz és nem szárad ki. Ha sok petrezselyem gyűlik össze! Jól megmossuk,lecsepegtetjük,és szivar alakúra összecsavarva, szorosan,majd nylon zacskóban sokáig eláll a fagyasztóban. Felhasználáskor,szeletelünk belőle,amennyire épp szük...
Juhtúrós sztrapacska 2018-07-28 02:37:54
Juhtúrós sztrapacska Hozzávalók: 1 kg krumpli 40-45 dkg liszt 1 teáskanál só 2 tojás 50 dkg juhtúró (juh sajt) 15-20 dkg füstölt szalonna tejföl Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, és a reszelő apró lyukán megreszeljük, picit kicsavarjuk. Sózzuk, hozzáadjuk a tojást, és apránként a lisztet. A krumpli vizességétől függően változ...
Borsóleves galuskával 2018-07-20 00:09:16
Borsóleves galuskával Hozzávalók 2 szál sárgarépa 2 szál petrezselyem 4 db burgonya 40 dkg zöldborsó 1 db karalábé hagyma olaj ételízesítő pirospaprika só 1,5-2 liter víz 1 db tojás 10 dkg liszt Elkészítés Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajon a megdinszteljük, majd hozzáadjuk a borsó...
A hatalmas álom-óceánban 2018-07-07 09:13:52
Írta: Gaálné Lőrinczi Éva caroline_lord_united_states_masolata.jpgSzürke nap virradt fel. Megnézte az ágy mellett álló szekrénykén az órát, meglepődött, hogy ilyen sokáig aludt. Már nyolc órát mutatott a régi szerkezet. Lassan megmozgatta fájós tagjait, a derekát. Talán fel kellene kelni, de nem akaródzott a hideg szobában kibújni...
Spárgaleves vajgaluskával 2018-07-03 23:32:48
Spárgaleves vajgaluskával Hozzávalók: 50 dkg spárga 2,5 dkg vaj 20 dkg zsenge sárgarépa és fehérrépa vegyesen 1 kis fej vöröshagyma fele 1 gerezd fokhagyma 1 kis paradicsom 1/2 zöldpaprika 1-2 húsleveskocka petrezselyem zöldje őrölt bors őrölt pirospaprika őrölt szerecsendió csipet cukor 1-1,5 dl főzőt...
Bakonyi sertésragu II. 2018-06-23 23:44:35
Bakonyi sertésragu II. Hozzávalók: 1 kg sertéshús (comb vagy lapocka) 10 dkg füstölt szalonna só őrölt fekete bors 1 fej vöröshagyma 1-2 gerezd fokhagyma 1 kávéskanál őrölt pirospaprika 2 fehér paprika 1 db paradicsom 30 dkg gomba 2 dl tejföl 1 evőkanál liszt 1 kiskanál mustár 1 kávéskanál porcukor...
Húsleves oldalasból grízgaluskával 2018-06-22 23:45:50
Húsleves oldalasból grízgaluskával Hozzávalók: 60 dkg sovány sertésoldalas kb. 30 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa, darabka zeller és karalábé) 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 teáskanál egész fekete bors szárított lestyánlevél teatojásba zárva 1 szűk teáskanál őrölt szerecsendió 1 paprika - ízlés szerint l...
Eperleves habgaluskával 2018-06-18 23:50:23
Eperleves habgaluskával Hozzávalók 45 dkg eper 5 dl narancslé (frissen facsart) 1 csomag vaníliás cukor 3 dkg étkezési keményítő A habhoz: 2 db tojásfehérje csipet só 10 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor A díszítéshez: 2 ek aprított natúr pisztácia mentalevél 15 dkg eper Elkészítés Az eper 3/4...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, XFREE, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza,

© 2002-2016 TVN.HU Kft.