Fehéreper-szeder gyógyhatásairól |
2020-11-21 21:53:16 |
Az eperfa igénytelen és sokat terem. Az eperfa levelét, ágát és kérgét is felhasználhatjuk gyógyászati célokra. Készíthetünk belőle lekvárt, gyümölcslevet és meg is száríthatjuk. A fehér eperfa nem igényel különleges törődést, de gyümölcse aranyat ér. Már őseink is ismert... |
Egészséges üdítőitalok |
2020-11-21 21:36:23 |
Egészséges üdítőitalok, melyek méregtelenítik szervezetünket és még fogyasztanak is Szervezetünk kellő hidratáltságához elengedhetetlen a tiszta ivóvíz. Napi folyadékigényünket ezzel érdemes fedeznünk. A vízfogyasztás önmagában is segíti a fogyást, a méregtelenítést, javítja a koncentrációt, és üdébbé varázsolja bőrünket, de némi extrával kiváló fogyasztó-, méregtelenítő italt k... |
Egészséges üdítőitalok |
2020-11-10 22:33:39 |
Egészséges üdítőitalok, melyek méregtelenítik szervezetünket és még fogyasztanak is Szervezetünk kellő hidratáltságához elengedhetetlen a tiszta ivóvíz. Napi folyadékigényünket ezzel érdemes fedeznünk. A vízfogyasztás önmagában is segíti a fogyást, a méregtelenítést, javítja a koncentrációt, és üdébbé varázsolja bőrünket, de némi extrával kiváló fogyasztó-, méregtelenítő italt... |
István király képviselte az életet hordozó kereszténységet |
2020-08-17 19:58:38 |
Fogadalmi ünnep Székesfehérváron ........... ........... Augusztus 14-én, a Szent István-i országfelajánlás napján idén is megtartották a Székesfehérvári Egyházmegye hagyományos fogadalmi ünnepi szentmiséjét, valamint a megye, a vár... |
Szendvicskrémek Regenor Kúrához |
2019-01-03 17:47:43 |
SZENDVICSKRÉMEK Reg-Enor kúrára, amelyek tökéletes választás egy jó kis pirítóshoz a reggelikhez, vagy vacsorára egy finom teával KARFIOLKRÉM: Hozzávalók: 1 fej karfiol 2 gerezd fokhagyma 4 evőkanál házi majonéz friss petrezselyemzöld új hagyma zöldje apróra vágva só, bors citromlé Elkészítése: A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük. Majd leszűrjük és... |
Bagaméri Kapros lepény - Kalács |
2018-10-09 14:39:17 |
2 dkg élesztőt felfúttatok kevés langyos tejben és félkiló lisztel, 3 dl enyhén sós vízzel összedolgozom. Kelesztés után kinyújtva 2 x hajtogatva,olajjal megkenve, pihentetés után vagdalt, párolt,sós kaporral megkenve feltekerem kalácsként és ropogósra sütöm. A tetejét olajjal megkenve,bevagdosva szép pirosra sül. Túróval gazdagíthatjuk, mindenképp nagyon finom.... |
Klasszikus grízgaluska leves |
2018-09-22 00:23:43 |
Klasszikus grízgaluska leves Hozzávalók 2 ek étolaj 1 fej vöröshagyma (kisebb) 2 db sárgarépa 1 db petrezselyemgyökér 1/2 db zellergumó só frissen őrölt fekete bors 2 db tojás 10 dkg búzadara 2 ek aprított petrezselyemzöld 1 késhegynyi szódabikarbóna Elkészítés Egy lábasban olajat hevítünk és megfuttatj... |
Lecsó |
2018-07-15 00:53:45 |
Lecsó Hozzávalók 40 dkg paradicsom 80 dkg zöld paprika 2 fej hagyma 5 dkg füstölt szalonna 2 ek olaj 1 tk piros paprika Elkészítés A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, ereit és magjait eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vagy ujjnyi vastag karikákra szeljük. A hagym... |
Nem csak süteménybe vagy szörpnek jó - így használd fel a... |
2018-06-23 23:59:33 |
Nem csak süteménybe vagy szörpnek jó - így használd fel a málnát! Ahogy megjelenik az eper, rögvest a nyomában az első málnák is ott piroslanak a zöld bokrokon. Az illatos, érett gyümölcsöt számtalan formában felhasználhatjuk a konyhában, még az sem számít, hogy több a magja, mint ildomos lenne. Természetesen a málnát a legtöbb esetben valamilyen édes fogásba komponáljuk bel... |
Forralt bor, a tél kötelező kelléke |
2018-03-24 00:48:28 |
Forralt bor, a tél kötelező kelléke Havas vidék, hegyoldalban kicsiny faház, bent lágy fény, narancsszín lángokkal hívogató kandalló, előtte egy nagy kanapé, rajta színes párnák, kötött takaró. A kanapén ülünk, szép bögrénkből gőz kunkorodik, mi pedig az ujjunkat ráfonjuk, s beszívjuk a forralt bor édes gőzét. ... |
|