Egy erdélyi magyar édesanya levele |
2023-06-05 20:45:12 |
EGY ERDÉLYI MAGYAR ÉDESANYA LEVELE "Kedves Anyaországi Magyarok! Mi erdélyi magyarok szomorú szívvel szembesülünk nap, mint nap azzal, hogy sokan közületek mi... |
Novus ordo seclorum - Az új világrend |
2023-05-13 21:45:09 |
Dr. Drábik János, a Szabad Európa Rádió nyugdíjas vezető programszerkesztője 1938. június 9-én született Budapesten. Csellistának készült. Zenei tanulmányait a budapesti Erkel Ferenc Zeneművészeti Szakiskol... |
A ketchupról és más paradicsomszószokról |
2015-09-20 22:44:11 |
A ketchupról és más paradicsomszószokról A paradicsomszósz finom. Legyen szó a hasábburgonya elmaradhatatlan kísérőjéről, a mammák által készített pasta öntetéről, vagy egy jó salsáról. A paradicsom európai karrierje ugyan nem indult túl fényesen, de azért az évszázadok során minden nemzet konyháján megjelent. A befogadó, igen szegény és épp ezért kevéssé válogatós dél-o... |
Padlizsán, tojásgyümölcs, törökparadicsom |
2015-09-17 22:15:59 |
Padlizsán, tojásgyümölcs, törökparadicsom Tojásgyümölcsnek, török- vagy kékparadicsomnak is nevezik, Erdélyben vinete vagy vinetta. A Közel-Keleten ez a szegény ember kaviárja. Ez a burgonyafélék családjába tartozó zöldség egyenesen Kelet-Indiából került hozzánk, ahol már évezredek óta termesztik, és hihetetlen sokféle méretben és színváltozatban előfordul. A padlizsán s... |
A tárkonyos kuglóf és mennyei levesek földje: Szlovénia |
2015-06-22 23:05:10 |
A tárkonyos kuglóf és mennyei levesek földje: Szlovénia Szlovénia népszerű úti célja a nyaralni vágyóknak, hiszen hegyvidék és tengerpart is található ebben a viszonylag kis országban. De Szlovéniában nem csak a táj vár felfedezésre, hanem a konyhája is. A szlovén konyha rendkívül izgalmas, mivel sok gasztrokultúrát olvaszt magába. A szlovén gasztronómiában megtalálható... |
Spárga: a zöldségek királya |
2015-05-04 23:22:05 |
Spárga: a zöldségek királya A mai napig ünnepi és különleges étel, pedig szezonban jó áron is hozzájuthatunk. Íze semmihez sem fogható, nem hizlal, mégis tele van energiával és a szervezetünk számára hasznos nyomelemekkel. Májusban a zöldséges standok valósággal roskadoznak a fehér és zöld spárgakötegektől, szerencsére egyre több a rajongója ennek az ókortól nagyra becsü... |
|