Gesztenyekrémleves habgaluskával |
2018-12-14 13:29:43 |
Hozzávalók: 10 dkg mazsola fél deci rum 25 dkg édes gesztenyepüré 8 dl tej 1 csomag vaníliás pudingpor 3 evőkanál cukor 1 csomag vaníliás cukor méz A habgaluskához: 4 tojásfehérje 1 csipet cukor 1 csomag vaníliás cukor Elkészítés: 1. A tejet kb. 2 dl kivételével felforraljuk. A 2dl tejben elkeverjük a pudingport és a cukrot, és a többi tejhez öntjük. Folyamatos k... |
Gesztenyekrémleves habgaluskával |
2018-03-26 21:31:13 |
HOZZÁVALÓK Hozzávalók: 10 dkg mazsola fél deci rum 25 dkg édes gesztenyepüré 8 dl tej 1 csomag vaníliás pudingpor 3 evőkanál cukor 1 csomag vaníliás cukor méz A habgaluskához: 4 tojásfehérje 1 csipet cukor 1 csomag vaníliás cukor ELKÉSZÍTÉS Elkészítés: 1. A tejet kb. 2 dl kivételével felforraljuk. A 2dl tejben elkeverjük a pudingport és a cukrot, és a többi tejh... |
gesztenyeleves pofonegyszerűen |
2014-02-12 23:13:28 |
Gesztenyeleves pofonegyszerűen Hozzávalók: 25 dkg édes gesztenyemassza 1,5 csomag tejszín ízű pudingpor 5 evőkanál cukor 1 teáskanál fahéj 1,5 liter tej Elkészítés: A gesztenyemasszát áttörjük, majd a többi hozzávalóval kézi habverővel összekeverjük, és folyamatos keverés mellett összeforraljuk, és már tálalhatjuk is. ... |
Heti menü ajánlat – 2014 február 10 - 16. |
2014-02-09 19:25:27 |
Heti menü ajánlat - 2014 február 10 - 16. Hétfő: Előétel: Póréhagyma krémleves sajttal Főétel: Citromos csirke majonézes kukoricával Desszert: Körtekompót Vegetáriánus ajánlat: Zöldségropogós Kedd - árpagyöngy (gersli) a mai alapanyagunk: Előétel: Gazdag leves gerslivel Főétel: Ricset Desszert: Banán Vegetáriánus ajánlat: Fűszeres gersli dióval Szerda... |
Gesztenye, te szelíd |
2013-12-09 23:46:43 |
Gesztenye, te szelíd De szépen hangzik: szelídgesztenye! Azonnal eszünkbe jutnak a csípős hidegben szorongatott sült gesztenyés papírzacskók, melyek megmelegítik a testet és a lelket, vagy a felülmúlhatatlan gesztenyepüré... A szelíd, nemes, édes, jóféle, ehető előtagokkal illetett gesztenye a bükkfafélék családjába tartozik, és meglepő módon semmilyen rokoni kapcsolatba... |
Gesztenyekrémleves habgaluskával |
2012-02-26 23:07:46 |
Gesztenyekrémleves habgaluskával Hozzávalók: 10 dkg mazsola fél deci rum 25 dkg édes gesztenyepüré 8 dl tej 1 csomag vaníliás pudingpor 3 evőkanál cukor 1 csomag vaníliás cukor méz A habgaluskához: 4 tojásfehérje 1 csipet cukor 1 csomag vaníliás cukor Elkészítés: 1. A tejet kb. 2 dl kivételével felforraljuk. A 2dl tejben elkeverjük a pudingport és a cukro... |
Gesztenye, te szelíd |
2012-02-26 22:33:41 |
Gesztenye, te szelíd De szépen hangzik: szelídgesztenye! Azonnal eszünkbe jutnak a csípős hidegben szorongatott sült gesztenyés papírzacskók, melyek megmelegítik a testet és a lelket, vagy a felülmúlhatatlan gesztenyepüré... A szelíd, nemes, édes, jóféle, ehető előtagokkal illetett gesztenye a bükkfafélék családjába tartozik, és meglepő módon semmilyen rokoni kapcsolat... |
Heti menü ajánlat – 2012 február 14-19. |
2012-02-14 00:04:00 |
Heti menü ajánlat - 2012 február 14-19. Kedd - árpagyöngy (gersli) a mai alapanyagunk: Előétel: Árpagyöngyleves gombával Főétel: Ricset Desszert: Banán Vegetáriánus ajánlat: Fűszeres gersli dióval Szerda: Előétel: Zöldborsóleves Főétel: Sült oldalas hagymás tört burgonyával, csalamádé Desszert: Kakaós kevert süti körtével Vegetáriánus ajánlat: Almás-... |
Gesztenye, te szelíd. |
2012-01-27 15:54:20 |
Gesztenye, te szelíd De szépen hangzik: szelídgesztenye! Azonnal eszünkbe jutnak a csípős hidegben szorongatott sült gesztenyés papírzacskók, melyek megmelegítik a testet és a lelket, vagy a felülmúlhatatlan gesztenyepüré... A szelíd, nemes, édes, jóféle, ehető előtagokkal illetett gesztenye a bükkfafélék családjába tartozik, és meglepő módon semmilyen rokoni kapcsolatban ni... |
Gesztenye: hideg hónapok elede |
2011-10-22 19:03:25 |
Gesztenye: hideg hónapok eledele Ezt a téli gyümölcsöt többnyire csak gesztenye püreként ismerjük, pedig a világ számos táján sokféle fogást készítenek belőle: leveseket, szószokat főznek, omlettet sütnek, vadhúsokat töltenek meg vele és kompótként kínálják. A legtöbb embernek a gesztenyéről a gesztenyepüré jut elsőként az eszébe vagy különféle gesztenyés édességek. Az ok pr... |
|