Farsangi ételek... |
2018-02-12 22:00:06 |
Jellegzetes ételek a farsang idején, itt Mohács környékén élő sokác hagyományok szerint. Nem csak a fánkfélék,más finomságok is készülnek! Elsősorban is említésre méltó a köcsögben készült sokácbab,és a töltöttkáposzta. Egy másik jellegzetes édességféle a gibanica.Tulajdon... |
Tájak és ízek - Ízutazás Mohácson |
2017-10-10 12:26:30 |
Mohács Magyarország egyik legrégibb települése . A természetvédelmi területek ölelésében fekvő sok nemzetiségű kisváros hangulatos Duna - partjával , szép épületeivel és mediterrán hangulatával nyűgözi le vendégeit . a város egyik nevezetessége az évente megrendezésre kerülő , ezrek által látogatott busójárás , amelyet 2009 - ben vettek fel az UNESCO szellemörö... |
A tárkonyos kuglóf és mennyei levesek földje: Szlovénia |
2015-06-22 23:05:10 |
A tárkonyos kuglóf és mennyei levesek földje: Szlovénia Szlovénia népszerű úti célja a nyaralni vágyóknak, hiszen hegyvidék és tengerpart is található ebben a viszonylag kis országban. De Szlovéniában nem csak a táj vár felfedezésre, hanem a konyhája is. A szlovén konyha rendkívül izgalmas, mivel sok gasztrokultúrát olvaszt magába. A szlovén gasztronómiában megtalálható... |
A rétes, a strudel, a baklava és társaik |
2015-04-26 23:48:17 |
A rétes, a strudel, a baklava és társaik Manapság kevesen állunk neki rétest nyújtani, pedig nem olyan nagy ördöngösség. Feltétlenül szükséges hozzá egy nagy, körbejárható asztal, rétesliszt, asztalterítő, olaj, só és víz. És persze finom töltelék. A bécsi almás rétes a világ 100 leghíresebb ételeinek egyike. Persze nem csak az almás nagy kedvencünk, hanem a többi is: sz... |
10 népi étel, mi mára feledésbe merült |
2014-06-25 20:03:03 |
10 népi étel, mi mára feledésbe merült A magyar gasztronómia szerepe évezredek óta meghatározó a világban. Érdemes feleleveníteni, miket fogyasztottak őseink és megőrizni azoknak az ételeknek a receptjét, amiket sok helyen még ma is szívvel-lélekkel készítenek az ország különböző pontján. 1. Fonyódi petyek A balatoni régióban - a tó közelségéből fakadóan - ren... |
Ízőrzők – Deszk – |
2011-12-04 09:39:13 |
Ízőrzők - Deszk - receptek Brzi gibanica (Gyors gibanica) Hozzávalók: (1 darabhoz) 2 réteslap, 2 evőkanál olívaolaj, 15 dkg juhtúró, 5 dkg trappista sajt, a sütéshez étolaj. A réteslapokat kiterítjük, egy adaghoz kettőt egymásra helyezünk. Meglocsoljuk olívaolajjal (étolajjal, vagy olvasztott zsírral). Egyik végére hosszában felhalmozzuk a juhtúrót, majd nagy lyuk... |
A rétes, a strudel, a baklava |
2011-09-09 21:16:14 |
A rétes, a strudel, a baklava és társaik Manapság kevesen állunk neki rétest nyújtani, pedig nem olyan nagy ördöngösség. Feltétlenül szükséges hozzá egy nagy, körbejárható asztal, rétesliszt, asztalterítő, olaj, só és víz. És persze finom töltelék. A bécsi almás rétes a világ 100 leghíresebb ételeinek egyike. Persze nem csak az almás nagy kedvencünk, hanem a többi is: szilvá... |
Hamis gibanica |
2011-09-03 15:10:27 |
Hozzávalók: * 4 tojás * 5 dl joghurt * 1 l tej * 1 dl olaj * 1 sütőpor * 2 kk só * 500 gr csőtészta Elkészítése: Egy nagyobb keverőtálban keverd össze a tojásokat, joghurtot, tejet, olajat, sütőport, sót, add hozzá a tésztát, és öntsd az egészet egy mélyebb tűzá... |
Gombás-húsos gibanica recept |
2011-03-01 17:50:32 |
Hozzávalók: 6 db réteslap 15 dkg darált hús 15 dkg gomba 1 fej vöröshagyma 0.5 dl ásványvíz Elkészítés: A hagymát és a húst megdinszteljük, majd hozzáadjuk az apróra vágott gombát. Ezután sózzuk, majd borsozzuk, ízlés szerint. Egy tepsit kiolajazunk, két réteslapot leteszünk, majd a gombás-húsos töltelék egynegyedét ráhelyezzük. Erre jöhet egy réteg tészta és aztán egy r... |
gibanica |
2010-12-19 18:26:37 |
Hozzávalók: 50 dkg rétestészta, 10 dkg mák, 20 dkg cukor, 20 dkg tehéntúró, 10 dkg mazsola, 50 dkg alma, 10 dkg dió, 2 dl tejföl, fahéj, vanília, citromhéj, 2 egész tojás, vaj. Elkészítés: Egy cserépedényt kikenünk zsírral, a rétestésztát rétegenként belerakjuk, a rétegek közé tölteléket teszünk. A töltelékek sorrendje: dió, alma, túró, mák, túró, alma, dió. Minden rétege... |
|