Előző
Következő
|
Szürke tölcsérgomba |
2016-11-21 13:12:33 |
Szürke tölcsérgomba Jellemzés: Nagy termetű, őszi gomba, csak kissé lefutó lemezekkel. A kalap színe hamvasszürke, a lemezeké sárgásfehér. A tönk vastag, felfelé vékonyodik és rostos. Kalap: Domború, majd lapos, ritkán tölcséres, 7-14 cm, de lehet jóval nagyobb is. Vastag húsú. Széle kissé aláhajló, fiatalon begöngyölt... |
Mit kell tudni a gombákról? |
2016-02-06 16:43:49 |
Mit kell tudni a gombáról: - Az erdőben szedett, jól megvizsgált gombát lehetőleg a szedés napján fogyasszuk el. - Mindig vesszőkosárba, papírzacskóba gyűjtsük mert műanyag dobozban, zacskóban befülled és tönkremegy. - Csak fiatal, egészséges gombákat szedjünk le.... |
Konyhai Titkok a Gombáról |
2010-10-06 21:52:58 |
Mit kell tudni a gombáról: - az erdőben szedett, jól megvizsgált gombát lehetőleg a szedés napján fogyasszuk el - mindig vesszőkosárba, papírzacskóba gyüjtsük mert műanyag dobozban, zacskóban befülled és tönkremegy - csak fiatal, egészséges gombákat szedjünk le - hűvös, szellős helyen is csak másnapig tárolhatjuk - az elkészitett gombás ételt még hűtőszekrényben se tároljuk... |
Melyik gomba mire jó? |
2009-01-24 19:08:22 |
MELYIK GOMBA MIRE JÓ? A gombák legtöbbje sokféle módon készíthető el, illetve egymással is felcserélhető, de rendszerint vannak olyan ételek, amelyekben fajtájuk adottságai különösen jól érvényesülnek. Így például a csiperke (champignon): minden célra használható; fülőke: levesnek, mártásnak, salátának, tojással; galambgomba: húsokhoz, raguba, salátába, levesbe, tölteléknek; koral... |
Előző
Következő
|
|