Gutási Éva versei |
2019-04-13 19:00:28 |
GUTÁSI ÉVA VERSEI Gutási Éva költő és írónő. Megjelent könyvei: 2004: A halál hitvese, Korana kiadó, 2010: Tépett Angyal, IMEA kiadó, 2012: Fáj... |
Tallóztam |
2018-08-17 21:19:16 |
Szicília a Nap Varázslatos Szigete. Szicília a Földközi-tenger legnagyobb szigete, a Nap mágikus szigete, ahol szinte mindig süt a nap. Szicília sok látnivalóval várja az aktív és passzív pihenés szerelmeseit. Minden évszak: tavasz, nyár, ősz kiválóan alkalmas, hogy körbe autózzuk és utazzuk a Nap szigetét. Már Goethe is megírta a szigetről: Szicília nélkül nem lehet igazi képünk... |
Érdekesség |
2018-08-14 20:16:38 |
Szicília a Nap Varázslatos Szigete. Szicília a Földközi-tenger legnagyobb szigete, a Nap mágikus szigete, ahol szinte mindig süt a nap. Szicília sok látnivalóval várja az aktív és passzív pihenés szerelmeseit. Minden évszak: tavasz, nyár, ősz kiváló... |
Kávés granita |
2018-07-17 14:08:26 |
Kávés granita Kávés granita, a legjobb szicíliai frissítő Hozzávalók 5 dl víz 3 ek barna cukor 1 csomag vaníliás cukor 5 dl erős kávé Elkészítés A vízhez hozzáadjuk a barna cukrot és a vaníliás cukrot, majd felforraljuk. Egy nagyobb méretű hőálló tálba... |
Kávés granita |
2018-06-20 23:40:02 |
Kávés granita Hozzávalók 5 dl víz 3 ek barna cukor 1 csomag vaníliás cukor 5 dl erős kávé Elkészítés A vízhez hozzáadjuk a barna cukrot és a vaníliás cukrot, majd felforraljuk. Egy nagyobb méretű hőálló tálba (25×30 cm) öntjük, hozzáadjuk a fekete kávét, és összekeverjük. A keveréket teljesen kihűtjük, majd a fagyasztóba tesszük... |
Visszatért a nyár - fagyizzunk, amíg lehet! |
2015-08-27 21:43:07 |
Visszatért a nyár - fagyizzunk, amíg lehet! Újra süt a nap, egy kis lehűlés után visszatért a nyár, így ha eddig nem fagyiztuk ki magunkat, most pótolhatjuk. Nézzük, mi micsoda a fagyivilágban. A fagyi tejből vagy tejporból, cukorból, fűszerekből, illetve ízesítőkből áll. A tartósítás érdekében kerülnek hozzá a különféle adalékanyagok. ... |
Sorbet és granita, a gyümölcsös hűsítők |
2015-05-08 00:40:32 |
Sorbet és granita, a gyümölcsös hűsítők A nagy nyári melegben semmi sem esik jobban, mint egy hűs sorbet vagy granita. A fagylalt megjelenése óta háttérbe szorultak ugyan, de az utóbbi időben újra divatba jött ez a páros, akik a fagylaltnál is régebb óta szolgálják a melegben szenvedő embereket. A jéggel elkevert méz és gyümölcsök először Kínában, majd Arábiában hódított... |
Az izgalmas szicíliai konyha |
2014-10-10 22:31:48 |
Az izgalmas szicíliai konyha A közel 5 millió lakost számláló legnagyobb földközi-tengeri sziget kalandos és számos hódításról tanúskodó története határozott nyomot hagyott változatos, döntően friss alapanyagokra épülő, egészséges és izgalmas konyháján. Aki a forró nyárban kulináris utazásra vágyik, szicíliai finomságok sokaságát készítheti el! A gazdag szicíliai konyha... |
Kardamomos kávé-granita fahéjas tejszínhabbal |
2014-08-01 23:47:15 |
Kardamomos kávé-granita fahéjas tejszínhabbal Hozzávalók: 6 dl lefőzött feketekávé 12 dkg kristály cukor 5 szem kardamom 1 rúd vanília kikapart magjai A habhoz: 3 dl zsíros tejszín 1 evőkanál por cukor 1 kávéskanál őrölt fahéj Elkészítés: Készítsünk be a fagyasztóba egy kb. 1 liter kapacitású szélesebb fém- vagy üvegedényt (egy... |
A kávé, ha jeges |
2014-06-24 22:45:18 |
A kávé, ha jeges Ráönthetjük jégkockákra a megszokott eszpresszónkat, készíthetjük a vaníliafagyit kávéval, de az igazán kísérletező kedvűek áztathatják az őrölt kávét hideg vízben is. A kávé és a jég régi jó barátok! Manapság mindent, amit hidegen szoktunk meg (lehet Mojito vagy limonádé) el lehet készíteni forró változatban is. Ilyen a jegeskávé is, ami pont annyiféle... |
|