Pácolási trükkök |
2023-12-23 05:53:10 |
Mikor húst sütünk, két cél lebeg a szemünk előtt: hogy a hús a fűszeres ízét sülés közben se veszítse el és hogy omlós, puha legyen, mikor a tányérra kerül. Ezt a két célt egyszerre elérhetjük a pácolással. Ne csak a grillezésre gondolj, mikor a pácolásról van szó! A hétköznapokban a konyhában is nagy hasznát veheted ennek az eljárásnak, magasabb szintre emelheted vele a sültje... |
Gyomorégés, reflux betegség |
2022-10-30 20:25:06 |
A következő tanulmányban olyan táplálkozási és életviteli tanácsokat olvashat, melyek védik a gyomrot, segítenek megszüntetni a reflux kellemetlen tüneteit. A reflux (latin szó, jelentése: visszaáramlás) betegség lényege, hogy a gyomor tartalma a nyelőcsőbe visszaáramlik. A betegség általában akkor fordul elő, ha a nyelőcső-gyomor határán lévő izom gyenge, és ez által nem zár tök... |
A citrusfélék jótékony hatásairól |
2022-09-22 19:30:16 |
A citrusfélék olyan savas, exotikus gyümölcsök, amelyek magjait leveses gyümölcshús veszi körbe. Eredetileg Délkelet-Ázsiából származnak, de ma már mindenhol megtalálhatóak a világon. A boltokban számtalan citrusféle kapható, alább viszont megtalálható a 10 legfontosabb ilyen... |
Lúgosító élelmiszerek |
2020-09-21 20:50:44 |
Bár tudjuk, hogy bizonyos élelmiszerek mennyire mérgezőek, még mindig azokat fogyasztjuk, mert finomak. Feldolgozott és génmódosított élelmiszer, gyorsételek, desszertek - folyamatosan mérgezzük a testünket és ráadásul, ezt tudjuk is jól. A mérgező ételek megváltoztatják a test pH-értékét, mégpedig elképzelhetetlen mértékben. Az emberi test jó esetben lúgos, de folyamatos... |
Lúgosító diéta: a hosszú és az egészséges élet titka? |
2018-06-23 15:58:28 |
Ismerünk sok jó és kevésbé jó diétát, de talán nincs még egy olyan diéta a lúgosítón kívül, amely ilyen mértékben képes meghosszabbítani az élettartamot és ilyen hatékonyan távol tudja tartani a betegségeket. Lúgosító diéta: a hosszú és az egészséges élet titka? DR. TIHANYI LÁSZLÓ ÁPR. 11. 15:48 Ismerünk sok jó és kevésbé jó diétát, de talán nincs még egy olyan diéta a... |
Dr. Henry Bieler: Ételben az orvosság |
2018-04-25 21:45:52 |
Dr. Henry G. Bieler a Cincinnati Orvostudományi Egyetemen tanult, ahol életre szóló hatást gyakorolt rá dr. Martin ÁFischer, a nagy fiziológus és filozófus. Dr. Bieler több mint ötven éve praktizál, híres tudósokat, neves politikusokat, világhírű filmsztárokat keze... |
Vigyázz a gyógynövényekkel - ha gyógyszert szedsz |
2017-04-02 10:25:33 |
Vigyázz a gyógynövényekkel - ha gyógyszert szedsz Nem csak a betegek, de az orvosok jelentős része is úgy vélik, hogy igen hasznosak a gyógynövények. Kiválóak lehetnek akár önmagukban, akár egyes gyógyszerek hatásának fokozására. Ám sajnos előfordul, hogy valamelyik gyógynövény... |
TESTÜNK kémiai egyensúlya |
2015-10-27 18:41:22 |
A legdöntőbb a sav-bázis (vagy sav-lúg) egyensúly. A testnek fontos, hogy fenntartsa a megfelelő, enyhén lúgos természetű vért. Ha a testi szövetek elsavasodnak, (egyensúlyhiány),megjelenik a rossz közérzet és betegségek alakulnak ki, amely a testnedvek és szövetek elsavasodására figyelmeztet. A jó egészség feltétele, hogy a testünk sav-bázis egyensúlya megfelelő le... |
Táplálkozás -és életmód a Szervóra szerint |
2015-02-25 13:36:08 |
Táplálkozás - tápanyagok és a rezonancia: A Földön, s azon túl is mindenütt, minden élő és nem élő, szerves és szervetlen anyag Energia, Rezgés, Vibráció. Az energia, a rezgés pedig nem más, mint a rezgésből, energiából összeállt Információ, megjelenés, kivetülés, és maga az élet! A szervetlen, önszántából láthatóan helyzetet vagy helyet, formát nem változtató ,,nem élő... |
A lúgosító étrend élettani hatásai |
2014-10-11 09:19:06 |
A vérplazma pH értéke normális körülmények között 7,365 (a tiszta víz pH-ja 7,0). Ezt a 7,365-es értéket a szervezetünk a puffer rendszerei segítségével minden körülmények közt igyekszik biztosítani. Ha a pH 7,48 fölé emelkedik, akkor alkalózisról beszélünk, míg 7,365 alatt acidózisról. Léteznek olyan betegségek, amikor szervezetünk nem képes a plazma 7,365-es pH-t fenntarta... |
|