Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533062 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 24
Előző Következő
Színes bulgursaláta, pirított gombával 2024-02-12 13:05:12
Ez a recept 4-adag Hozzávalók 200 g bulgur 2 dl víz só ízlés szerint bors ízlés szerint 5 közepes db csiperkegomba...
Finom füvekkel grillezett jérce 2024-02-09 18:45:48
FINOM FÜVEKKEL GRILLEZETT JÉRCE HOZZÁVALÓK 40 dkg jércemellfilé 4 ek. olaj 1 cs. petrezselyemzöld 1 ek. friss tárkonylevél 5 gerezd fokhagyma kapor metélőhagyma borsikafű (esetleg csombor vagy fehérbors) só ELKÉSZÍTÉS 1 A f...
Padlizsán gyógyhatásairól 2024-02-05 22:23:45
A padlizsán július végétől késő őszig kapható. Lila héjú, szivacsos állományú bogyóját fogyasztjuk. A növény vadon élő faját egyes leírások szerint Dél-Ázsiában kezdték el nemesíteni, más adatok szerint viszont India az őshazája, és innen került Dél-Ázsiába. Európába a XVI...
A kövér porcsin omega-3 zsírsavakban leggazdagabb növény 2024-01-21 23:45:55
A kövér porcsin (ismertebb nevén kövérke) a porcsinfélék családjába tartozó növényfaj. Népies neve: disznója, disznóporcsin, kövérfű, kövérke, kövérlányka, poncsér. Kifogástalanul csak 20-25 °C-on túli melegben fejlődik. Ez az időszak júniusban következik be. Homokos t...
A sokoldalú édesburgonya 2024-01-16 22:16:56
Az édesburgonya nemcsak, hogy jó hatással van a szervezetünkre, de ez az egyik legtáplálóbb zöldség. Az édesburgonya a szulákfélék családjába és a hajnalka nemzetségbe tartozó növény, melyet főként gyökeréért termesztenek, de fiatal levelei is fogyaszthatóak. Neve ellenére...
Pácolási trükkök 2023-12-23 05:53:10
Mikor húst sütünk, két cél lebeg a szemünk előtt: hogy a hús a fűszeres ízét sülés közben se veszítse el és hogy omlós, puha legyen, mikor a tányérra kerül. Ezt a két célt egyszerre elérhetjük a pácolással. Ne csak a grillezésre gondolj, mikor a pácolásról van szó! A hétköznapokban a konyhában is nagy hasznát veheted ennek az eljárásnak, magasabb szintre emelheted vele a sültje...
Vaspótlás természetes forrásokból 2023-12-18 22:24:37
A vas szervezetünk egyik legfontosabb, a vérünk vörös színét is biztosító hemoglobin alkotóeleme, és szerepe rendkívül fontos: az oxigén sejtjeinkhez való eljuttatásában, vagyis a szervezetünk teljes oxigén ellátottságában segédkezik. Ha testünk hiányt szenved belőle, az a hemoglobin szint csökkenését és vérszegénységet is eredményezhet, mely számos problémával jár. De hogyan póto...
A babérlevél antioxidánsként segíti a vesék egészségét 2023-12-06 22:30:10
Napjainkban is sokan használnak a húsételek készítésekor, sütésekor babérlevelet. A kutatási eredmények azt mutatják, hogy nagyon sok előnnyel rendelkezik az egészségünkre nézve, mutatjuk is, melyek ezek. A babérlevél hosszú múltra tekint vissza. Görögországban és Rómában a becsület és a siker szimbóluma volt. Római és görög olimpikonok, császárok, tudósok, hősök és költők vise...
Növényerő: 10 fehérjedús zöldség 2023-11-16 20:56:57
A fehérje egy létfontosságú tápanyag, amely a szövetek felépítésében és helyreállításában segíti testünket. Habár az állati eredetű táplálékokban van a legtöbb protein, néhány növény szintén jelentős mennyiségben tartalmazza. Összeszedtünk 10 egészséges zöldséget, amelyeknek magas a proteintartalma. 1. Vízitorma A vízitorma vízben nő és nagy mennyiségben tartalmaz proteint....
Uborkasaláta mézes-mustáros öntettel 2023-10-18 09:29:18
Hozzávalók: 3-4 db uborka 1 evőkanál só 1-2 db alma Citromlé (egy fél citrom leve) Kapor ízlés szerint 3 evőkanál olívaolaj 2 evőkanál mustár 1 evőkanál méz Elkészítés: Mossa meg az uborkákat, majd hámozza meg őket, ha szükséges. Vágja le mindkét végüket, és vágja vékony szeletekre vagy kockákra. Tegye az uborkaszeleteket egy tálba, és szórja rá az evőkanál sót...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.