Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533559 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 83
Előző Következő
Vendégváró tekercs 2023-12-21 11:27:10
Ha szeretnél valami fincsit készíteni, ami akár vendégvárónak is megállja a helyét és nincs vele sok munka, ez a recept neked való. Hozzávalók a tésztához: 500 g liszt 3 dl tej 2 tojás olaj só A töltelékhez: 200 g tehéntúró 100 g sajt 100 g tejföl 150 g sonka 100 g füstölt lazac (kihagyható) 4 saláta levél Elkészítése: A tojásokat felverjük, hozzáadun...
Könnyű serpenyős citromos csirke vacsorára 2018-02-05 17:02:44
Könnyű serpenyős citromos csirke amit gyorsan eltudsz készíteni, ha egy igazán különleges ételre fáj a fogad. Nálunk a család imádja. Ennyi adagra :4 főre 2 egész csirkemell filé 2 db lime leve 1 db narancs leve 1 csokor koriander friss 1 fej lilahagyma 1 evőkanál méz 2 gerezd fokhagyma 1 evőkanál olívaolaj 1 teáskanál himalája só bors őrölt ízlés szerint Elkészítés...
Így lesz tökéletes az újévi lencséd 2016-12-29 10:59:20
Így lesz tökéletes az újévi lencséd: főzési titkok, amiket sokan nem ismernek! Közeledik a szilveszter, az új év kezdete, amikor minden házban a lencse illata érződik. Ahány ház, annyi szokás, szokták mondani, de ezekért a lencse főzési titkokért bárki bármit megadna! Adjunk a lencsefőzelékhez egy kis áfonya vagy sárgabarack lekvárt. A pikáns, savanykás ízhez nagyszerűen harmo...
Közeledik a szilveszter 2015-12-25 20:47:10
Közeledik a szilveszter, az új év kezdete, amikor minden házban a lencse illata érződik. Ahány ház, annyi szokás, szokták mondani, de ezekért a lencse főzési titkokért bárki bármit megadna! Adjunk a lencsefőzelékhez egy kis áfonya vagy sárgabarack lekvárt. A pikáns, savanykás ízhez nagyszerűen harmonizál az édeskés lekvár íze. Ha szárazbabot, lencsét és borsót főzün...
Milyen mézet vegyek? 2015-11-15 10:47:38
Milyen mézet vegyek? A méz reneszánszát éli, az őszi náthás méz kepidőszakban el is kél otthon a folyékony arany. A mézfajták hatóanyaga eltérhet egymástól, vásárlás előtt ezt is jó szem előtt tartani. A méz felbecsülhetetlen sajátossága, hogy baktériumok nem fejlődnek benne és közvetlenül a vérben szívódik fel, ahol elhasználódik, vagy mint glikogén elraktározódik az izomzatba...
Békák, kigyók, nők II. 2015-10-05 18:02:09
Bettivel kerek-perec közöltem, hogy befejeztük a puszilkodást. Azok után, hogy mindent válogatás nélkül a szájába vesz. Épp a krumplit... (Burgonya, pityóka stb csak leírom, mert tavaly Sütemény nem tudta, hogy mi az a piszke. Én se tudtam, hogy mi az a hecsedli, amíg Baranyába nem kezdtem el járni, de attól még nem tekintettem az ittenieket más bolygóról származóknak. Ennyit a má...
Egyben sült fasírt 2015-06-29 07:45:09
Hozzávalók 8 főre 1 kg darált sertéscomb 4 tojás 4 ek zsemlemorzsa 1 közepes hagyma 2-3 gerezd fokhagyma só bors majoránna zsír Az így elkészített fasírt nagyszerű hidegtálra, ugyanis belseje homogén, nem törik, nem morzsálódik, és hajszálvékony szeletekre lehet vágni. Gusztusosabb és jobban adagolható, ha a masszát igyekszünk szögletesre formázni. Ebből a menny...
Minden nap tegyél valamit 2015-04-09 11:03:27
Szalámitechnika: Ha valamilyen ügyben halogatáson kapod magad, a cselekvést lépésenként -gusztusosabb szeletekben- készítsd elő. Ha nehezen fogsz egy levél megírásába, akkor először csak címezz meg egy borítékot, és hagyd az asztalon. Másnap gondolkodj egy kicsit, mit és hogyan kellene írni, és így tovább. A lényeg itt is az, hogy minden nap tegyél valamit ...
Minden nap tegyél valamit 2015-04-01 21:04:30
Szalámitechnika: Ha valamilyen ügyben halogatáson kapod magad, a cselekvést lépésenként -gusztusosabb szeletekben- készítsd elő. Ha nehezen fogsz egy levél megírásába, akkor először csak címezz meg egy borítékot, és hagyd az asztalon. Másnap gondolkodj egy kicsit, mit és hogyan kellene írni, és így tovább. A lényeg itt is az, hogy minden nap tegyél valamit ...
Télifagyi, gyerekkorunk kedvence 2015-03-01 22:28:49
Télifagyi, gyerekkorunk kedvence A téli fagylalt, azaz a télifagyi igazi retro édesség, amely olyan rajongótáborra tett szert a hetvenes években, hogy ez a múlni nem akaró rajongás még most is képes a piacon tartani. A télifagyi a hűvös hónapok kedvelt édessége volt. A nyári szezonban valódi, hűs fagylalttal megtöltött tölcséreket ilyenkor nem a cukrászdákban és a fagyla...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.