Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4404671 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 8
Előző Következő
Miért éhezel? 2014-06-06 12:57:32
EHETNÉL JÓT IS! Táplálkozásunk az ipari méretű élelmiszer-termelés következtében jobban megváltozott az utolsó 150 évben, mint azelőtt két évezred alatt. Többségünk szinte csak átalakított, feldolgozott, finomított, nagy ökolábnyomú élelmiszert fogyaszt. Hova vezet mindez? - erre keressük a választ a környezetvédelmi világnapon. Húskészítmények, tejtermékek, édességek,...
x 2014-06-01 15:09:52
Gombás Imréné Klári [Klári n... TÖLTÖTT TÖK 1. A megmosott tököt hámozd meg, hosszában vágd ketté, a magjait (a szivacsos állománnyal együtt) kapard ki, s a fél tököket kívül belül sózd meg. A zsemlét 1-2 percre áztasd be a tejbe, majd csavard ki, s dolgozd össze a darált hússal, a tojással, az apróra vágott petrezselyemmel, s közben sózd, borsozd is a tölt...
Gyümölcsösen kompóttal, befőttel 2014-03-09 23:44:36
Gyümölcsösen kompóttal, befőttel Van-e kompótszezon? Ha igen, a téli hónapok biztosan annak tekinthetők! Régimódi desszert, esetleg köret, ami néha-néha előkerül a nagymamák kamrájából vagy sokoldalú finomság? Generációk számára jelentett kitűnő őszi-téli csemegét, de a kompótban vagy a befőttben ennél sokkal több is rejlik. Ha ügyesek vagyunk, viszonylag olcsón különleg...
Az önellátás - Gondolatok és tapasztalatok 2013-02-08 09:23:20
Sokan keresnek meg manapság azzal, hogy szeretnének falura költözni, gazdálkodni, egyenesen falusi önellátást folytatni, miközben látom: fogalmuk sincs az egész miben létéről. Számos kezdeményezésről is hallani, olvasni, ami egész falvakat állít a lehető legteljesebb önellátás pályájára, - sok helyen hál' Istennek sikeresen - egészen odáig, hogy próbálnak létrehozni az eredetihe...
Szabados Csaba : Az önellátás - Gondolatok és tapasztalatok 2013-02-08 07:39:35
Sokan keresnek meg manapság azzal, hogy szeretnének falura költözni, gazdálkodni, egyenesen falusi önellátást folytatni, miközben látom: fogalmuk sincs az egész miben létéről. Számos kezdeményezésről is hallani, olvasni, ami egész falvakat állít a lehető legteljesebb önellátás pályájára, - sok helyen hál' Istennek sikeresen - egészen odáig, hogy próbálnak létrehozni az er...
Gyümölcsbefőzés háziasszonyok. 2010-09-07 23:47:00
A nyári szabadság idején, akinek kedve van érdemes kipróbálni a házi gyümölcs befőzést. Íme, néhány különleges recept, dzsemekre és lekvárokra. Indul a nyári gyümölcs szezon, így akár a kertből akár a telekről akár a zöldségestől szerezzük be a gyümölcsöket, ha új ízekre vágyunk próbáljuk ki a házi befőzést. Íme, három fantasztikus nyári recept: ...
A lekvárfőzés fortélyai 2009-04-28 19:39:48
A lekvárfőzés fortélyai Elég egy-két órát rászánnod a befőzésre, és a kamrád tele lesz finomságokkal. Néhány fortély, hogy tartósítószer nélkül is élvezhesd a nyár ízeit. Ugye hogy a készen vásárolt lekvár egyszerűen nem tud annyira finom lenni, mint a házi? Ráadásul ki tudja, hányféle adalékanyagot és tartósítószert kevernek hozzá! Érdemes tehát az interneten vagy a baráta...
A tartósítás 2008-11-29 16:53:53
A tartósítás története dióhéjban Őseink a leszedett bogyókat, gyümölcsöket napon szárították, majd jégverembe tették, hogy tovább tartósítsák azokat. A görögök és a rómaiak már mézben és mustban tartósították gyümölcseiket, sőt, a cukrozott gyümölcsök receptje is tőlük ered. A befőzve tartósítás alapját egy 18. századi francia cukrászmester teremtette meg azzal, hogy rájött, lé...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2020 TVN.HU Kft.